StReEt AlFa napisal/-a:lizard napisal/-a:veloce napisal/-a:
Poglej kako Lamborghini lepo prodaja in kakšne odlične in kvalitetne izdelke ima, odkar je pod Audijem. Sej je še vedno italijanski in še vedno je proizveden v Italiji. To, da se lastnik zamenja, še ne pomeni, da je v duši znamka prodana. Alfa po 20 letih stagniranja krvavo rabi spremembo in to ne majhno.
No ja Gallardo je sicer Lambo brez Lambo vrat in s konzolo klime od Audija A8, ki nikakor ne paše tja. Vendar je razlika ta, da ima Lambo svoje motorje. Alfa bi pa verjetno razen svojga dizajna vse prevzela od VW-ja. Tu so sicer motorji, ki niso slabi, ampak
so preveč dolgočasni za Alfo, pa še RWD platforme nimajo. Skratka ideja o VW-ju, ki bi kupil Alfo mi je poplnoma brezvezna.
Očitno če nisi vozil kakšnga novejšega 2.0 T(F)SI 200, 211 oz. da ne govorim o biturbo 270 konjski? še 1.4 kompresor+turbo :S Da ne gremo nad 2.0...
Pol pa uau 1.8 TBi 200KM, saj sploh niso ene 5-10 let pozni
Ne sam ti k si brezpogojno nor na alfo (čeprav je ne voziš si vedno najbolj glasen), je to zlato jabolko iz zlatega drevesa v tvojih očeh.
Pa četudi drevo v resnici hitro gnije
Mirno kri viharnež. S tako divjim tonom ne boš oz. ne bova daleč prišla. Sicer pa je v moji nealfi pod pokrovom še vedno eden najbolših alfinih izdelkov.
Ne glede na to. Ja pelji VW-je in Audije s temi motorji. Vse kar navduši v teh avtih so konji in navor, tudi BMW-jev R6 je odličen motor, verjetno najboljši! 6 valjnik v tem trenutku na svetu, pa je še vedno zelo dolgočasen.
Najenostavnejša primerjava med "življenjem" v italjanskih motorjih in VAG-ovih je recimo kakšen 1.4 T-Jet proti 1.4 TSI podobne moči. Že filozofija delovanja motojev je poplnoma drugačna. Mogoče za to fiatov porabi kaj več, ampak odtehtata igrivost in zvok motorja.
Ali pa še lažja primerjava recimo 166-ka 3.2 proti A6 3.2. Oba motorja sta za moje pojme odlična, ampak alfin premore tak značaj, zvok, odzivnost, ki ga v Audiju ne najdeš. Čeprav ima Audi več konjev in boljši navor, je vožnja v njem dolgočasna, pri Alfi se ti pa smeji od trenutka ko obrneš ključ in že v prostem teku čutiš razigranost motorja, kaj šele ko se voziš.
Tako, da najprej si pošlihtaj v glavi kaj pomeni kaj. Eno je to kakšne so specifikacije motorjev, in tu nikoli nisem trdil, da je Alfa najboljša na svetu, drugo so pa faktorji, ki sem jih našteval zgoraj v primerjavah. Če tako ensotavno stvar uspeš doumeti, potem ti bo jasno o čem sem govoril, in da to, da so razni 2.0 TFSI-ji dolgočasni in z nerazpoznavnim zvokom še ne pomeni, da so slabi in da sem jaz nor na Alfo.
Torej v splošnem kaj lahko iz tega potegneš? Italjanski motorji so kot italjani - temperamenti, vzkipljivi, z močnim karakterjem. Nemški so kot nemci, hladni dolgočasni, bledi. Kar pa nima nobene veze s tem kako dober je kateri motor! Ene delaj boljše nemci, druge spet italjani.
P.S. 270 konjski 2.0 TFSI ni bi-turbo.