Kdo pozna kakšnega dobrega mehanika

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
benjy
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Imam 155-ko, deteljico z vso opremo. Sem menjal mašino in od takrat imam vseskozi ene probleme. :cry: Avto nikamor ne potegne, cuka, kuri pa kot tank-pod 12l ga ne spravim. Sem že vse živo menjal in pregledal, na Cosmosu so mi samo za priklop na tester in odgovor da je z avtom vse OK zaračunali 7500SIT. :( :(

Če kdo pozna kkašnega dobrega mehanika za Alfe pa da ni uradni servis bi lepo prosil za informacije. Sem stran zmetal že en kup denarja za nič tako da sem totalno bankrot. #-o #-o
Uporabniški avatar
Sinister
Alfist
Alfist

benjy napisal/-a:Imam 155-ko, deteljico z vso opremo. Sem menjal mašino in od takrat imam vseskozi ene probleme. :cry: Avto nikamor ne potegne, cuka, kuri pa kot tank-pod 12l ga ne spravim. Sem že vse živo menjal in pregledal, na Cosmosu so mi samo za priklop na tester in odgovor da je z avtom vse OK zaračunali 7500SIT. :( :(

Če kdo pozna kkašnega dobrega mehanika za Alfe pa da ni uradni servis bi lepo prosil za informacije. Sem stran zmetal že en kup denarja za nič tako da sem totalno bankrot. #-o #-o

Ce si iz LJ se spravi do Norda, sicer pa se zapelji do ZEGE (okolica)
naslove in telefonske mas na netu

btw ce mas Q4 potem itak nimas kaj praskat okol porabe, to ni bil misljen kot avto za mamice in zna bit poraba se veliko bolj pestra od tega :mrgreen:
Uporabniški avatar
Sinister
Alfist
Alfist

benjy napisal/-a:Imam 155-ko, deteljico z vso opremo. Sem menjal mašino in od takrat imam vseskozi ene probleme. :cry: Avto nikamor ne potegne, cuka, kuri pa kot tank-pod 12l ga ne spravim. Sem že vse živo menjal in pregledal, na Cosmosu so mi samo za priklop na tester in odgovor da je z avtom vse OK zaračunali 7500SIT. :( :(

lahko probas tudi pri servisu FIAS, jest bi tut tam pokukal
benjy
Alfa Junior
Alfa Junior

Full hvala vsem za odgovore.
:D :D
Ne čist navadna 155-ka 1.8TS je sam ma vso športno opremo zato ma zadaj deteljico kot jo ma drugač Q4. Prej je bla povprečna poraba od 8-10l nekje , če si res tiščal tam 12-13.
Sem imel srečo in iz Italije dobil mašino s samo 45.000KM in mi jo je en mahanik not spravil.
Najprej se je nekaj cvrlo v armaturi pa smrdelo ker je napačno zvezal elektriko, sem popravil in je bilo nekaj časa OK sam kurila mi je kot tank-iz izpuha je smrdel po bencinu. :oops: :oops:
Pol je začelo sekat iz izpuha pa mašina ropotat kot da bi delala samo po 3 cilindrih #-o #-o - jah kaj drugega kot to, da mi je zamenjal kable na svečkah-rešil zadevo resetiral ECU-dela sicer bolje a še zmeraj, ko dam gas jo zamori pa cuka. Ko se mal zvrti je OK sam ne kot s staro mašino.
:( :(
Bom preklical pa povprašal tiste ki ste mi jih svetovali.
Še enkrat thanx za vse odgovore.
:) :D
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Kdo ti je pa to sestavljal?
benjy
Alfa Junior
Alfa Junior

Sestavljal mi je en iz Orehka pri Kranju. Dela pa vse živo, popravlja vse živo, ličarstvo...
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

CIAO!

Če je zasmrdelo izpod armature in zadaj kadi pod nižjimi obrati, ti je sigurno računalnik skuru, oz driverje od kakega inektorja!
Enake simptome je imela moja alfa, ko je statika skurla driver od inektorja!
Kateri motor pa je, a je 16V???

Jaz imam 2.0 T_S 16V sport, letnik 1997. Vidim, da si iz LJ, pa se lahko dobiva in malo pošpekuliram pri tvojem problemu.
benjy
Alfa Junior
Alfa Junior

Moja je 1.8 TS ne vem pa če je že 16V ker je letnik 1993. Pa po mojem ni šel ECU če so mi priklopili vse skupaj na tester in po eni uri testiranj rekli da je z ECU-jem vse OK!!!

Pa ne da kadi pod nizkimi obrati ampakko daš plin jo kar malo zamori pa cuka ko pridejo obrati na 3000rpm potem pa gladko potegne.
Nimam blage kaj je sam sigurno ni ECU ker bi na testerju sigurno videli da je nekaj narobe.
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

ti maš 1.8 8V
darko567
Alfa Member
Alfa Member

Kdaj si to bil na cosmosu da so ti ga priklopil na tester ker jast osebno se ne spomnem da je bila taka alfa na servisu.
Darko Q4
benjy
Alfa Junior
Alfa Junior

Darko huhhhh...bo pa že ene 9 mesecev kar se z mojo piksno dajem.
Lansko leto na začetku leta, tam januarja februarja...
Lancia
Alfist
Alfist
Kontakt:

Upam si trdit, da bo zega pravi naslov za reševanje teh problemov.
nino0880
Alfa Member
Alfa Member

probi pr alfa sport servis strajnar je bliz cosmosa v šiški pr avtocesti. baje dobr šraufa
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kaj pa selan iz brezovice, jst mam same dobre izkušnje z njim.

LP Joseph
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

selan ne šravfa več pa tud če bi ne voz tja
Odgovori
  • Informacija