Fantje, možakarji, mulci - karkoli že ste, ker vas ne poznam osebno - vaše pisanje je sramotno za ljudi, ki premorejo vsaj malo širine v svoji glavi.
alfa je zakon, namške korete so jajca itd, samo pričajo o vaši zelenosti, nezrelosti in neizkušenosti. Do sedaj od nobenega nisem prebral konkretnega argumenta, zakaj bi se bilo racionalno in smotrno odločiti za Brero. Pa ga tudi ne pričakujem.
Do sedaj je edini prav napisal Ozi, pa še pepsi je uspel zbrati dovolj objektivnosti za vse skupaj.
Kot sem že v drugi temi napisal - oblika je subjektivna, zato je ta debata brezplodna. Enemu je bolj všeč Heidi Klum, drugemu pa Sharlize Theron.
Poglejmo na splošno - Alfa velja za čutveno nabito znamko z izjemno estetiko. Nekoč nekdaj je imel tudi slogan Cuore Sportivo smisel - že nekaj časa ga ni več. Motorno ponudbo ima konkurenca daleč obsežnejšo (celo renault). Lega na cesti je še vedno super, vendar pa je ravno brera deležna največ kritik na tem področju, v glavnem še v kombinaciji s težo. Konkurenca je naredila velik korak naprej tudi pri razvoju podvozja. Še opel ima elektronsko nastavljiva podvozja.
Sam sem vzel 166, ker mi je še vedno najlepša limuzina v svojem razredu, pa čeprav je oblika že desetletje stara. Prepričal me je tudi motor 2.4 JTD, ki ima izjemen zvok (za dizla), dobre zmoglivosti in presenetljivo nizko porabo. Sem se pa na ta račun odrekel mnogim dobrotam v notranjosti vozila, ki jih ponujajo že vozila nižjega srednjega ratreda serijsko. Pa je avto star vsega 4 leta.
bass napisal/-a:Dobro, ta umazan filing mene ne prevzema.
In 2,4mJet motor je klasa za 166, 159, 156...za GT, Brero ali bog ne daj Spiderco pa to ni primeren motor.
Sledečega (alfisti in nealfisti) ne razumete. Brera/Spider 2,4 dizel je krik pred zakolom nam znane znamke AR. To je poslednja rešilna bilka, da bo sploh kdo kupil kak avto. To je kontra bavarcem, ki se jih proda več dizlov kot bencinarjev tudi v coupejih, kar je bolno. To je medel poizkus biti na tej "trendy diesel" evropski bolani sceni. In verjemite mi, da so imeli pred glavo le prodajne številke in nikakršnega "Cuore Sportivo", ko so delali to grozodejstvo.
Pa je lahko super ohinsploh, boljši od audija A5 3.0tdi, ki ima 6,5 do 100km/h, to je še vedno narobe in nemoralno in neetično in sprevrženobolano za znamko s tako zgodovino kot je Alfa Romeo.
SPLOH (!!!) pa je to brca v temo, ker je bilo že v štartu jasno, da je to pljunek na goreč inferno in situacije pri znamki ne bo izboljšalo, kvečjemu je izpodkopalo njeno pristnost in jo izenačilo z (po večini boljšimi) že davno prodanimi konkurenti.
Glede tvojega pisanja - avtomobilska industrija se kolje brez milosti na trgu. Vsi se trudijo preživeti in iščejo možnosti, kako bi med ljudi spravili čim več vozil svoje znamke. Ker so standardni razredi zapolnjeni vsi iščejo niše, kjer bi bili prvi, ki bi ponudili kaj novega.
Dejstvo je, da kupci oblikujemo trg. Radi bi se vozili poceni, udobno, športno,.... Proizvajalci pa morajo najti prave kombinacije. Vsak od nas bi rad vozil avto s 300+ konji - ampak ko se spustimo iz oblakov in pogledamo stanje računov in plačilne liste, vidimo, da nam navadno finance dovoljujejo le manjši avtek s "kavnim mlinčkom" pod haubo. Pa še to nas boli vsakič ko je registracija in črpalka na vidiku.
Malo se postavite na realna tla, razmislite o svojih možnostih, potem pa pišite kaj vse bi vi izbrali in vzdrževali. Zraven pa gradili hišo/kupovali stanovanje, vzdrževali družino, plačevali vse mesečne stroške, našparali za dopust, ...
Saj veste - s tujim tičem po koprivah mlatit je enostavno.