Predvsem sem razmisljal kako bi napravil da bi lahko nastavljal naklone koles, ker je pri nizanem avto naklon prevec v negativ. Sem imel celo preko -2°. Zadaj se mi je zadeva sama resila ko sem kupil gewinde in je naklon mozno nastavljat na amortizerju. Za spredaj pa bom tudi v tekocem mesecu (ali pa upam najkasneje v naslednjem) resil zadevo. Vec napisem ko bo zadeva v teku. Mikal me je tudi stabilizator od GTA (ze dolgo nazaj), ampak sem si premilil.
Kar se tice stylinga so me se najbolj mikala kaka 18" platisca, pa sem si po slabi izkusnji z 17"-mi premislil. Sem si pol raje nabavil stresni kovcek in navigacijo za dopust
Creed napisal/-a:Predvsem sem razmisljal kako bi napravil da bi lahko nastavljal naklone koles, ker je pri nizanem avto naklon prevec v negativ. Sem imel celo preko -2°. Zadaj se mi je zadeva sama resila ko sem kupil gewinde in je naklon mozno nastavljat na amortizerju. Za spredaj pa bom tudi v tekocem mesecu (ali pa upam najkasneje v naslednjem) resil zadevo. Vec napisem ko bo zadeva v teku. Mikal me je tudi stabilizator od GTA (ze dolgo nazaj), ampak sem si premilil.
Kar se tice stylinga so me se najbolj mikala kaka 18" platisca, pa sem si po slabi izkusnji z 17"-mi premislil. Sem si pol raje nabavil stresni kovcek in navigacijo za dopust
LP
Creed hitro govori kaj razmišljaš Moja gre tudi na predelavo podvozja v roku 14 dni in so ideje dobrodošle
BTW, kako nastavljaš naklon zadaj? So mogoče tam kjer se pritrdi kolo na strut namesto okroglih lukenj podolgovate zareze? To sem enkrat slišal da je tako narejeno na Koni Sport pack amortizerjih...
Ja zadaj je tocno tako kot si napisal. Kar dejansko lahko sam naredis. Pormasina + rezkar =
Spredaj bom pa zgornjo salco premaknil bolj na ven. Kar pomeni vrtanje lukenj...ampak itak nima kaj bit
Ce si ne predstavljas...ampak ni ravno najboljsa slika
Hmmm, torej boš odšravfal tistih nekaj vijakov ki držijo zgornjo šalco (in tudi nosilec zgornje roke) ter "porezkal" luknje tako da bodo dovoljevale da privijačiš vseskupaj bolj na ven? Misliš da bodo potem vijaki držali to na mestu, ali lahko pričakuješ kakšne probleme v smislu, da ko boš nagazil kakšno veliko luknjo na cesti potem vseskupaj premaknilo nazaj?
Si že kaj računal koliko približno bi bilo potrebno da prideš na nek normalen camber? Recimo če maš zdaj 2° da bi spravil potem nekje na 1°?
Če je recimo stolp amortizerja dolg nekje 500mm (od centra ležaja kolesa do šalčke) bi moral za vsako stopinjo naklona premakniti luknje za 10mm... To pa je kar veliko... Vprašanje če je sploh tolk lufta okoli da bi si lahko dovolil take mahinacije...