Prestavljanje brez sklopke?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
Lorenzy
Alfa Member
Alfa Member

Res da je škoda avta če ni nuje na tak način šaltat.. sem pa že bil v taki situaciji ko mi je crknila sklopka oziroma potisni ležaj, ob pol petih vjutro v nedeljo na poti domov, pa sem se lepo odpeljal 5 km brez sklopke, pa ni nič škrtalo, samo če pa nebi z mopedi včasih menjavali brez sklopke, pa nevem če bi ga tako lepo pripeljal domov. Res pa da to ni vsakdanja zadeva
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

birdy napisal/-a:
SHadowX napisal/-a: V tvojem primeru, ki se greš safari s subarujem, ki je verjetno daleč od novega, ali celo dragega avta, je takšno početje razumljivo. Da pa priporočaš vsakomur, ki mogoče niti prestavljanja s sklopko ne obvlada popolnoma, naj si to vzame za trening kot naprimer bočno parkiranje je pa več kot neodgovorno.
pa od kje tebi ideja da vozim same stare avte?(ali da se samo stari avti kvarijo)

par postov nazaj si preber o sluzbeni laguni(tist ni bil star avto)
No pa si še enkrat preberi moj post potem pa povej kje sem napisal, da ti voziš samo stare avte? :-k

Gre se za preprosto sklepanje, z novim subarujem se verjetno ne boš podal na safari, če se pa boš pa je glede na subarujevsko pregovorno zanesljivost možnost, da crkne sklopka tako majhna, da je treniranje vožnje brez sklopke malo paranoično.
birdy napisal/-a: ps
tudi trening varne voznje mas v naprej in ne sele ko te dejansko zacne rit prehitevat...

Glede na to, da je popolna in nenadna odpoved sklopke med redkejšimi okvarami je primerjava s šolo varne vožnje toliko smiselna, kot priporočanje učenja vožnje brez zavor ali s prebitim hladilnikom, ki bruha paro v avtošoli. :roll:
Emperor of The Dark Realm
Thrivial
Alfist
Alfist

Tocno to...

Jaz se nisem videl avtomobila, ki bi mu kar naenkrat crknila sklopka. Skoraj vedno se tezave zacnejo postopoma in imas dovolj casa, da se zapeljes do servisa.

Za izjemne primere sem pa jaz raje placal 30 EUR za asistenco in bom samo lepo poklical, da me odslepajo, pa je. :)

lp
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: 50.000km od Ribata

Mah se zgodi, če ima sklopko prek "zajle", da se le-ta utrga in potem pac nimas druge kot dvakrat prestaviti brez sklopke.
Da pa bi pri delujoci prestavljal ... ne vem kako to sploh komu pade na pamet.
Moped je drugo, tam tudi jaz prestavljam navzgor brez sklopke.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

glejte se umikam iz debate - ker je pointless

konstruktivno sem povedal kako se to naredi in poleg sm poudaril da tega ne pocnes vsak dan
hkrati sm podal moje mnenje, da bi to moral vsak voznik(magari sam v teoriji) znat - to je moje mnenje, nc obvezujocega al karkoli

in brez zamere nekateri tukaj dokazujete da ma ta forum vzdevek kakrsnega ma z razlogom

ps
kako tocn ti pa crk sklopka ce ne nenadoma? (normalna obraba tukaj ne steje)
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

birdy napisal/-a:glejte se umikam iz debate - ker je pointless

konstruktivno sem povedal kako se to naredi in poleg sm poudaril da tega ne pocnes vsak dan
hkrati sm podal moje mnenje, da bi to moral vsak voznik(magari sam v teoriji) znat - to je moje mnenje, nc obvezujocega al karkoli
Nažalost imam preveč izkušenj z normalnimi uporabniki tehnologije, tako avtomobilov kot katerekoli druge in preprosto jih večina ni sposobna udejanit tega četudi jim je v teoriji skoraj jasno kaj je rev-matching.
birdy napisal/-a: in brez zamere nekateri tukaj dokazujete da ma ta forum vzdevek kakrsnega ma z razlogom
To verjetno leti name? Ta forum ima vzdevek kakršnega ima, ker so mu ga dali tisti, kateri niso sposobni argumentiranega sodelovanja, kdo pa to so, pa že sami vedo.
birdy napisal/-a:ps
kako tocn ti pa crk sklopka ce ne nenadoma? (normalna obraba tukaj ne steje)
Torej, če spodrsavanje pri recimo dodatni obremenitvi ne spada pod okvare imaš še druge možnosti. Recimo okvara enega od cilindrov, v večini primerov je sklopka še nekaj časa uporabna, če ali malo napumpaš pedal, če pa ostane not, ga potegneš ven. V primeru, da ne odvaja dovolj, se recimo še vedno, da prestavljat, mogoče malo bolj na trdo. Pa nobena od teh okvar ni nenadna in popolna.

Mogoče nisem bil dovolj jasen, ampak za 95% ljudi, je avtovleka v takem primeru najboljša opcija, 3% od tega so prepričani, da obvladajo in s tem še dodatno uničijo menjalnik in 2% imata to srečo, da jim uspe priti do servisa. Kakor si že sam rekel, te vsi kolegi prosijo, da njihove avte s uničeno sklopko voziš naokoli, se ti ne zdi, da bi to naredili sami, če bi le bili tega sposobni?
Emperor of The Dark Realm
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

prelomim besedo (in se se 1x oglasam):
uradno povem, da nisem mislu sam shada (oziroma sploh nisem mel tebe v mislih)....

in se razlog zakaj, sem reku kar sm reku:
-ker je to edini forum kjer se mi je zgodilo da so me ldje poslal na servis medtem ko sem lepo povedal da serviser ni znal odpravit napake
-in ker je to edini forum, kjer se nekdo buni da je avto prelep(oz predrag-ni bitno) za nekej(a je to saltanje brez sklopke al karkol druzga)

osebno mislim da je burn out najvecja bedarija na tem svetu, pa se zmerom ne bom v temi kjer bo nekdo spraseval neki v zvezi z BO reku, a ti ni skoda avta, temvec mu bom pac pomagal koker bom vedu in znal (ok ce bo vprasanje res res res neumno pol ni nujn da bo moj odg konstruktiven).....to je meni poanta foruma (izmenjava mnenj in predvsem znanja)

ps
@shad, ko bos uspel prebrat ta post ga lahko mirno zbrises, ker samo smeti temo
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

krosle se sploh ne sme s sklopko saltat-gre koj u maloro :mrgreen: :mrgreen:
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Odgovori
  • Informacija