Teo napisal/-a:Tudi sam sem velikokrat imel dileme glede tega. Dejansko smo ljudje na vrhu prehranjevalne verige, a vseeno to kar industrija počne z živalmi preden pridejo v naše lonce ni ničemur podobno.
Ker je vegetarianec zelo težko biti in zahteva ogromno truda nadomeščanje vsega tistega, kar so se naša telesa skozi evolucijo navadila prejemati iz mesa, sem nekaj časa kolebal kako bi izbiral hrano.
Dejansko se mi zdi pač bolj humano (skozi oči živali) dobiti 10g svinca pri 800m/s v vrat, kjer je rezultat enak kot da bi bog ugasnil luč. Kot pa da nalagajo živali v transporte, jih nato v vročini vozijo 50 in več ur daleč, nato s polomljenimi nogami pod električni šok in še na pol žive v zrezke. Seveda je živeti tako, da bi si hrano sam lovil skoraj nemogoče, bi pa bilo bolj moralno kot kupovati v merkatorju.
Glede rib pa je moje mnenje takšno. Če bi imele glasilke in bi lahko kazale svoje trpljenje jih skoraj nihče ne bi lovil, kaj šele jedel. Ker umiranje na zraku in v ledu je enako nehumano kot prej opisani postopki s kravami. Še bolj kot komercialni način ribolova pa ne morem razumeti ribolova v naših ribnikih. Potegniti ribo na suho za zabavo, ji raztrgati usta in jo nato na vrh vsega še spustiti nazaj v ribnik, mi pa sploh ne gre v glavo. Če že ima človek željo po bilokakšni obliki lovljenja živali, naj to dela s puško, kjer je žival mrtva preden pride do nje zvok poka in umre z mnogo manj trpljenja kot v povprečni klavnici. Meso pa se tako nato poje, da ima njena smrt sploh kakšen smisel. Za zabavo mučiti ribe, ki nato niti ne postanejo hrana pa vsaj zame ni prava pot.

vidm da ste nekateri ribičižival napisal/-a:Lovim sam na črva, ker na vse ostalo sem zgubu potrpljenje, k bol redko kaj prime. Kupim ga spotoma v Senju ko grem na vikend za 50 kun komad. Najrajš pa lovim seveda s puško, k je skoz akcija.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti