No načeloma se strinjam s transformatorjem. Jaz sem isto kupil alfo ker je bila poceni, dobra oprema in tudi lega na cesti je bila dobra, motor je bil sicer tam-tam, zvok je pa imel lep (gre se za avto iz podpisa). Sicer moram reči, da mi je avto od začetka bil zelo zanimiv, vendar:
Xeon napisal/-a:Ker je vedno kej ... nikoli dolgčas
je tudi mene začelo minevat potrpljenje, po cca. 2h letih...
+
avto ima karakter (to je razlog, da sem sploh ga imel toliko časa)
zvok
lega
-
poraba
tehnična zanesljivost
udobnost
hrup v potniški kabini
Prav zaradi karakterja me je že večkrat mikalo, da bi šel nazaj na alfo... sam nimajo trenutno avta, oz. motorja ki bi bil za mene (trenutno imam turbo bencinarja - nov avto), TS motorji so mi pa zelo zelo preveč zastareli, da bi sploh pomislil nanj, dizli mi pa niso niti malo adrenalinski in zanimivi. Malenkost sem se ozrl za mitotom, sam se mi zdi predrag, za to kar ponuja (moram pa rečt, da je pohvalno najbolj napreden avto v ponudbi alfe in nakazuje pravo smer, če bodo le vse modele razvijali v tej smeri, edino mal imam pomislekov glede veliko elektronike, ki je v tem avtu, glede na to, da pri alfi nimajo le te najbolj zanesljive, ampak to je že za drugo temo)...
Ne bom rekel, da ne bom nikoli več vozil alfe, jo bom, sam ko bodo začeli izdelovati bolj napredne avtomobile, z boljšimi agregati, pa da bodo tehnično dodelani, potem bom pa premislil.
OT:
da dam za primer, kaj bi morala alfa biti:
Ta vikend sem testno vozil:
vw scirocco, 2.0 TSI, 200km DSG.
-Motor in zvok, avto vleče in vleče
-menjalnik 1A, sem bil zagrizen pristaš ročnih menjalnikov, sam ko sem pa tega sprobal, bi pa imel raje dsg menjalnik
-lega: avto se izredno drži čez ovinke
-položaj za volanom in ergonomija, ka naj rečem, špica
Če bi alfi uspelo izdelati tehnično tak avto, samo z italjansko obliko zunanjosti in notranjosti (pa ne da mi je grd, samo preveč nemški je za alfo), potem sem v prvi vrsti za nakup.
Saj vem, da se alfa trudi in da nima na voljo toliko denarja za razvoj, kot pa konkurenca, sam na žalost so vedno korak za ostalimi.
PS: pa vem, da imate veliko proti vw, sam ta primerjava ni bila namenjena kot provokacija, ampak kot osebno mnenje oz. konstruktivna kritika, tisti, ki so že peljali sciroccota pa že vedo kaj mislim.