Za racunalniske gike-rabim pomoc pri resitvi problema

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Jaz bi sicer prej rekel, da se mu je pojavil admin, prej pa je vedno avtomatsko uporabljal "navaden" account

btw, obvezno menjaj geslo administratorja
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Pa za viruse poglej, lahko da imaš kakšnega Conficker-ja.
Preveri še, če imaš vse security patche nameščene.
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Križ, Komenda

Evo pri nas smo pa vceraj dobili t-2, in sicer 10mbit (prej je bil siolov 2). par vprasanj thou:

1. ce imam prizgan utorrent se mi na veliko dogaja to da pise page load error (na torrentu imam nastavljen limit dolvleke).
2. ali lahko nekako nastavim tako da je za utorrent v celi mrezi doma (1stacionarc pa en wless laptop) recimo 50% speeda da internet dela nemoteno?

uporabljam pa router netger wgr614 in pa browserje mozzile firefoxe

tenx
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Enako se dogaja meni v službi (sicer ne vem kdo je ponudnik, zmore pa okoli 20Mb).

Problem ima pa v številu povezav in če maksimalno skupno število povezav v utorrentu nastavim pod 50 pa nekako štima (seveda je zmanjšano tudi število oddajanj, ...), ampak se strani še vedno odpirajo počasi.

K sreči je doma še vedno Siol 2Mb in šiba BP z default nastavitvami pa magari 10 torrentov naenkrat obdeluje.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Križ, Komenda

ja sam je pa net pocasen :) saj pr ns je biu :) - pri prizganem torrentu
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: gorenjska

Da ne odpiram nove teme bom vprašal tukaj.
Zanima me zakaj mi računalnik po določenem času, ko ga ne uporabljam zmrzne? Zanima me tudi zakaj se mi računalnik ne prižge v prvem poskusu ampak ga je treba kar nekajkrat reseterat?
PS: računalnik je bil prejšni teden na servisu, kjer NAJ BI resetirali bios, sam pa sem pred tem formatiral disk in na novo naložil windowse
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Mogoče ti pa po določenem času izklopi napajanje diskov?!

.....
Zadnjič spremenil Alfa33, dne To Mar 03, 2009 8:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

nemogoče, ker imam povsod označeno "never"
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Na tak način sta meni stari Slot 1 in Socket 370 plati umrli.

Lahko je pa kaj s karticami in rami (kdaj se zgodi, da kontakti oksidirao in je treba vse dat narazen in nazaj skup sestavit).

PS
Kakšna mašina pa je in koliko je stara?
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

v tem primeru bi lahko krivdo dali tudi na napajalnik... sploh ker si omenjal da se ti računalnik pri prvem poskusu ne prižge. Možno je pa tudi ta ti matična plošča počasi umira. pri takih sindromih ti povem, da slej ko prej bo vse skupaj nehalo delati. Moj predlog bi bil nakup novega.
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

(kdaj se zgodi, da kontakti oksidirao in je treba vse dat narazen in nazaj skup sestavit).
Tudi to sem že naredu, ko sem spihal prah, mašina pa je stara okrog 5 mesecev in je vse še v garanciji.
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

rajko napisal/-a:v tem primeru bi lahko krivdo dali tudi na napajalnik... sploh ker si omenjal da se ti računalnik pri prvem poskusu ne prižge. Možno je pa tudi ta ti matična plošča počasi umira. pri takih sindromih ti povem, da slej ko prej bo vse skupaj nehalo delati. Moj predlog bi bil nakup novega.
Težko verjamem, ker je kot sem že omenil vse skupaj staro komaj 5 mesecev :doubt:
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

pri racunalnikih nikoli ne neha delovat vse naenkrat. ce kaj crkne zamenjas en del in dela naprej. sploh pa je neumno menjavanje vsega, ce je racunalnik star le 5 mesecev.

sicer pa je lahko marsikaj, kot so ze nasteli - napajalnik, rami, slabi kontakti, maticna.. tezko rect.
vcasih pomaga ce cel racunalnik razstavis in ponovno sestavis, vendar ce nisi vesc takih opravil ga raje nesi nazaj na servis in naj ga zrihtajo, saj kot pravis je se v garanciji.
Slika
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

technoboy napisal/-a:
rajko napisal/-a:v tem primeru bi lahko krivdo dali tudi na napajalnik... sploh ker si omenjal da se ti računalnik pri prvem poskusu ne prižge. Možno je pa tudi ta ti matična plošča počasi umira. pri takih sindromih ti povem, da slej ko prej bo vse skupaj nehalo delati. Moj predlog bi bil nakup novega.
Težko verjamem, ker je kot sem že omenil vse skupaj staro komaj 5 mesecev :doubt:

če je pa vse staro 5 mesec pa jim ga lahko samo podariš nazaj in majo da to zrihtajo. Včasih je še dobro naložiti najnovejše driverje za matično ploščo, če tega še nisi naredil. Kje je pa računalnik kupljen, če ni skrivnost? še to kakšen operacijski sistem si naložil Xp ali Visto?
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Imaš mogoče Seagete 500g disk 32mb, Baracuda 11 serijo? Te so bili precej popularni nekaj časa nazaj in totalno sjebana serija....30-40% jih je crknilo že.
Odgovori
  • Informacija