Hladen zagon 146 1.4 TS

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Siljo
Alfa Junior
Alfa Junior

Sva z kolegom prišla do zaključka da so injektorji, tako da bom najprej poskusil z dodatki, kar verjetno ne bo pomagalo, nato pa jih bom dal sčistit z ultrazvokom. Pa me zanima vaše mnenje o tem. Oz. kakšna je cena za čiščenje.

lp
Uporabniški avatar
ToMi`
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ruše

zanimivo da meni isto dela, ampak samo zjutraj ko je res hladn avto, tud če pol nekaj časa stoji med dnevom pa se pol peljem je ok, zjutraj pa res, ko dam gas nekje pri 2k avto zamori totalno, nad 2.5k obratov pa normalno potegne pol #-o
you cannot be a true petrolhead until you've owned an alfa. J. C.
dolenko
Alfa Junior
Alfa Junior

ja včasih pomaga z dodatki, imej natočeno 1/4 goriva, da se doseže večja koncentracija, pol pa naj se motor vrti čim višje :evil:
freeze
Alfa Member
Alfa Member

Jaz imam enake težave z mojo 146TS.

Ko je motor hladen, ga enostavno ob normalnem pritisku na gas zamori. Le če zelo zelo nežno pritisnem na gas, pa dobi obrate in šele tako lahko speljem, sicer obstanem. Ko se nato segreje, je OK.

Glede chip tuninga... če kdo najde modificiran firmware, ga lahko jaz zapečem v rom s programatorjem. Lahko naredim tudi backup starega roma v primeru, da se novi (modificiran) ne obnese.

Računam ne nič (da ne bo kdo mislil narobe), rade volje pomagam. Bi pa tudi jaz poskusil za svojo Alfo kakšen modificiran firmware če se ga sploh da dobit na netu?

Hvala,
D.
Ice-man
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: koper

Siljo napisal/-a:Pozdravljeni!

Sem lastnik alfe 146 1.4 TS l.98, prevoženih 180.000.
Zdej pa k stvari. Veliko sem bral ampak nobene prave rešitve zasledil.
Problem imam z hladnih zagonom oz. prvih nekaj kilometrov. Avto ne gre nikamor. Ko pohodiš plin ga čisto zadušiš in obrati mu padejo. Po nekaj km se stvar stabilizira. Prosim za pomoč, ker bom obupal.
p.s. (menjana lamda sonda, lmm in sedaj še svečke NGK, servisi redno delani-ne na uradnem servisu) vse to je bilo menjano v pol leta in strošek je že kar precejšen, če prištejem še komplet 4 diskov z ploščicami, obnova amortizerjev, nov akumolator.... Zato me zanima okvirna cena tega avtomobila, ker ga bom mogoče prodal
če si use to naredil ne prodaj ga ker ne bos dobil tolk za njega nazaj,probaj menjat senzor hladnega uziga,pelji ga na tester.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Se oproščam za OFF
@Ice-man
Fant kaj je s tabo? Fantaziraš o avtu, fantaziraš po forumu. :roll:
Odpiraš teme kar tja v tri dni (čeprav zgleda da obvladaš iskanje), odgovarjaš na 2 leta stare teme, pa še take izjave ven mečeš, da jim še sam verjetno ne verjameš. #-o

Sedaj pa pokaži senzor hladnega užiga, kje se nahaja in obrazloži kaj je to.

PS @Ice-man
Da nebom še jaz smetil brezveze: replika še na eno temo, ki si jo privlekel iz naftalina - MAF hudo težko pokaže napako (razen če čisto odpove, pa še takrat ni rečeno, da bo napaka kazala na MAF). :wink:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
freeze
Alfa Member
Alfa Member

freeze napisal/-a:Jaz imam enake težave z mojo 146TS.

Ko je motor hladen, ga enostavno ob normalnem pritisku na gas zamori. Le če zelo zelo nežno pritisnem na gas, pa dobi obrate in šele tako lahko speljem, sicer obstanem. Ko se nato segreje, je OK.
Pred kratkim sem imel avto na rednem servisu (neuradni mehanik) in sem mu omenil tudi to težavo. Po priklopu na tester (kajpak, neuradni) mi je rekel, da trenutno ne vidi, da bi javljal kakšno težavo (čeprav naj bi tester po zgodovini javljal, da je enkrat nagajal merilec pretoka zraka, ampak sedaj naj bi bil OK).

Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo krivo za zgoraj opisane simptome? Mehanik pravi, da je lahko karkoli - od merilca zraka, do simple potenciometra.

Ne vem, kaj mi je trenutno rešitev... zmenil sem se, da peljem avto na uradni servis, ampak oklevam, ker se mi zdi, da me bodo opulili že samo za diagnostiko in potem ugotovili, da se ne splača popravljat. :doubt:

Kakšna ideja/predlog? :oops:

Hvala za pomoč
LPd
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

V črnučah so neki fantje, ki baje celo znajo prebrati kaj javlja tester. avtoelektronika.si ali nekaj podobnega.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

ja glede lmm s testerjem je tako-laho da ne bo izpisal napake, ker se deluje, ampka ne v pravem podrocju
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
freeze
Alfa Member
Alfa Member

Ozi napisal/-a:
Prve 2-3 minute po zagonu mrzlega motorja se občuti, kot da bi imel motor samo 30km. Vzrok tega je v ECU oz. zaradi izpušnih plinov, da so tudi ob mrzlemu zagonu vrednosti v mejah normale. Ko se motor vsaj malo ogreje (cca 5min) ECU samodejno preklopi v program za ogret motor in avto mora delovati normalno. To se lahko spremeni/odpravi s chip-tuningom.
Klik

Enako je bilo pri moji 156, če sem takoj speljal ko sem jo vžal :wink: po 300-500m je pa avto ob istem gasu in istimi obrati malo sam potegnil in dobil spet vso moč :wink:
To se potem dejansko da odpravit z chip tuningom?

Oziroma kaj je najbolje narediti? Morda lahko sam očistim senzor pretoka zraka po zgornjih navodilih in vidim, ali bo boljše (za začetek)...

LPd
Odgovori
  • Informacija