1.8 TS vs 1.9 JTD M-jet

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Bi izbrali alfo dizla ali bencinaca?

Dizla
36
48%
Bencinca
39
52%

Skupaj glasov: 75
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Spet se pogovarjamo o navednem bencincu in o TURBO dizlu.......to se pač ne more primerjat realno.....Al se pogavrjajmo samo dizlu in bencincu al pa se dejmo o turbo izvedbah...me prov zanima ker TD 2.0 bi dol užgal 2.0 turbo... :-s
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

te bo še naprej zanimal k to neboš doživu
Uporabniški avatar
MITT
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lj.si
Kontakt:

Turtle napisal/-a:Spet se pogovarjamo o navednem bencincu in o TURBO dizlu.......to se pač ne more primerjat realno.....Al se pogavrjajmo samo dizlu in bencincu al pa se dejmo o turbo izvedbah...me prov zanima ker TD 2.0 bi dol užgal 2.0 turbo... :-s
Razumet moraš, da je dizl brez polžka nepremičnina, tako da bi bila taka primerjava precej omejena, anede? Se pa sodobni dizli sigurno lahko do določene meje primerjajo s turbo bencinarji, vseeno mu pa zmanjka nekaj tisoč obratov da bi ga kadarkoli premagal.
:evil:: "Yes, if you wanna run cool, you got to run on heavy heavy fuel!" :mrgreen:
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Vsakomur je pač všeč nekaj drugega, meni osebno so najboljši za vozit atmosferski bencinci, saj delujejo najbolj tekoče in z najlepšim vzponom moči skozi vrtljaje. Magari ne limajo na sedeže tako močno kot turbodizli ali turbobencinci, bi pri enakih močeh, vsaj glede na užitek v vožnji vedno izbral atmosferca! Če bi drugi izbrali drugače, tudi prav.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
akhaab
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: lj-center

dizli majo vse, samo zvoka ne. ko bojo pa to zrihtal, pol bo pa to itak zmaga.

kaj pa kompromis? 2.0 jts?
sapere aude
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

akhaab napisal/-a:dizli majo vse, samo zvoka ne. ko bojo pa to zrihtal, pol bo pa to itak zmaga.

2.0 JTS vsaj zame zmaga pred vsakim dizlom, a je cenovno dražji od 140ps dizla, čeprav imata isto nabavno ceno. Pri 40000km na leto je pač dizl bolj ekonomičen, JTS pa bolj uživaški.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Teo napisal/-a:
akhaab napisal/-a:dizli majo vse, samo zvoka ne. ko bojo pa to zrihtal, pol bo pa to itak zmaga.

2.0 JTS vsaj zame zmaga pred vsakim dizlom, a je cenovno dražji od 140ps dizla, čeprav imata isto nabavno ceno. Pri 40000km na leto je pač dizl bolj ekonomičen, JTS pa bolj uživaški.
Vozil sem JTS in me ni prepričal. Do 3000-3500 obratov je motor kar len, čeprav ima navor razpoložljiv že pri nizkih obratih, vsaj tako piše. Pol pa gre, ja. Meni je glih turbo bencinec všeč, ker vleče že od 2000 obratov in to konkretno.
Slika
Uporabniški avatar
akhaab
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: lj-center

Teo napisal/-a:

jts je uzivaski, ja...more bit, sej je alfa!! :D :D :mrgreen:
sapere aude
Uporabniški avatar
AlfaJTD
Alfa Member
Alfa Member

Če smo pršli do JTS, potem je verjetno prava primerjava z 2.4 20V:
http://www.finance-on.net/show.php?id=7 ... c=pj070504

Kljub vsemu dilema še vedno ostaja. Bom probal oba vozit, pol bomo pa vidl. Mam občutek, da bo za moj način vožnje (ostrejši pospeški in prožen motor) bolj primerna JTD, za denarnico pa JTS :lol: .
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Peljal sem JTS in M-jeta 156 isto pot enega za drugim , da so bili vtisi čim bolj pravi, obe sta bili novi in ista oprema.
Kot ljubitelj bencincev se mi je celo upiralo peljat smrduha.
Po vrnitvi nazaj sem plačal akontacijo ......... za dizla !!!! sicer 147 za spremembo.
Pri JTS mi je bil bolj všeč samo zvok, vse drugo pa na Multipraktiku !

Seveda je to moje osebno mnenje in NI mi žal! :D
Uroš
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-imel sem AR 145 1,8 TS in zdaj 147 jtd,ne bom razpredal na široko, ampak bom preprosto povedal da mi ni žal,kljub manjši moči navor dela svoje,to pa je v vožnji najpomembnejše
-pa še pri porabi se pozna 2-3 litre
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

Uroš napisal/-a:Peljal sem JTS in M-jeta 156 isto pot enega za drugim , da so bili vtisi čim bolj pravi, obe sta bili novi in ista oprema.
Kot ljubitelj bencincev se mi je celo upiralo peljat smrduha.
Po vrnitvi nazaj sem plačal akontacijo ......... za dizla !!!! sicer 147 za spremembo.
Pri JTS mi je bil bolj všeč samo zvok, vse drugo pa na Multipraktiku !

Seveda je to moje osebno mnenje in NI mi žal! :D
tudi sam sem se odločal med m-jet-om in jts-jem in sem se odločil za slednjega. vozil sem ze oba in moram rect, da me je dizelcek bolj prepirical, sploh njegov ogromni navor v niskih obratih.

pa se nekaj o zvoku! mene moti dizl le ko ga poslusam od zunaj. ko sedim v njem, mi zvok deluje fenomenalno. prav lepo zarohni. pri visjih obratih pa se ta turbinca. lepo. super.

sicer pa, mislim, da sta oba motorja prava bisera.

nekdo je zgoraj zapisal, da bi bilo potrebno primerjat oba turbaca: bencinca in dizla. sedaj sta ceni dokaj podobni, ce bi se turbo ali kompresor vgradil v bencinca, bi ceno konkretno popravil. potem je pa zopet problem, kaj se splaca.

pa se nekaj. sem zadnjic potegno za enim audijem 1,8T in mu kar lepo sledil. ok ne vem ce je vozil na ful, ampak v breg sem imel se kar rezerve.
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Uporabniški avatar
mitjaz
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2
Kraj: Kozjansko

Sam po moje bi mal teško primerjal audijevega turbo benza 1.8 s 150 km pa 4x4 (če je bil ) pa alfino 156 1.8 turbo twin spark (okol 180 - 190 km če bi jo delal). Pomoje bi alfa v tem primeru audija odzad pustla.
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Mislim daje s prej omenjenimi posti o turbo benzih in podobnem ta tema ušla malo s poti.
Vprašanje mislim da je Tweo mislil čisto življenjsko in direkt. Paleta motorjev je jasna in tut on je jasno definiral kaj primerjamo. Tisti primerjavi kaj če bi ono in pol ono, pol bi blo pa tako je čisto nekaj drugega in tut že bilo v drugi temi obdelano.
Bistvo - imamo tut dizla pri hiši (prvega po dolgi seriji bencinarjev) in glede nagravžno grdega zvoka od zunaj proti njemu nimam popolnoma nič za rečt. Samo hvalim ga lahko. Poraba fenomenalna! Potegne čudovito, če pa se takrat za mano za sekundo malo bolj pokadi me pa baš boli k**** ker se s tem ne mislim ubadat. Avtek lepo lima na sedež - na žalost ne v višjih obratih, kar me rado zmede ker ves čas vozim benza drugače. Mislim da to "vojno" krepko zmagujejo cvičkarji. Razlog pa so občutno manjši stroški.
Uporabniški avatar
kristijan
Alfist
Alfist

Najprej sem imel 156 1.8 ts zdaj imam gt 1.9jtd m-jet in lahko rečem da gt-jka velik bolj leti kot pa 156 tako da med tema dvema motorjema ni za razmišljat obvezno jtd.

lp
kris
Odgovori
  • Informacija