Torsen (Q2) naknadnja vgradnja, NAKUP

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Macau, SAR China

Saj zapora diffa pride prav na ovinkasti cesti in pa spolzki podlagi, pa ni važno koliko ima stvar konjev. Gre za nadzor.

LP
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy napisal/-a:Poraja se mi vprašanje, če je smiselna vgradnja Q2 diferenciala v 1.9 JTD 115km, saj nima tako velike moči in tudi le ta enakomerno narašča.

Drugo je če ima motor 150+km in moč naraste sunkovito, tu pride še kako prav, samo pri 115km pa ne vem....

Lp
Torsen pride najvec v postev pri dizlih, ki imajo ogromno navora in se tega na razpolago kar naekrat pri nizkih obratih.

Foggy te morm prow pelat z mojo "115KM" alfo pa bos vidu kolk "enakomerno" pride moc in navor :mrgreen:

Torsen= TORque SENsing.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Tudi jaz sem mnenja, da je ravno pri TS motorjih navor veliko enakomerneje razporejen in tudi čez širše območje vrtljajev.
Turbo je le turbo.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No tko jst sem se odlocu da grem v nabavo. Zdaj bodo prazniki tko da si je vecina vzela podaljsan vikend in imajo zaprto...usaj Zega ma zaprto do petka. Tko da v petek poklicem Zego da narocim. Ce je se kak resen interesent naj se dopise spodi pa bom prasu ce da kak popust na vec diffov. Cena je 360€ z DDVjem, brez montaze. Vse ostali info so ze napisane v tej temi, tko da ce ima kdo kaka vprasanja naj pobrska malo za nazaj!

LP

1.Gorazd
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-saj ne da me ne bi zanimalo,ampak ni pravi čas zame,prihaja registracija in velik servis,mogoče še kasko...šit,ne gre :cry:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne silm nobenga. Ce komurkoli cas ne odgovarja ni panike. Bom uzel sam in pol porocal kaj in kako.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Go for it... pa pol čimprej poročaj... da se bomo lažje odločili :)
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Go Creed go :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper:
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Gorazd

Čimprej namontiraj, mene do petka še ne bo v SLO, tako da upam da se ti kmalu pridružim med torsen-ovci.

LP
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

creed555 napisal/-a:No tko jst sem se odlocu da grem v nabavo. Zdaj bodo prazniki tko da si je vecina vzela podaljsan vikend in imajo zaprto...usaj Zega ma zaprto do petka. Tko da v petek poklicem Zego da narocim. Ce je se kak resen interesent naj se dopise spodi pa bom prasu ce da kak popust na vec diffov. Cena je 360€ z DDVjem, brez montaze. Vse ostali info so ze napisane v tej temi, tko da ce ima kdo kaka vprasanja naj pobrska malo za nazaj!

LP

1.Gorazd
To mi deli. Nisem sicer interesent (vsaj zaenkrat), ker na mojo staro JTDjko (105 KM) pomojem nima smisla dajat, pa tudi od avta ne zahtevam več toliko kot včasih (za andrenalin sem prešaltal na dve kolesi), me pa vseeno zelo zanima kako ti bo šlo. Poročaj. Če je mogoče naredi tudi kake slikice aka "work in progress".

lp
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

kot ze povedano ni problem koliko imas konjev glede torsen-na

do izraza pride v ovinkih in na spolzki podlagi

tudi ce imas 50 konjev- se komot zgodi da v ovinku izgubis nadzor, kar pa torsen popravi =D>
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Mnja... ne se preveč zanašat na Torsen... zadeva je dobra, ne dela pa čudežev. Pa še neki je treba upoštevat. Torsen dvigne nivo do katerega je avto obvladljiv, kar pomeni da če bo šlo kaj narobe bo šlo na polno narobe.

Neki tazga k quattro, dokler drži je super... ko spusti te pa živ bog ne reši več.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zadevca je narocena..tko da pocasi bo :mrgreen:

@scremer
Kolikor jst vem, torsena ne mores stavit na JTDje z 74kW...samo na 85kW in vec.

@TribesMan
Po pricanju ljudi, ki so zadevo montirali so jo vsi pohvalili po dolgem in pocez. Tko da jaz sem preprican da ne bom razocran. Slabse 100% ne bo kot je zdaj :mrgreen:

Bom pa probu poslikat kaj med montazo. Upam da kmalu.
LP
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

creed555 napisal/-a:@scremer
Kolikor jst vem, torsena ne mores stavit na JTDje z 74kW...samo na 85kW in vec.
Hvala bogu en skomin manj :lol: . Najslabše je ko nekaj lahko, pa si ne moreš privoščit.

No le potrudi se in naredi kako slikco ;) .
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Kolikor je debata na AO forumu je za tiste z 5 stopenjskim menjalnikom in bencincem v nosu edina rešitev:

http://www.quaife.co.uk/Alfa-Romeo-145- ... fferential

ki pa je seveda dosti dražji.

LP
Odgovori
  • Informacija