Razlika med FL 166 2.4 JTD in FL 166 2.4 JTD M-JET

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

R-type
Alfa Junior
Alfa Junior

Torej zanima me kakšna je razlika med 150 KM JTD in M-JET-om.

A je višja moč samo posledica optimizacije elektronike ali je motor fizično drugačen (večji turbo, boljše hlajenenje etc).

Pri nakupu rabljenega (gledam 04 letnike), a je 150KM verzija bolj zanesljiv nakup (manjše obremenitev pač)?

Malo cvikam okoli M-JET-a. Saj veste pri turbo dizlih nikoli ne veš kako ga je lastnik vozil. Nekako imam občutek da so 150KM verzijo kupovali bolj umirjeni ljudje, MJET-a pa tisti, ki ga radi tišijo. Pač turboti so občutljivi na mrzlo tiščanje.

Kar me moti je to da 150KM verzija gre v isti razred zavarovanja kot M-JET pa bi raje tega vzel. Ampak se že tako bojim rabljenih turbodizlov, sploh pa tistih z veliko močjo. Pa še to bo moja prva alfa pa malo cvikam. Sam je tolk hud avto da jo bom vzel pa kaj bo bo.

Vem da malo bluzim, ampak se ne znam boljše izrazit.

Hvala za vsako mnenje.

LP
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Obvezno M-jet-ko! =D> 8)
To je isto k bi vprašal a boš babo z mejhnimi al z velikimi joškami! - :mrgreen:
Normalo, da se tišči bolj tisto z velikimi!
Šalo na stran - najdi dobro vzdrževano in z malo km in ne moreš falit! :steering:
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
Uporabniški avatar
FuManchu
Alfist
Alfist
Kraj: Celje

Poslušaj poznavalca, čeprav so njemu bližje področje klimatske naprave :lol:.
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

136km vem da je bila 10v za 150km pa nevem vem pa da je 175km 20v
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj

Poslušaj poznavalca, čeprav so njemu bližje področje klimatske naprave .
:ylsuper:
Predvidevam da ma M-jet-ka tud klimo boljšo- :lol: !Slabsa ne more bit!
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

R-type napisal/-a:Torej zanima me kakšna je razlika med 150 KM JTD in M-JET-om.

A je višja moč samo posledica optimizacije elektronike ali je motor fizično drugačen (večji turbo, boljše hlajenenje etc).
MJet ima za razliko od navadnih JTD-jev(136,140 in 150KM) glavo s štiriventilsko tehniko(20V) ter novejše injektorje in večfazno vbrizgavanje goriva. Turbine pa sta pri obeh popolnoma enaki.
R-type napisal/-a:Pri nakupu rabljenega (gledam 04 letnike), a je 150KM verzija bolj zanesljiv nakup (manjše obremenitev pač)?

Malo cvikam okoli M-JET-a. Saj veste pri turbo dizlih nikoli ne veš kako ga je lastnik vozil. Nekako imam občutek da so 150KM verzijo kupovali bolj umirjeni ljudje, MJET-a pa tisti, ki ga radi tišijo. Pač turboti so občutljivi na mrzlo tiščanje.
Na žalost je tako pri vsakem nakupu, kako je bil avto dejansko vožen se ne da vedno ugotoviti, nikakor pa to ni odvisno od motorja, ponavadi samo nakazuje potrebe prvega lastnika ali globino njegove denarnice.
R-type napisal/-a:Kar me moti je to da 150KM verzija gre v isti razred zavarovanja kot M-JET pa bi raje tega vzel. Ampak se že tako bojim rabljenih turbodizlov, sploh pa tistih z veliko močjo. Pa še to bo moja prva alfa pa malo cvikam. Sam je tolk hud avto da jo bom vzel pa kaj bo bo.

Vem da malo bluzim, ampak se ne znam boljše izrazit.

Hvala za vsako mnenje.

LP
Glede na to, da sem vozil oba, bi se sam definitivno odločil za MJet-a, navor je na voljo v širšem območju vtrljajev, je tudi veliko bolj zvezen pri pospeševanju, da sploh ne omenjamo za skoraj tretjino večji navor, ki se še kako pozna pri pospeševanju.
Emperor of The Dark Realm
R-type
Alfa Junior
Alfa Junior

SHadowX hvala.

LP
Uporabniški avatar
fugitive
Alfa Junior
Alfa Junior

Kaj pa če bi 110 kw chipal na 130 kw, ali bi bilo to smiselno, ali bi potem prislo do prevelike obrabe, ker motor ni narejen tako kot originalna 130kw verzija?

Ker imam zelo ugodno rešitev da bi dobil 110 kw ampak bi raje imel malce več konjičkov.

Pa nevem ali kupiti to ugodno 110kw ali čakati na boljšo 130kw.

Kaj pravte.
andrejk
Alfist
Alfist

Pozabi 110 kW... ker ti bo čez par mesecev žal.. raje našparat malo več in vzet novo tehniko.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Pa novo na 150kw :mrgreen:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
fugitive
Alfa Junior
Alfa Junior

Evo sm se zmenu, u petek dam svojo astro not in dodam 3k eur pa dobim alfo 166 2.4 jtdm. :evil:

Resno razmišljam o tem da bi jo chipal, seveda ne preveč :) tako ravno prav da bo motorju ugajalo :mrgreen:

Zanima me kako je potem z zavarovanjem. Ali spadam v višjo kategorijo nad 130 kw, ali nihče ne pregleduje tega :?: 8)

Ker če bi moral plačati več zaradi tega se mi ne splača it, bo 129 kw kr dovolj.

Hvala alfisti
alfa 166
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: ljubljana

Ja kateri mojster na tehničnem bo pa vedel, da imaš modificiran računalnik.. :)
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Glede stroškov na avtu se ti s čipanjem ne spremeni prav nič.
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Nekoč bodo verjetno tudi moč motorja preverjali na tehničnih pregledih, če ne drugje pa na izrednih. Zaenkrat se še nimaš česa bati, razen tega da ti sklopko hudič vzame, če boš pretiraval pri čipanju :wink:
Uporabniški avatar
fugitive
Alfa Junior
Alfa Junior

Potem mi ga ni treba zavarovati po višjem razredu?

ker bi dejansko imel cca 150 kw potem.

In če bi me policaj ustavil in bi imel avto zavarovan in registriran kot 129kw u bistvu bi imel pa 150kw.

Kako bi to vplivalo. Mislim da v primeru kakšne nesreče ali česa drugega bi lahko imelo vpliv?

Ali se motim?
Odgovori
  • Informacija