Sva z kolegom prišla do zaključka da so injektorji, tako da bom najprej poskusil z dodatki, kar verjetno ne bo pomagalo, nato pa jih bom dal sčistit z ultrazvokom. Pa me zanima vaše mnenje o tem. Oz. kakšna je cena za čiščenje.
lp
Moderator: Tehnika moderatorji

če si use to naredil ne prodaj ga ker ne bos dobil tolk za njega nazaj,probaj menjat senzor hladnega uziga,pelji ga na tester.Siljo napisal/-a:Pozdravljeni!
Sem lastnik alfe 146 1.4 TS l.98, prevoženih 180.000.
Zdej pa k stvari. Veliko sem bral ampak nobene prave rešitve zasledil.
Problem imam z hladnih zagonom oz. prvih nekaj kilometrov. Avto ne gre nikamor. Ko pohodiš plin ga čisto zadušiš in obrati mu padejo. Po nekaj km se stvar stabilizira. Prosim za pomoč, ker bom obupal.
p.s. (menjana lamda sonda, lmm in sedaj še svečke NGK, servisi redno delani-ne na uradnem servisu) vse to je bilo menjano v pol leta in strošek je že kar precejšen, če prištejem še komplet 4 diskov z ploščicami, obnova amortizerjev, nov akumolator.... Zato me zanima okvirna cena tega avtomobila, ker ga bom mogoče prodal

Pred kratkim sem imel avto na rednem servisu (neuradni mehanik) in sem mu omenil tudi to težavo. Po priklopu na tester (kajpak, neuradni) mi je rekel, da trenutno ne vidi, da bi javljal kakšno težavo (čeprav naj bi tester po zgodovini javljal, da je enkrat nagajal merilec pretoka zraka, ampak sedaj naj bi bil OK).freeze napisal/-a:Jaz imam enake težave z mojo 146TS.
Ko je motor hladen, ga enostavno ob normalnem pritisku na gas zamori. Le če zelo zelo nežno pritisnem na gas, pa dobi obrate in šele tako lahko speljem, sicer obstanem. Ko se nato segreje, je OK.

To se potem dejansko da odpravit z chip tuningom?Ozi napisal/-a:KlikPrve 2-3 minute po zagonu mrzlega motorja se občuti, kot da bi imel motor samo 30km. Vzrok tega je v ECU oz. zaradi izpušnih plinov, da so tudi ob mrzlemu zagonu vrednosti v mejah normale. Ko se motor vsaj malo ogreje (cca 5min) ECU samodejno preklopi v program za ogret motor in avto mora delovati normalno. To se lahko spremeni/odpravi s chip-tuningom.
Enako je bilo pri moji 156, če sem takoj speljal ko sem jo vžalpo 300-500m je pa avto ob istem gasu in istimi obrati malo sam potegnil in dobil spet vso moč
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta