Trofeje

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

V senju, od diskoteke magnus, greš levo, mislim, da 5. hiša na isti strani kot diskoteka. Ma hiša eno rjavo ograjo, črva pa sigurno dobiš od maja do oktobra.
Uporabniški avatar
zvau
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Slovenj Gradec

Ko sm spodaj jih rajši fotografiram, čeprav me včasih zamika, da bi jih rajši videl na krožniku :D
xCore
Alfa Junior
Alfa Junior

Slika
Z mobitelom nisem vse not dobil na levo stran sta še 1-2 pa na desni za rožo še nekaj malega.
Slika
Največja orada iz Molunata (samo čeljust ker ostalo smo pojedli :lol: )
Slika
Največji smuč na steni.

Slike sem vseeno objavo čeprav je večina ulova od brata :?
Slika
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Da malo obudim temo. Ujeto včeraj na samosu s harpuno. 5kg težka in meter dolga murena.
Slika
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ob takih temah človeka kr prime da bi vzel v roke harpuno...

Pa ne da bi šel z njo ribe lovit...
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Tudi sam sem velikokrat imel dileme glede tega. Dejansko smo ljudje na vrhu prehranjevalne verige, a vseeno to kar industrija počne z živalmi preden pridejo v naše lonce ni ničemur podobno.

Ker je vegetarianec zelo težko biti in zahteva ogromno truda nadomeščanje vsega tistega, kar so se naša telesa skozi evolucijo navadila prejemati iz mesa, sem nekaj časa kolebal kako bi izbiral hrano.

Dejansko se mi zdi pač bolj humano (skozi oči živali) dobiti 10g svinca pri 800m/s v vrat, kjer je rezultat enak kot da bi bog ugasnil luč. Kot pa da nalagajo živali v transporte, jih nato v vročini vozijo 50 in več ur daleč, nato s polomljenimi nogami pod električni šok in še na pol žive v zrezke. Seveda je živeti tako, da bi si hrano sam lovil skoraj nemogoče, bi pa bilo bolj moralno kot kupovati v merkatorju.

Glede rib pa je moje mnenje takšno. Če bi imele glasilke in bi lahko kazale svoje trpljenje jih skoraj nihče ne bi lovil, kaj šele jedel. Ker umiranje na zraku in v ledu je enako nehumano kot prej opisani postopki s kravami. Še bolj kot komercialni način ribolova pa ne morem razumeti ribolova v naših ribnikih. Potegniti ribo na suho za zabavo, ji raztrgati usta in jo nato na vrh vsega še spustiti nazaj v ribnik, mi pa sploh ne gre v glavo. Če že ima človek željo po bilokakšni obliki lovljenja živali, naj to dela s puško, kjer je žival mrtva preden pride do nje zvok poka in umre z mnogo manj trpljenja kot v povprečni klavnici. Meso pa se tako nato poje, da ima njena smrt sploh kakšen smisel. Za zabavo mučiti ribe, ki nato niti ne postanejo hrana pa vsaj zame ni prava pot.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

žival napisal/-a:Da malo obudim temo. Ujeto včeraj na samosu s harpuno. 5kg težka in meter dolga murena.
Slika
bravo, prelep komad ! =D>
Uroš
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Mene zanimajo tri stvari;
- kako ste pripravili mureno, če ste jo sploh pojedli :?
- kako je z lovom v Grčiji, dovoljenja in podobne stvari (tudi sam grem na Samos letos, pa me firbec matra)
- kako hudiča si imel na Samosu puško, pa je ja nisi vlekel sabo od doma? :)
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

Teo napisal/-a:Tudi sam sem velikokrat imel dileme glede tega. Dejansko smo ljudje na vrhu prehranjevalne verige, a vseeno to kar industrija počne z živalmi preden pridejo v naše lonce ni ničemur podobno.

Ker je vegetarianec zelo težko biti in zahteva ogromno truda nadomeščanje vsega tistega, kar so se naša telesa skozi evolucijo navadila prejemati iz mesa, sem nekaj časa kolebal kako bi izbiral hrano.

Dejansko se mi zdi pač bolj humano (skozi oči živali) dobiti 10g svinca pri 800m/s v vrat, kjer je rezultat enak kot da bi bog ugasnil luč. Kot pa da nalagajo živali v transporte, jih nato v vročini vozijo 50 in več ur daleč, nato s polomljenimi nogami pod električni šok in še na pol žive v zrezke. Seveda je živeti tako, da bi si hrano sam lovil skoraj nemogoče, bi pa bilo bolj moralno kot kupovati v merkatorju.

Glede rib pa je moje mnenje takšno. Če bi imele glasilke in bi lahko kazale svoje trpljenje jih skoraj nihče ne bi lovil, kaj šele jedel. Ker umiranje na zraku in v ledu je enako nehumano kot prej opisani postopki s kravami. Še bolj kot komercialni način ribolova pa ne morem razumeti ribolova v naših ribnikih. Potegniti ribo na suho za zabavo, ji raztrgati usta in jo nato na vrh vsega še spustiti nazaj v ribnik, mi pa sploh ne gre v glavo. Če že ima človek željo po bilokakšni obliki lovljenja živali, naj to dela s puško, kjer je žival mrtva preden pride do nje zvok poka in umre z mnogo manj trpljenja kot v povprečni klavnici. Meso pa se tako nato poje, da ima njena smrt sploh kakšen smisel. Za zabavo mučiti ribe, ki nato niti ne postanejo hrana pa vsaj zame ni prava pot.
:?

Uf... lepo si tole povedal, vse to je že dolgo jasno, pa vendar nihče nič ne ukrene... Tud men se smilijo boge živali kako delajo z njimi, jemo jih pa vseeno ampak prej iz nuje kot iz želje... Tud sam sem zaščitnik živali ampak karkoli si mislimo, prav nič ne moremo naredit, tako pač je življenje. Tudi ljudje (kot vrsta) imamo svojo prehranjevalno verigo, tako nas navadne žerejo tisti, ki jim je uspelo priti med politike in funkcionarje... Tisti kreteni bi morali nekaj ukrenit, mi pa se lahko samo jočemo
:roll: :evil:
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No če vam bo kaj lažje, uboga murena je pred smrtjo pojedla 1kg težko hobotnico. Zadel sem jo s harpuno neposredno v glavo, tako da ni trpela. Z njo sem nahranil 6 ljudi, ki niso mogli verjeti da je tako grda žival lahko tako dobra. Puško sem nesel s seboj od doma. Pač vzameš neko kratko zadevo (do 60cm) in jo zbašeš v potovalko, pa te noben nič ne vpraša. Letna dovolilnica stane v grčiji 25 eur. Sam noben ne preverja če jo imaš. Mureno se pa pripravi tako, da jo najprej zmrzneš, da se meso ohladi, potem je potrebno sleči kožo, ob hrbtenici se naberejo strdki krvi, ki jih moraš odstraniti, drugače je meso grenko in nato samo še narežeš kotlete in spečeš na vročem olju, seveda se pa prej stvar še začini.
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hm, zanimiv postopek priprave. Verjetno zato murena ni preveč cenjena v kulinariki...Zadnjič sem slišal od enega starega dalmatinca, da lovi samo tiste "babice" v nizki vodi, češ so zelo okusne??? :?

Nisem si mislil, da moraš imeti v Grčiji tudi dovoljenje. Kar sem bil jaz dol, se mi ne zdi, da bi se prav obremenjevali s tem. Na Zakintosu sem parkrat opazoval italijane, ki so ogrožali sebe in ostale na plaži z podvodno puško (imeli so tudi podvodni "skuter"). Ker so bolj šminkirali bi rekel, da niso bili prav izkušeni lovci, je pa zanimivo, da jim nihče ni namenjal pozornosti.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sej pravim lohk si zrihtaš dovoljenje, sam te skor sigurno ne bo noben nadlegoval. Jaz niti pomislim ne na to da bi ga kupil. Pač obzirno ravnaš s puško in se malo umakneš od urejenih plaž.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Slišati je bil okusno! Sem pristaš nevsakdanjih stvari...

Moj največji hit je bila sestrelitev jastreba s puško, ker je kradel babici kokoške... Star sem bil 14 let, potem sem se malo odmaknil od lova , čeprav sem veliko treniral natančnost strela za en spust po hosti z jagri :lol:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
zvau
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Slovenj Gradec

Guma, a bi mi lahko nekaj prinesel iz Samosa? :D
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

žival napisal/-a:Lovim sam na črva, ker na vse ostalo sem zgubu potrpljenje, k bol redko kaj prime. Kupim ga spotoma v Senju ko grem na vikend za 50 kun komad. Najrajš pa lovim seveda s puško, k je skoz akcija.
vidm da ste nekateri ribiči =D>

hm ja tole s crvom je bomba- jaz jih lovim sam in ponavadi ujamem kake 3 da imam za dva dni vabe

bom prilepil sliko, da vidite kako to zgleda-samo da jo najdem
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Odgovori
  • Informacija