Alfa Romeo 147 JTD Q2 by Creed - 360° panorama;str.14

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Situacija je taka, da sem bil prisiljen v popravilo platisc, zahvala pa gre super SI cestam :x Takoj za tem pa je sledil test na Racelandu

Fotke by Vocko:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

LP
pinny
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Šoštanj

čedna alfa ni kej, sm interior je pa čist kurbirski :D
Uporabniški avatar
xon
Alfa Junior
Alfa Junior

lepa alfica ja,nič več ne dodajaj.takšna kot je zdej je najlepša :lol:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja sem si ze rekel da od zdaj popravljam samo se lepotne napakice. In pa seveda servisi.

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Haha... saj kaj drugega ti pa sploh preostane? :D

Sej maš vse top notch... =D>
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ah kje pa. Se se najdejo bonboncki...sam nima pomena. Rajs en lepo dopust za tist dnar :wink:

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

GTA spoilerček bi ji še pasal... drgač pa pretiravat itak ne gre...
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne ne. Nisem mislil kot styling. Bolj me vlece na tuning. Spojlerjev in ostale sare se na dalec izogibam :mrgreen:
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Kak tuning pa bi ti še delal?
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Predvsem sem razmisljal kako bi napravil da bi lahko nastavljal naklone koles, ker je pri nizanem avto naklon prevec v negativ. Sem imel celo preko -2°. Zadaj se mi je zadeva sama resila ko sem kupil gewinde in je naklon mozno nastavljat na amortizerju. Za spredaj pa bom tudi v tekocem mesecu (ali pa upam najkasneje v naslednjem) resil zadevo. Vec napisem ko bo zadeva v teku. Mikal me je tudi stabilizator od GTA (ze dolgo nazaj), ampak sem si premilil.

Kar se tice stylinga so me se najbolj mikala kaka 18" platisca, pa sem si po slabi izkusnji z 17"-mi premislil. Sem si pol raje nabavil stresni kovcek in navigacijo za dopust :mrgreen:

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Creed napisal/-a:Predvsem sem razmisljal kako bi napravil da bi lahko nastavljal naklone koles, ker je pri nizanem avto naklon prevec v negativ. Sem imel celo preko -2°. Zadaj se mi je zadeva sama resila ko sem kupil gewinde in je naklon mozno nastavljat na amortizerju. Za spredaj pa bom tudi v tekocem mesecu (ali pa upam najkasneje v naslednjem) resil zadevo. Vec napisem ko bo zadeva v teku. Mikal me je tudi stabilizator od GTA (ze dolgo nazaj), ampak sem si premilil.

Kar se tice stylinga so me se najbolj mikala kaka 18" platisca, pa sem si po slabi izkusnji z 17"-mi premislil. Sem si pol raje nabavil stresni kovcek in navigacijo za dopust :mrgreen:

LP
Creed hitro govori kaj razmišljaš :D Moja gre tudi na predelavo podvozja v roku 14 dni in so ideje dobrodošle :P

BTW, kako nastavljaš naklon zadaj? So mogoče tam kjer se pritrdi kolo na strut namesto okroglih lukenj podolgovate zareze? To sem enkrat slišal da je tako narejeno na Koni Sport pack amortizerjih...
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja zadaj je tocno tako kot si napisal. Kar dejansko lahko sam naredis. Pormasina + rezkar = :mrgreen:

Slika

Spredaj bom pa zgornjo salco premaknil bolj na ven. Kar pomeni vrtanje lukenj...ampak itak nima kaj bit :mrgreen:
Ce si ne predstavljas...ampak ni ravno najboljsa slika :?
Slika

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hmmm, torej boš odšravfal tistih nekaj vijakov ki držijo zgornjo šalco (in tudi nosilec zgornje roke) ter "porezkal" luknje tako da bodo dovoljevale da privijačiš vseskupaj bolj na ven? Misliš da bodo potem vijaki držali to na mestu, ali lahko pričakuješ kakšne probleme v smislu, da ko boš nagazil kakšno veliko luknjo na cesti potem vseskupaj premaknilo nazaj?

Si že kaj računal koliko približno bi bilo potrebno da prideš na nek normalen camber? Recimo če maš zdaj 2° da bi spravil potem nekje na 1°?
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Torej nameravaš s tem efektivno premakniti vpetje zgornje roke bolj ven? Povrtal boš luknje v stolpu amortizerja?
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zdajle malce premetavam številke...

Če je recimo stolp amortizerja dolg nekje 500mm (od centra ležaja kolesa do šalčke) bi moral za vsako stopinjo naklona premakniti luknje za 10mm... To pa je kar veliko... :/ Vprašanje če je sploh tolk lufta okoli da bi si lahko dovolil take mahinacije...
Odgovori
  • Informacija