Faceliftane 159, brere in spiderji bodo lažji

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

men so vse notranjosti všeč, nobena ne izstopa. Alfina mi nekak najmanj napredna deluje (tuki zmaga audi). Vsekakor pa ne vidim neke posebnosti pri alfi. Vse bojo s časom enak zastarele IMO, še najmanj bmw-jeva.
666
gb
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

bass napisal/-a:Nečesa ne razumete, fantje. Alfina armatura bo tudi čez 30 let še vedno lepa in "a la mode", bmw in audi pa poskušajo z nekimi modnimi muhami, ki pa čez čas znajo postati nezanimive.
=D>
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Bjorn napisal/-a:Natunana GTA ima 4.09 do 100? Z sprednjim pogonom? En je zelo ornk zaokrožu številke zgleda.
Sorry ja 4.9 sem mislil in nisem pogledal. Ampka tako kot sem že rekel mustang 4.6 V8 niti v sanjah ne gre tako hitro. Da o bremzanju in ovinkih sploh ne govorim, magari sem ovinke sprobal samo eno malenkost po Key Westu sem si dovolj ustvaril vtis o teh američanih.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bjorn napisal/-a:men so vse notranjosti všeč, nobena ne izstopa. Alfina mi nekak najmanj napredna deluje (tuki zmaga audi). Vsekakor pa ne vidim neke posebnosti pri alfi. Vse bojo s časom enak zastarele IMO, še najmanj bmw-jeva.
Bjorn, že dolgo berem tvoje veleumne pripombe in me prav zanima kera bo tebe oženila, če boš tudi pri ženskah videl le napake in napravilnosti.

Še enkrat samo zate:

ALFA=klasika
BMW,AUDI...=ratalo dolgčas, treba razmišljat o NEklasiki.

Govori se o dizajnu. Ne o tehnologiji. Po tvoji logiki ima civic superduper "napredno" notranjost ali kaj, ker ima namesto armaturke trinivojsko teraso za nabiranje prahu in ker ima lepo osvetlitev sicer nepreglednih števcev?
Stari moj, vsak avto ima volan, prestavno ročico in 2-3 pedalke, oprosti, ampak jaz nisem videl nikjer nobenih joystickov in podobnih komand, da bi sploh lahko začeli govoriti o nekemu tehnološkemu napredku...edina prednost za sedaj je DSG, pa še ta k obliki pripomore z dvema lopaticama za volanom.

Kar se pa "naprednosti" dizajna, oblike tiče ti pa napišem sledeče:
poznamo dve vrsti dizajna;
1. VEČEN (ta je vedno v modi)
2. TRENDOVSKI (ta je v modi dokler traja nek trend).
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

in pa še tretja varianta:

VEČNO GRD (recimo vse generacije Civica do zadnje)
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
Deyann
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Dravograd

Alfaspider napisal/-a:in pa še tretja varianta:

Mega lol :lol:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfaspider napisal/-a:in pa še tretja varianta:

Ta tretja varianta (thalia, dacia logan, kia picanto, ssangyong musso...) spada med avtomobile, ki nimajo dizajna, zato jaz sploh nebi govoril o nekem slabem, grdem dizajnu, če je le-ta sploh neobstoječ...to so avtomobili za A-B, pri njihovemu snovanju nihče ni imel v mislih nobenega dizajna whatsoever. Prav tako se o kakršnemukoli dobremu okusu ne sanja njihovim lastnikom.
Soulless pieces of crap, če želite v enem stavku.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

Teo napisal/-a:
GTA lover napisal/-a:Če kupuješ avto iz kvazi-performance-high-enda neke znamke zaradi opreme, OK, ponavadi ga zaradi performans. Sicer pa dizelski Audi A5 pošteno pobegne 3.2 V6 Q4, žal.
Gta lover ti bereš kaj sem jaz napisal? A5 stane 65000€ in gor, Brera 3.2 pa tam okoli 41000€. Torej razlika je več kot očitna ne.

Za 41000€ dobiš A5 s 170 konji pa ne boš morda trdil, da je torej Audi za isto ceno hitrejši.
nevem kolko ima veze cena. A5 in 3xxci se prodajata usaj 10krat boljše kot brera :wink:
Uporabniški avatar
ivan
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana -Vič

Hvala bogu da se prodajajo 10x več!
Če bi se alfa tako dobro prodajala jaz nebi bil več alfist!!
Vse skupaj zgubi nek nivo. Če maš alfo pa da ni glih arna ne morš bit ne-kul.
Dokler bo znamka obstajala jo bojo kupovali tisti, ki vejo zakaj jo kupujejo.
Pač alfa na paperjih in po številkah ponavad zaostaja za konkurenco (sam res konkurenco in ne neki 2x več vredni avtomobili) pa če druzga ne najdejo pa po porabi al kokerkol že. Jest jo bom pa kupu ker ma več duše ta avto kokr ker kol drug avto, če jo iščeš. Drgač je pa itak samo kritiziranje. Točno to se vid k so na top gearu testiral brero, TT-ja, pa mazdo in so vsi nakonc rekl da jim je vseen za tiste sekunde in da bi vsi alfo izbral. Škoda da se teh stvari ne da objektivno izmert pa zvezdice prlimat pa bi pol vidl kdo je na paperju boljš...
The story goes that Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass, and that on the day he managed to beat the Alfas, Enzo Ferrari cried like a baby.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Tudi visokošolsko izobrazbo ima samo majhen procent ljudi... pa to še nič ne pomeni... razen to da je večina folka glupega...
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

A5 in 3xxci se jih tudi naredi 10X več kot Brero :lol:
Uporabniški avatar
tha_man
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa 146 1.6 TS, Grande Punto 1.4 T-Jet, MX-5 2.0 RC

No, o okusih se ne razpravlja... ampak... da je komu Audijeva armatura lepša od Alfine... in da ta človek celo vozi Alfo... joj no :) Audi ma men eno najbolj brezveznih notranjosti, BMW je boljši, ampak še vedno nič hudo posebnega (definitivno pa najboljši med nemci). Alfa 159 ima za moj okus naj-notranjost med velikoserijskimi avtomobili. Osebno obožujem okrogle zračnike, analogne števce in prečiščen, minimalistični design brez nepreglednega kupa malih gumbkov. Ko sem prvič videl armaturo od Alfe 159 sem rekel - to je to. In še vedno mi je.

Btw., osebno mi je npr. prva armatura pri Alfi 156 bolj všeč od faceliftane.
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ivan napisal/-a:Če maš alfo pa da ni glih arna ne morš bit ne-kul.
Tale stavek ogromno pove. #-o
Uporabniški avatar
ivan
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana -Vič

Kaj te pa mot?
The story goes that Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass, and that on the day he managed to beat the Alfas, Enzo Ferrari cried like a baby.
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

Avto ne naredi človeka! A človek z jugecem pa nemore bit kul? :oops:
V8
Odgovori
  • Informacija