Brera VS. Scirocco

kar vam pade na pamet
Odgovori
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

bass ne bom se kregal s tabo. Jaz sem svoje mnenje podal. In ja tudi Brera ima luft med gumo in blatnikom. In to velik in zgleda visoka. Tudi felge niso na vsaki 19" oz jih sploh ni bilo do letos, dokler ni prišla ven Brera TI.

Pa še to, BMK za slike ker sem v obeh avtih že sedel in si dodobra ogledal v živo oba. Iz tu izhaja moje mnenje ne pa iz testnih, amaterskih ali hobby semi pro slik če hočeš. :wink:

Komentarji da se človek ne bi vsedel noter ker bi se počutil umazano in prevarati Alfo in da Alfa mJTD ni prava alfa pa še veliko podobnih bedarij pa raje ne bi komentiral. Zaradi takih izjav lastnikov, ki se imajo za nekaj več me mineva da bi sploh kupil zopet alfo ker sem opazil da se na alfiste gleda nekako tako kot se je pred leti na BMWjaše in Hondaše. #-o Ob takih izjavah si predstavljam še obnašanje po cestah in me to niti ne preseneča več :doubt:

pa LP pozdrav Alfisti :|

p.s. pa glede smešenja se spomni na svojo izjavo ko boš odzadaj pogledal Scirocca na 18" kaj zgleda boljše in bolj brutalno.
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pepsi napisal/-a:Še 100ič in zadnjič :

Nov 2.0TDI je presenetljivo dober motor. No za kaj več pa po ZS in o mojih izkušnjah z njim, da ne bom koga užalil z lepimi besedami o VW :wink:
jaz sem od enega ki vozi avtovleko slišal pa da ravno ta motor ni dober,da kar naprej crkujejo v novih passatih,da starega 1,9tdi še tako rekoč ni peljal,te novi pa da skoz crkujejo-zdj to je on reku :D pa od audija 2,5tdi predvidevam da una z 150km isto...na začudenje italjanov sploh ni tako spljuval-pač italjani je reku :lol:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Dobro, ta umazan filing mene ne prevzema. :mrgreen:
In 2,4mJet motor je klasa za 166, 159, 156...za GT, Brero ali bog ne daj Spiderco pa to ni primeren motor.
Sledečega (alfisti in nealfisti) ne razumete. Brera/Spider 2,4 dizel je krik pred zakolom nam znane znamke AR. To je poslednja rešilna bilka, da bo sploh kdo kupil kak avto. To je kontra bavarcem, ki se jih proda več dizlov kot bencinarjev tudi v coupejih, kar je bolno. To je medel poizkus biti na tej "trendy diesel" evropski bolani sceni. In verjemite mi, da so imeli pred glavo le prodajne številke in nikakršnega "Cuore Sportivo", ko so delali to grozodejstvo.
Pa je lahko super ohinsploh, boljši od audija A5 3.0tdi, ki ima 6,5 do 100km/h, to je še vedno narobe in nemoralno in neetično in sprevrženobolano za znamko s tako zgodovino kot je Alfa Romeo.
SPLOH (!!!) pa je to brca v temo, ker je bilo že v štartu jasno, da je to pljunek na goreč inferno in situacije pri znamki ne bo izboljšalo, kvečjemu je izpodkopalo njeno pristnost in jo izenačilo z (po večini boljšimi) že davno prodanimi konkurenti.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

FuManchu napisal/-a:
Ozi napisal/-a:
Tako ti ločiš alfista in nealfista :-k

Pravi alfist po mojem niti v sanjah ne bi pomislil da bi imel 2.0 tdi holcvagna. Tudi če ima dve sekundi do sto in to ob porabi treh litrov na sto kilometrov. Dinamične vožnje :lol:.
Omg....ste lahko še eni bolj fanatika in zagledano tako v to znamko, da drugega nič ne vidite :roll:
bass napisal/-a:WORD.
In zdaj je zadeva zaklučena in ostala mnenja so crap :|
bass napisal/-a:Blablabla. Za šparat je 145 1,4TS. :mrgreen:
Na glavnemu servisu za TS ali bencinu? :-k
bass napisal/-a:My GOD, Pepsi, get real. Saj je široko kar všečen avto, a brera je, kot si sam napisal v čisto drugi ligi in ta primerjava sploh ni na mestu...sploh oblikovno gledano.
Ne sploh...samo oblikovno! :doubt:
G0lden napisal/-a:Hmm.. ja Ozi, saj sma na nekako isti valovni dolžini ampak še vedno, jaz kot alfist nebi niti pomislil na kaj drugega kot na Brero, če bi se odločal med nekim WVjem in Alfo, ki sta po performansu nekje bolj ali manj bratska..
Pa kaj ste eni slepi....sem napisal zgoraj, da ne gledamo pri tej primerjavi na performanse in porabo :roll:
G0lden napisal/-a:Reči mi kak mi hočeš, nebom užaljen ampak če jaz kupujem nov avto in je trenutno konkurenca močnejša pri tehnologiji itd, bom pač počakal, da bo alfa naredla korak naprej in bom potem kupo nekaj takšnega da bom v koraku s časom...
In s čim se boš vmes vozil dokler, da Alfa ne naredit teh. primernega avta :?: Z 145 1.4TS in tankal 10L+ ter dajal za gl.servis 600€+ :roll:
G0lden napisal/-a:Nisem rekel da je Scirocco slab avto, niti nimam pravice do tega, ker ga nisem niti še v živo vido, kaj šele da bi se zapeljal krog ali dva. Vem pa kako gre brera, vem kakšne občutke ti daje avto že ob pogledu nanj in ja, ima alfin emblem. Pa smo spet pri emblemih, ja seveda, če smo pa (nekateri žal ne) alfisti, kaj je tu tako težkega, da ne moreš razumet?
Ma si ti sploh prebral moj post ali te samo jezi, da Alfa ni več tisto kar smo vsi na njej ljubili pred leti. Dej preber si še enkrat kaj sem napisal - kaj je za mene alfist :|
G0lden napisal/-a:Scirocco ima zunanjo podobo oz. dizajn precej bolj nakičen, kot večina drugih modelov VW-ja, ampak jaz se sprašujem, hoče WV postat kaj druga (Alfa :-k ) ... Pogled v notranjost (govorim o slikovnem materijalu, ki sem ga našel na netu) me spominja prej na kakšnega golfa 3, kot na avto, s katerim si VW zdaj liže jajca... Zunanjost športna (wannabe) notranjost pa klasika, živ dolgčas in popolnoma brez okusa... Spet samo moje mnenje
Žal, ampak to je za mene zagledanost v določeno stvar oz. fanatizem, ki pa ni nikoli dober. Je treba tudi drugi stvari odobravat na takšen način, da se ne popljuva vsepovprek in na koncu zraven stisnit, da je to tvoje mnenje :doubt:
G0lden napisal/-a:Torej še enkrat, tako razmišljam jaz, nekdo me bo zdaj označil kot idiota, tu pa tam se bo našel kdo, ki mi bo dal prav ampak še vedno pa ne kupim druga kot AR, in Ozi, upam da ni zadnji del tvojega posta letel na mene, jaz sem si avto kupil sam in ga sam plačujem in vzdržujem :wink:
Citiral sem technoboy-a, ki je še na pol v plenicah in tule jajce lomi kaj si naj folk kupi in ne-kupi za svoj denar :doubt:
G0lden napisal/-a:
andrejk napisal/-a:In scirocco je (vozil sem ga v soboto) hudo dober avto.
Jaz se nebi vsedel v njega, ker bi se počutil umazano, prevaral bi alfo #-o
Omg :roll: bomo vidli kako bo v prihodnosti :wink:
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

Po premisleku sem ugotovil, da je najboljše da v tej temi ne sodelujem ker mi grejo nemški avti na živce odkar pomnim svoje ime in pika.

Nebi se spuščal v takšne banalnosti kot naprimer tistih ob občutku zamazanosti in prevare, če bi bil govor o kateri koli drugi znamki, ki ni nemškega porekla. Jaz osebno raje kupim Kio ProCeed kot pa Sciroccota, če mi v danem trenutku nekdo izbriše vse alfe iz obličja planeta.

Pepsi, brez skrbi, moje obnašanje po cesti je povsem vsakdanje, držim se prometnih predpisov, spuščam babice čez prehode za pešce, dajem smerokaze in prehitevam samo traktorje... To da si zaljubljen v eno znamko ne pomeni splošne anarhije, ki se dogajajo na cestah, sploh pa tega ne pričakuj od alfista, pravi alfisti navadno uživajo v vožnji in ne v strahu, da nebodo zvozli naslednjega S-ovinka, just my opinion :wink:

PS: Zakaj sem omenil ravno ProCeed - Ker je glavno jabolko spora v eni drugi temi :wink:

PSS: Vmes se bom pa vozil s tistim kar trenutno pač imam :wink:
Zadnjič spremenil G0lden, dne Ne Nov 09, 2008 10:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

G0lden napisal/-a:Po premisleku sem ugotovil, da je najboljše da v tej temi ne sodelujem ker mi grejo nemški avti na živce odkar pomnim svoje ime in pika.
Jaz tudi ravno nisem fan teh izdelkov - sploh ne VW, ki je že toliko stvari naredil, ki bi morale biti kaznovane/priznane/popljuvane, da če zdaj začnem naštevat bi lahko bil do jutri na forumu :doubt: :lol:

Ampak vseeno kar je solidno (ne crap) pač priznam, da je dobro - npr. DSG :wink:
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: gorenjska

Citiral sem technoboy-a, ki je še na pol v plenicah in tule jajce lomi kaj si naj folk kupi in ne-kupi za svoj denar Doubt
no no če sem jst še napol v plenicah si ti že star fotr ki ni več sposoben za vožnjo, pa brez zamere :wink:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

DSG ma kolega v G5 R32 in ti povem, da vzame vso dinamiko pospeševanja in jo odtuji od voznika. Če bi bilo kul menjat v 9ms, bi Ferrari to že davno sproduciral...
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

bass napisal/-a:DSG ma kolega v G5 R32 in ti povem, da vzame vso dinamiko pospeševanja in jo odtuji od voznika. Če bi bilo kul menjat v 9ms, bi Ferrari to že davno sproduciral...
Žal ti tu ne morem dati prav, ker ima šef Golf V GTI Edition 30 DSG in DSG ne samo, da je enkraten dosežek, ki ga btw vsi kopirajo, ampak je tudi prekleto hiter avto. In ta hitrost in občutek uber hitre menajve nič ne odvzame dinamike iz vožnje - razen, če si manual fan kot ga še svet ni videl :?

Ferrai = VW :-k #-o sem pozabil, da so vsi novi Ferrariji manual :wink:
technoboy napisal/-a:
Citiral sem technoboy-a, ki je še na pol v plenicah in tule jajce lomi kaj si naj folk kupi in ne-kupi za svoj denar Doubt
no no če sem jst še napol v plenicah si ti že star fotr ki ni več sposoben za vožnjo, pa brez zamere :wink:
Takšni posti so potem za pričakovat, ko se weak-minded počuti ogroženega. In seveda je treba zraven starosti še omenit vožnjo =D>

Btw - drifter...če nisi dojel sem ciljal na to, da še nisi bil v situaciji, ko si bi zaslužil toliko denarja, da si bi lahko nov avto kupil in se potem soočil z ponudbo itd. :wink:
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Fantje, možakarji, mulci - karkoli že ste, ker vas ne poznam osebno - vaše pisanje je sramotno za ljudi, ki premorejo vsaj malo širine v svoji glavi.

alfa je zakon, namške korete so jajca itd, samo pričajo o vaši zelenosti, nezrelosti in neizkušenosti. Do sedaj od nobenega nisem prebral konkretnega argumenta, zakaj bi se bilo racionalno in smotrno odločiti za Brero. Pa ga tudi ne pričakujem.

Do sedaj je edini prav napisal Ozi, pa še pepsi je uspel zbrati dovolj objektivnosti za vse skupaj.

Kot sem že v drugi temi napisal - oblika je subjektivna, zato je ta debata brezplodna. Enemu je bolj všeč Heidi Klum, drugemu pa Sharlize Theron.

Poglejmo na splošno - Alfa velja za čutveno nabito znamko z izjemno estetiko. Nekoč nekdaj je imel tudi slogan Cuore Sportivo smisel - že nekaj časa ga ni več. Motorno ponudbo ima konkurenca daleč obsežnejšo (celo renault). Lega na cesti je še vedno super, vendar pa je ravno brera deležna največ kritik na tem področju, v glavnem še v kombinaciji s težo. Konkurenca je naredila velik korak naprej tudi pri razvoju podvozja. Še opel ima elektronsko nastavljiva podvozja.

Sam sem vzel 166, ker mi je še vedno najlepša limuzina v svojem razredu, pa čeprav je oblika že desetletje stara. Prepričal me je tudi motor 2.4 JTD, ki ima izjemen zvok (za dizla), dobre zmoglivosti in presenetljivo nizko porabo. Sem se pa na ta račun odrekel mnogim dobrotam v notranjosti vozila, ki jih ponujajo že vozila nižjega srednjega ratreda serijsko. Pa je avto star vsega 4 leta.
bass napisal/-a:Dobro, ta umazan filing mene ne prevzema. :mrgreen:
In 2,4mJet motor je klasa za 166, 159, 156...za GT, Brero ali bog ne daj Spiderco pa to ni primeren motor.
Sledečega (alfisti in nealfisti) ne razumete. Brera/Spider 2,4 dizel je krik pred zakolom nam znane znamke AR. To je poslednja rešilna bilka, da bo sploh kdo kupil kak avto. To je kontra bavarcem, ki se jih proda več dizlov kot bencinarjev tudi v coupejih, kar je bolno. To je medel poizkus biti na tej "trendy diesel" evropski bolani sceni. In verjemite mi, da so imeli pred glavo le prodajne številke in nikakršnega "Cuore Sportivo", ko so delali to grozodejstvo.
Pa je lahko super ohinsploh, boljši od audija A5 3.0tdi, ki ima 6,5 do 100km/h, to je še vedno narobe in nemoralno in neetično in sprevrženobolano za znamko s tako zgodovino kot je Alfa Romeo.
SPLOH (!!!) pa je to brca v temo, ker je bilo že v štartu jasno, da je to pljunek na goreč inferno in situacije pri znamki ne bo izboljšalo, kvečjemu je izpodkopalo njeno pristnost in jo izenačilo z (po večini boljšimi) že davno prodanimi konkurenti.
Glede tvojega pisanja - avtomobilska industrija se kolje brez milosti na trgu. Vsi se trudijo preživeti in iščejo možnosti, kako bi med ljudi spravili čim več vozil svoje znamke. Ker so standardni razredi zapolnjeni vsi iščejo niše, kjer bi bili prvi, ki bi ponudili kaj novega.

Dejstvo je, da kupci oblikujemo trg. Radi bi se vozili poceni, udobno, športno,.... Proizvajalci pa morajo najti prave kombinacije. Vsak od nas bi rad vozil avto s 300+ konji - ampak ko se spustimo iz oblakov in pogledamo stanje računov in plačilne liste, vidimo, da nam navadno finance dovoljujejo le manjši avtek s "kavnim mlinčkom" pod haubo. Pa še to nas boli vsakič ko je registracija in črpalka na vidiku.

Malo se postavite na realna tla, razmislite o svojih možnostih, potem pa pišite kaj vse bi vi izbrali in vzdrževali. Zraven pa gradili hišo/kupovali stanovanje, vzdrževali družino, plačevali vse mesečne stroške, našparali za dopust, ...

Saj veste - s tujim tičem po koprivah mlatit je enostavno.
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Verjemi, da je R32 še prekleto hitrejši, a je zame dolgcajt.
Mogoče ne zate, ki si vajen 2.0TS, a jaz sem vajen 340nm sunka v hrbet in pri DSG-ju ga nikoli ne dočakaš, tudi če ima VR6 pod haubo.
In da, sem manual fan. Ni mi lepše stvari na svetu kot odprta kulisa pri Ferotu ali Lambotu in klik pri menjavi.
Zgrešil pa si dejstvo, ki sem ga želel poudariti. ČE bi bilo 9ms menjanje UŽITEK, ZABAVA ipd., bi Ferrari to delal. Tako je pa le prekleto hitro in še bolj prekleto dolgočasno. Moje osebno mnenje, seveda.
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

bass napisal/-a:DSG ma kolega v G5 R32 in ti povem, da vzame vso dinamiko pospeševanja in jo odtuji od voznika. Če bi bilo kul menjat v 9ms, bi Ferrari to že davno sproduciral...
To si pa verjetno eden prvih, ki je to izjavil. Sam sem imel možnost delati test golfa GTI DSG - do takrat mi je bil edini avtomatik sprejemljiv BMW-jev Steptronic. Od takrat dalje, nočem več slišat za njega.

DSG je vrhunski menjalnik, pri katerem nimaš niti najmanjše želje po ročnem menjalniku.

Morda je v R32 drugačen občutek, kar bi mi bilo malo čudno, je pa vsekakor možno. Tudi v kombinaciji s TDI-ji se zadeva ne obnese tako dobro kot pri GTIju.
Slika
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

bass napisal/-a:Verjemi, da je R32 še prekleto hitrejši, a je zame dolgcajt.
Mogoče ne zate, ki si vajen 2.0TS, a jaz sem vajen 340nm sunka v hrbet in pri DSG-ju ga nikoli ne dočakaš, tudi če ima VR6 pod haubo.
O tem si bi lahko debatiralo, če ni bi skoraj vsak teden vozil od 3.0 V6, 3.2 V6, 2.4JTD+chip (gledamo na 390Nm+), 1.9JTDm, 2.0TDI, 2.0TFSI, 2.5TDI.....itd. :wink:

Ravno tako o tem ali se ne naveličaš tistega kratkotrajnega (ob to se bo spet nekdo spotaknil) sunka in bi raje imel nekaj kar od 2500rpm do 7000rpm+ vleče (ne 2.0TS....nekaj kar konkretno vleče). To je vse subjektivno in zato kot je rockson lepo napisal - brezplodno :wink:
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

bass napisal/-a:Verjemi, da je R32 še prekleto hitrejši, a je zame dolgcajt.
In da, sem manual fan. Ni mi lepše stvari na svetu kot odprta kulisa pri Ferotu ali Lambotu in klik pri menjavi.
Zgrešil pa si dejstvo, ki sem ga želel poudariti. ČE bi bilo 9ms menjanje UŽITEK, ZABAVA ipd., bi Ferrari to delal. Tako je pa le prekleto hitro in še bolj prekleto dolgočasno. Moje osebno mnenje, seveda.
Če sem prav preveril voziš 156 1.9 jtd. Vse lepo in prav. Primerjaš pa pospeševanje motorja s turbino in motorja brez turbine. Pri turbini ti ves navor skoraj naenkrat butne v hrbet, pri NA motorjih pa je pospeševanje zvezno in krivulja navora ves čas narašča. Pelji se z GTI-jem pa poročaj, če bo sunek.

Tudi sam sem manual fan, ampak za DSG se pa prodam kadarkoli, isto za Ferrarijev F1 sistem.

Če bi kdaj vozil ročni menjalnik in DSG/F1 menjalnik na stezi, bi kmalu videl, da ti menjalnje na volanu hudičevo prav pride. Veliko bolj kot šminka odprte kulise.
Slika
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne rabim poročat niti peljat, ker številke govorijo zase. 340nm vs.? koliko ma že GTI?
O progah pa nebi debatiral, ker si ferota/lambota nebi kupil za na progo, za kaj takega se najde dosti boljših avtomobilov za dosti manj denarja...
Odgovori
  • Informacija