kolosalni offtopic

Kamor gredo smeti iz foruma
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No naj ti bo, pa sem prebral kaj si napisal ti bom tudi odpisal.

Za mojo voljo imej avatar in podpis kakor ti srce poželi, res mi je vseeno. Ampak na podlagi kakšen pač je (roko na srce, ta tvoj črni humor ne seže niti do kolen, najslabšemu skeču izmed vseh devetih sezon Seinfelda), tvoje mnenje o Alfi enostavno preskočim, ker se mi ne zdi kaj dosti vredno. Je tu gor dovolj ljudi z več izkušnjami z Alfami oz. z negativnimi izkšnjami z Alfami, od katerih le te rade volje preberem.
Bo zdaj bolj razumljivo?, ker se mi ne da ravno debatirat s tabo ;).
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
transformator
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0

lizard napisal/-a:No naj ti bo, pa sem prebral kaj si napisal ti bom tudi odpisal.

Za mojo voljo imej avatar in podpis kakor ti srce poželi, res mi je vseeno. Ampak na podlagi kakšen pač je (roko na srce, ta tvoj črni humor ne seže niti do kolen, najslabšemu skeču izmed vseh devetih sezon Seinfelda), tvoje mnenje o Alfi enostavno preskočim, ker se mi ne zdi kaj dosti vredno. Je tu gor dovolj ljudi z več izkušnjami z Alfami oz. z negativnimi izkšnjami z Alfami, od katerih le te rade volje preberem.
Bo zdaj v redu?, ker se mi ne da ravno debatirat s tabo ;).
Vsak ima svoje merilo kaj mu je smesno...ce tebi to ni ....ne morem pomagat:).Ne bom niti vprasal zakaj se ti ne zdi zadosti vredno ker tudi mene vice versa preprosto ne zanima.Sklepam, da sem premalo lepo ali natanco napisal kaj pa vem....Po domace receno: "i made a long story short" zato je tudi tqako napisano.

CE ti pa ni do branja mojih postov te vabim, da jih gladko preskocis in nadaljujes branje pri naslednjemu in ziveli bomo srecno in veselo naprej. :wink: .Obljubim , da bom tudi jaz pol tvoje hehe.
Alfa romeo...built to brake down.
Uporabniški avatar
Xeon
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 TS; Toyota Auris TS
Kraj: Ljubljana

:D

No zdej pa lepo parkirat avtomobile v senčko, ker je vroče, pa se usest za eno leseno mizico pod kakšnim drevesom, kjer po možnosti še piha hlad, postavit na mizo tele:

Slika

... pa bo spet vse OK 8) Potem pa, ko se alkohol (oz, v bistvu gre za nealkohlne) poleže in ne vpliva več na sistem, pa greste spet lahko pomirjeni vsak svojo pot ... tj. če vam seveda medtem ko pijete kaj ne sfalira na alfah :lol: (hec, hec, prisežem, da se hecam, sam ste tok "zabavni" s temi abotnimi kregancijami).
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No jaz se z nikomer ne kregam, če pa se kdo misli da se z mano pa je to njegov problem :) Pivo pa pride kasnej na vrsto 8), a ne zato, da bi se pomiril, ampak za čisti užitek.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
transformator
Alfa Member
Alfa Member

WORD!
Alfa romeo...built to brake down.
75 3.0 V6
Alfist
Alfist
Kraj: Goričica

škoda besede za take bedarije pa za take avtomobile ki se ne kvarijo in so naj naj.komur ni všeč ALFA naj jo enostavno preskoči tko k jest ne komentiram ostalih znamk.eni imajo pač veselje do blatenja neke znamke pa čeprav so imeli 3 alfe,koliko je mel pa določen avto prej lastnikov pa kaj so z njim delali se pa nihče ne vpraša.alfa ni tank da lahko z njim delaš kot svinja z mehom(vsak avto se da uničit,enga mal prej druzga pa kasnej).LP
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

transformator kateri avto pa ti voziš oz. si lastnik če ni skrivnost?
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist
Kraj: Prebold

No načeloma se strinjam s transformatorjem. Jaz sem isto kupil alfo ker je bila poceni, dobra oprema in tudi lega na cesti je bila dobra, motor je bil sicer tam-tam, zvok je pa imel lep (gre se za avto iz podpisa). Sicer moram reči, da mi je avto od začetka bil zelo zanimiv, vendar:
Xeon napisal/-a:Ker je vedno kej ... nikoli dolgčas
je tudi mene začelo minevat potrpljenje, po cca. 2h letih...

+
avto ima karakter (to je razlog, da sem sploh ga imel toliko časa)
zvok
lega

-
poraba
tehnična zanesljivost
udobnost
hrup v potniški kabini

Prav zaradi karakterja me je že večkrat mikalo, da bi šel nazaj na alfo... sam nimajo trenutno avta, oz. motorja ki bi bil za mene (trenutno imam turbo bencinarja - nov avto), TS motorji so mi pa zelo zelo preveč zastareli, da bi sploh pomislil nanj, dizli mi pa niso niti malo adrenalinski in zanimivi. Malenkost sem se ozrl za mitotom, sam se mi zdi predrag, za to kar ponuja (moram pa rečt, da je pohvalno najbolj napreden avto v ponudbi alfe in nakazuje pravo smer, če bodo le vse modele razvijali v tej smeri, edino mal imam pomislekov glede veliko elektronike, ki je v tem avtu, glede na to, da pri alfi nimajo le te najbolj zanesljive, ampak to je že za drugo temo)...

Ne bom rekel, da ne bom nikoli več vozil alfe, jo bom, sam ko bodo začeli izdelovati bolj napredne avtomobile, z boljšimi agregati, pa da bodo tehnično dodelani, potem bom pa premislil.

OT:
da dam za primer, kaj bi morala alfa biti:
Ta vikend sem testno vozil:

vw scirocco, 2.0 TSI, 200km DSG.

-Motor in zvok, avto vleče in vleče
-menjalnik 1A, sem bil zagrizen pristaš ročnih menjalnikov, sam ko sem pa tega sprobal, bi pa imel raje dsg menjalnik
-lega: avto se izredno drži čez ovinke
-položaj za volanom in ergonomija, ka naj rečem, špica

Če bi alfi uspelo izdelati tehnično tak avto, samo z italjansko obliko zunanjosti in notranjosti (pa ne da mi je grd, samo preveč nemški je za alfo), potem sem v prvi vrsti za nakup.

Saj vem, da se alfa trudi in da nima na voljo toliko denarja za razvoj, kot pa konkurenca, sam na žalost so vedno korak za ostalimi.

PS: pa vem, da imate veliko proti vw, sam ta primerjava ni bila namenjena kot provokacija, ampak kot osebno mnenje oz. konstruktivna kritika, tisti, ki so že peljali sciroccota pa že vedo kaj mislim.
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Fiat Punto MK2 1.2 2003

StReEt AlFa napisal/-a: OT:
da dam za primer, kaj bi morala alfa biti:
Ta vikend sem testno vozil:

vw scirocco, 2.0 TSI, 200km DSG.

PS: pa vem, da imate veliko proti vw, sam ta primerjava ni bila namenjena kot provokacija, ampak kot osebno mnenje oz. konstruktivna kritika, tisti, ki so že peljali sciroccota pa že vedo kaj mislim.
tole bi se morali vsi strinjati s tabo, ker kdor koli je pelu ta avto je reku da je to novodobna alfa z napačno značko na havbi... sam na žalost grejo pri alfi v tej smeri da dajo na fiate značko od alfe.... :oops:
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

Tle ste dal primer vw scirocco, ki je res uredu avto in celo prvi vw, katerega bi mogoče celo imel. Ampak nastane problem, scirocco res da ni tako drag avto, da si ga navaden zemljan ne bi mogu kupit na kredit al pa kakorkoli že, ampak še zmeraj je avto nov in je drag, zato si ga npr: jst ne morem privoščit, lahko pa si privoščim avto do 5 - 6000€, v tem območju se mi zdi da je pa veliko alf, ki so lepo ohranjene in pa še veliko drugih pozitivnih lastnosti dobiš zraven(izgled, športnost, sodoben stil, nasploh užitek v imetju avta) in veliko za tak denar je tudi vw, ampak, naj mi nekdo pove kaj lahko pri vw dibiš za tak denar(pustimo zdaj vzdržljivost--> ker jo imajo samo zaradi tega ker imajo motorje narejene precizno ampak odzivnosti pa ni kaj dosti, vsaj po mojih občutkih). V primerjavi cena in kaj dobiš od avta jst ne bi primerjal alfe in vw.

To je moje razmišljanje, če komu ni všeč pa lahko zaradi mene tudi čisto popljuvate moje mnenje, ampak jst vem da jih je tukaj še veliko, ki jih tako misli na tem forumu kot jaz, zato ker imajo občutek za style.

lp
sine
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

5in3 napisal/-a: naj mi nekdo pove kaj lahko pri vw dibiš za tak denar
Golfa :mrgreen:
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

dobiš golfa ja, pa ti daje iste občutke kot tvoja 147? :mrgreen:
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

5in3 napisal/-a:pustimo zdaj vzdržljivost--> ker jo imajo samo zaradi tega ker imajo motorje narejene precizno ampak odzivnosti pa ni kaj dosti, vsaj po mojih občutkih.
Dobra :rofl: tega pa še nisem vedel :lol:
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Kako nisi vedel? Bolj kot je šlampasto (neprecizno) narejen motor, bolj je odziven, ne veš tega? #-o
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

Ozi napisal/-a:Dobra :rofl: tega pa še nisem vedel :lol:
GTA lover napisal/-a:Kako nisi vedel? Bolj kot je šlampasto (neprecizno) narejen motor, bolj je odziven, ne veš tega? #-o
5in3 je napisal/a:

pustimo zdaj vzdržljivost--> ker jo imajo samo zaradi tega ker imajo motorje narejene precizno ampak odzivnosti pa ni kaj dosti, vsaj po mojih občutkih.

S tem sem hotel povedati, da pač pri vw nimajo tako navitih motorjev, kot alfe, ker recimo pri letnikih 2000 recimi, se vidi da ima alfa 1,6 TS 120KM, golf 1,6 bencin pa nekje 90-105 KM.

Sploh pa moderatorja kaj naj vama še tle dopovedujem, če pa itaq že vse vesta. :?: =D>

lp
Zaklenjeno
  • Informacija