Moderator: Tehnika moderatorji

Razumet moraš, da je dizl brez polžka nepremičnina, tako da bi bila taka primerjava precej omejena, anede? Se pa sodobni dizli sigurno lahko do določene meje primerjajo s turbo bencinarji, vseeno mu pa zmanjka nekaj tisoč obratov da bi ga kadarkoli premagal.Turtle napisal/-a:Spet se pogovarjamo o navednem bencincu in o TURBO dizlu.......to se pač ne more primerjat realno.....Al se pogavrjajmo samo dizlu in bencincu al pa se dejmo o turbo izvedbah...me prov zanima ker TD 2.0 bi dol užgal 2.0 turbo...

2.0 JTS vsaj zame zmaga pred vsakim dizlom, a je cenovno dražji od 140ps dizla, čeprav imata isto nabavno ceno. Pri 40000km na leto je pač dizl bolj ekonomičen, JTS pa bolj uživaški.akhaab napisal/-a:dizli majo vse, samo zvoka ne. ko bojo pa to zrihtal, pol bo pa to itak zmaga.
kaj pa kompromis? 2.0 jts?

Vozil sem JTS in me ni prepričal. Do 3000-3500 obratov je motor kar len, čeprav ima navor razpoložljiv že pri nizkih obratih, vsaj tako piše. Pol pa gre, ja. Meni je glih turbo bencinec všeč, ker vleče že od 2000 obratov in to konkretno.Teo napisal/-a:2.0 JTS vsaj zame zmaga pred vsakim dizlom, a je cenovno dražji od 140ps dizla, čeprav imata isto nabavno ceno. Pri 40000km na leto je pač dizl bolj ekonomičen, JTS pa bolj uživaški.akhaab napisal/-a:dizli majo vse, samo zvoka ne. ko bojo pa to zrihtal, pol bo pa to itak zmaga.

Teo napisal/-a:2.0 JTS vsaj zame zmaga pred vsakim dizlom, a je cenovno dražji od 140ps dizla, čeprav imata isto nabavno ceno. Pri 40000km na leto je pač dizl bolj ekonomičen, JTS pa bolj uživaški.akhaab napisal/-a:dizli majo vse, samo zvoka ne. ko bojo pa to zrihtal, pol bo pa to itak zmaga.

tudi sam sem se odločal med m-jet-om in jts-jem in sem se odločil za slednjega. vozil sem ze oba in moram rect, da me je dizelcek bolj prepirical, sploh njegov ogromni navor v niskih obratih.Uroš napisal/-a:Peljal sem JTS in M-jeta 156 isto pot enega za drugim , da so bili vtisi čim bolj pravi, obe sta bili novi in ista oprema.
Kot ljubitelj bencincev se mi je celo upiralo peljat smrduha.
Po vrnitvi nazaj sem plačal akontacijo ......... za dizla !!!! sicer 147 za spremembo.
Pri JTS mi je bil bolj všeč samo zvok, vse drugo pa na Multipraktiku !
Seveda je to moje osebno mnenje in NI mi žal!

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti