Alfa + Maserati + Abarth

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Jasno je trenutno samo eno: največjo nalogo mora opraviti Julija. Na njenem uspehu sloni trenutno celotna znamka Alfa Romeo; če bo Julija flop, bo tudi Alfa flopnila in vse bo šlo na dražbo ali v ukinitev.

Kaj pa bo bolje za nas voznike Alfa Romeo pa je drugo vprašanje...če je sploh pomembno...
lizard napisal/-a:Alfa bi pa verjetno razen svojga dizajna vse prevzela od VW-ja
Ni nujno. Ima pa že sedaj iste gumbe za premikanje šip kot VW, kot primer...
alan napisal/-a:Ne morem jim oprostit mito gta, ljudi zrajcajo, vso tehniko imajo, potem pa nič!!!
MiTo GTA bo, če se bosta MiTo in Julija uspešno prodajala. Če ne bo povpraševanja, zakaj bi naj potem delali GTA verzijo avtomobila, ki ga nihče noče kupiti? Pa mislim, da je bilo bolj govora o MiTu QV in ne GTA.

Kater motor pa bi sploh šel v GTA izvedenko? GM-ov? Ker lastnega produkta ni, 1.8 TBi pa je smeh v tak avto dajat ob takemu imenu...
Zadnjič spremenil alfa_samec, dne Po Jan 25, 2010 9:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

StReEt AlFa napisal/-a:
lizard napisal/-a:
veloce napisal/-a: Poglej kako Lamborghini lepo prodaja in kakšne odlične in kvalitetne izdelke ima, odkar je pod Audijem. Sej je še vedno italijanski in še vedno je proizveden v Italiji. To, da se lastnik zamenja, še ne pomeni, da je v duši znamka prodana. Alfa po 20 letih stagniranja krvavo rabi spremembo in to ne majhno.
No ja Gallardo je sicer Lambo brez Lambo vrat in s konzolo klime od Audija A8, ki nikakor ne paše tja. Vendar je razlika ta, da ima Lambo svoje motorje. Alfa bi pa verjetno razen svojga dizajna vse prevzela od VW-ja. Tu so sicer motorji, ki niso slabi, ampak so preveč dolgočasni za Alfo, pa še RWD platforme nimajo. Skratka ideja o VW-ju, ki bi kupil Alfo mi je poplnoma brezvezna.
Očitno če nisi vozil kakšnga novejšega 2.0 T(F)SI 200, 211 oz. da ne govorim o biturbo 270 konjski? še 1.4 kompresor+turbo :S Da ne gremo nad 2.0...

Pol pa uau 1.8 TBi 200KM, saj sploh niso ene 5-10 let pozni :doubt:

Ne sam ti k si brezpogojno nor na alfo (čeprav je ne voziš si vedno najbolj glasen), je to zlato jabolko iz zlatega drevesa v tvojih očeh. #-o

Pa četudi drevo v resnici hitro gnije
Mirno kri viharnež. S tako divjim tonom ne boš oz. ne bova daleč prišla. Sicer pa je v moji nealfi pod pokrovom še vedno eden najbolših alfinih izdelkov.

Ne glede na to. Ja pelji VW-je in Audije s temi motorji. Vse kar navduši v teh avtih so konji in navor, tudi BMW-jev R6 je odličen motor, verjetno najboljši! 6 valjnik v tem trenutku na svetu, pa je še vedno zelo dolgočasen.

Najenostavnejša primerjava med "življenjem" v italjanskih motorjih in VAG-ovih je recimo kakšen 1.4 T-Jet proti 1.4 TSI podobne moči. Že filozofija delovanja motojev je poplnoma drugačna. Mogoče za to fiatov porabi kaj več, ampak odtehtata igrivost in zvok motorja.

Ali pa še lažja primerjava recimo 166-ka 3.2 proti A6 3.2. Oba motorja sta za moje pojme odlična, ampak alfin premore tak značaj, zvok, odzivnost, ki ga v Audiju ne najdeš. Čeprav ima Audi več konjev in boljši navor, je vožnja v njem dolgočasna, pri Alfi se ti pa smeji od trenutka ko obrneš ključ in že v prostem teku čutiš razigranost motorja, kaj šele ko se voziš.

Tako, da najprej si pošlihtaj v glavi kaj pomeni kaj. Eno je to kakšne so specifikacije motorjev, in tu nikoli nisem trdil, da je Alfa najboljša na svetu, drugo so pa faktorji, ki sem jih našteval zgoraj v primerjavah. Če tako ensotavno stvar uspeš doumeti, potem ti bo jasno o čem sem govoril, in da to, da so razni 2.0 TFSI-ji dolgočasni in z nerazpoznavnim zvokom še ne pomeni, da so slabi in da sem jaz nor na Alfo.

Torej v splošnem kaj lahko iz tega potegneš? Italjanski motorji so kot italjani - temperamenti, vzkipljivi, z močnim karakterjem. Nemški so kot nemci, hladni dolgočasni, bledi. Kar pa nima nobene veze s tem kako dober je kateri motor! Ene delaj boljše nemci, druge spet italjani.

P.S. 270 konjski 2.0 TFSI ni bi-turbo.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

lizard napisal/-a:Ne glede na to. Ja pelji VW-je in Audije s temi motorji. Vse kar navduši v teh avtih so konji in navor, tudi BMW-jev R6 je odličen motor, verjetno najboljši! 6 valjnik v tem trenutku na svetu, pa je še vedno zelo dolgočasen.
Se popolnoma strinjam. Impresionira moč, razočara karakter motorja in zvok, ki ga ni, ko si enkrat navajen na Alfino melodijo. Vsaj na tem področju so Italijani daleč pred Nemci.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

alfa_samec napisal/-a:Jasno je trenutno samo eno: največjo nalogo mora opraviti Julija. Na njenem uspehu sloni trenutno celotna znamka Alfa Romeo; če bo Julija flop, bo tudi Alfa flopnila in vse bo šlo na dražbo ali v ukinitev.

Kaj pa bo bolje za nas voznike Alfa Romeo pa je drugo vprašanje...če je sploh pomembno...
lizard napisal/-a:Alfa bi pa verjetno razen svojga dizajna vse prevzela od VW-ja
alan napisal/-a:Ne morem jim oprostit mito gta, ljudi zrajcajo, vso tehniko imajo, potem pa nič!!!
MiTo GTA bo, če se bosta MiTo in Julija uspešno pordajala. Če ne bo povpraševanja, zakaj bi naj potem delali GTA verzijo avtomobila, ki ga nihče noče kupiti? Pa mislim, da je bilo bolj govora o MiTu QV in ne GTA.

Kater motor pa bi sploh šel v GTA izvedenko? GM-ov? Ker lastnega produkta ni, 1.8 TBi pa je smeh v tak avto dajat ob takemu imenu...
Dej vsaj po forumu teme preberi, mito GTA je že "narejena" pa so zaustavili zadevo, in ja notri je 1.8tbi z cca 240KM
Zakaj je to smeh mi tudi ni jasno.
Oprosti ampak zgleda si premalo podučen o zadevah...
QV mito pa že obstaja.
Uporabniški avatar
Yigy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa Romeo 159 1.9 JTDm
Kraj: Celje

Alan napisal/-a:
alfa_samec napisal/-a:Jasno je trenutno samo eno: največjo nalogo mora opraviti Julija. Na njenem uspehu sloni trenutno celotna znamka Alfa Romeo; če bo Julija flop, bo tudi Alfa flopnila in vse bo šlo na dražbo ali v ukinitev.

MiTo GTA bo, če se bosta MiTo in Julija uspešno pordajala. Če ne bo povpraševanja, zakaj bi naj potem delali GTA verzijo avtomobila, ki ga nihče noče kupiti? Pa mislim, da je bilo bolj govora o MiTu QV in ne GTA.

Dej vsaj po forumu teme preberi, mito GTA je že "narejena" pa so zaustavili zadevo, in ja notri je 1.8tbi z cca 240KM
Zakaj je to smeh mi tudi ni jasno.
Oprosti ampak zgleda si premalo podučen o zadevah...
QV mito pa že obstaja.
Sej ne da si mi da vmesavat v vaše neverjetno intelektualne debate, ki popestrijo čisto vsako temo ampak vseeno. Vse kar je bilo od GTA, je bil bodykit, oskubljena notranjost, in SDC. Pod havbo je bil 1.6 JTDm in obsoječi menjalnik. Pač concept v nepravem pomenu besede. Serijska GTA pa bo (in bolj je vprasanje kdaj kot če) imela 1.8 TBi z MultiAir in 240x konjeniško vprego ter DDCT. Pojavila se pa se ni zaradi kampanje za začetek prodaje Giuliette ter nepripravljenosti MultiAira v 1.8 TBi motorju.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Mito GTA bi bil killer avto. Ampak samo v primeru da bi bil točno tak kot je bil predstavljen... 2 sedeža, 4 točkovni pasovi, ogromni zavorni diski, 1.8TBI 240PS (ki BTW super paše v tak avto)

Če bi ga začeli delati v bolj vsakdanji varianti bi uničili ves point tega avtomobila.

Kdo se ne spomni Renault Clia V6? Verjetno so jih naredili vse skupaj par tisoč, pa ga ni "petrolheada" ki ne bi sanjal tega avta. Avto za reklamo. Tolk da ljudje ne pozabijo da znamka obstaja. Da se ne zgubi v morju povprečnih kant.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Yigi, ampak koncept na avtosalonu pa je imel 1.8 TBi.

Kakorkoli že, Tribes ima prav. 1.8TBi je več kot odličen motor za tak avto, lahek, velik navor, dobra pro
nost, in precej konjev. Mogoče se ne strinjam, da bi GTA mogla biti tako ekstremna kot koncept (mogoče v primeru, da je že QV verzija bolj divja kot je sedaj). Lahko bi imela normalne pasove in 4 precej športne sedeže, potem pa kakšna limitirana serija ki bi bila kot koncept.

Z 240 konji bi ta avto bil najmočnejši v razredu, predvsem bi pa bila zanimiva primerjava s Cliom RS na stezi. Vsekakor pa bi Alfi in nasplošno modeu MiTo dal dobršno mero publicitete.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

lizard napisal/-a:
StReEt AlFa napisal/-a:
lizard napisal/-a: No ja Gallardo je sicer Lambo brez Lambo vrat in s konzolo klime od Audija A8, ki nikakor ne paše tja. Vendar je razlika ta, da ima Lambo svoje motorje. Alfa bi pa verjetno razen svojga dizajna vse prevzela od VW-ja. Tu so sicer motorji, ki niso slabi, ampak so preveč dolgočasni za Alfo, pa še RWD platforme nimajo. Skratka ideja o VW-ju, ki bi kupil Alfo mi je poplnoma brezvezna.
Očitno če nisi vozil kakšnga novejšega 2.0 T(F)SI 200, 211 oz. da ne govorim o biturbo 270 konjski? še 1.4 kompresor+turbo :S Da ne gremo nad 2.0...

Ne sam ti k si brezpogojno nor na alfo (čeprav je ne voziš si vedno najbolj glasen), je to zlato jabolko iz zlatega drevesa v tvojih očeh. #-o

Mirno kri viharnež. S tako divjim tonom ne boš oz. ne bova daleč prišla. Sicer pa je v moji nealfi pod pokrovom še vedno eden najbolših alfinih izdelkov.

Ne glede na to. Ja pelji VW-je in Audije s temi motorji. Vse kar navduši v teh avtih so konji in navor, tudi BMW-jev R6 je odličen motor, verjetno najboljši! 6 valjnik v tem trenutku na svetu, pa je še vedno zelo dolgočasen.

Najenostavnejša primerjava med "življenjem" v italjanskih motorjih in VAG-ovih je recimo kakšen 1.4 T-Jet proti 1.4 TSI podobne moči. Že filozofija delovanja motojev je poplnoma drugačna. Mogoče za to fiatov porabi kaj več, ampak odtehtata igrivost in zvok motorja.

Ali pa še lažja primerjava recimo 166-ka 3.2 proti A6 3.2. Oba motorja sta za moje pojme odlična, ampak alfin premore tak značaj, zvok, odzivnost, ki ga v Audiju ne najdeš. Čeprav ima Audi več konjev in boljši navor, je vožnja v njem dolgočasna, pri Alfi se ti pa smeji od trenutka ko obrneš ključ in že v prostem teku čutiš razigranost motorja, kaj šele ko se voziš.

Tako, da najprej si pošlihtaj v glavi kaj pomeni kaj. Eno je to kakšne so specifikacije motorjev, in tu nikoli nisem trdil, da je Alfa najboljša na svetu, drugo so pa faktorji, ki sem jih našteval zgoraj v primerjavah. Če tako ensotavno stvar uspeš doumeti, potem ti bo jasno o čem sem govoril, in da to, da so razni 2.0 TFSI-ji dolgočasni in z nerazpoznavnim zvokom še ne pomeni, da so slabi in da sem jaz nor na Alfo.

Torej v splošnem kaj lahko iz tega potegneš? Italjanski motorji so kot italjani - temperamenti, vzkipljivi, z močnim karakterjem. Nemški so kot nemci, hladni dolgočasni, bledi. Kar pa nima nobene veze s tem kako dober je kateri motor! Ene delaj boljše nemci, druge spet italjani.

Oprosti, ampak pišeš neumnosti. Igrivost in podobno,.....kar nekaj.

Alfa je vrgla odličen šestak 3.2 v prvo kanto in prevzela GM 3.2, pa ja glava Alfa in podobno sranje. Ni več Alfin motor in to je dejstvo.

Isto JTD-ji, so vsi Fiat! Ampak to ni nič slabega. Ne vem, zakaj potem 3.2 iz Audija ne bi pasal v Alfo? Bi, pa še kako bi. Predvsem turbo motorji bi pasali v Alfo, če že mečejo noter Oplove 1.8 in podobna sranja. Alfa je s svojimi TS motorji še bila nekaj, danes se je pa popolnoma izgubila. Razvila je en 1.4 turbo motorček in zdej se vsi okrog tega vrtite. Kje so vse obljube o visokolitražnih turbakih? Same pravlice in Alfa počasi tone še globlje, kot je v času 155/145/146,....159/Brera so zame polom. Tehnično praktično to ni več Alfa ampak avto iz vseh vetrov.

Zato pravim, da Alfa rabi eno trdno roko in ja, VW je ena najbolj konstantnih znamk, ki ne tone, ampak dela odlične izdelke, ki se prodajajo. In Alfa to rabi, ne pa pentljanje z nekimi maseratiji in podobno. Prodajajo se avtomobili ranga 1.4 - 2.0. T preživljajo podjetje, ne pa neki ekskluzivneži. Ampak mi tu z našo debato itak ne bomo nič rešili.
Slika
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To da so bumbarji in se pecajo skup z GM-om je res bilo nepotrebno, a, da bi šla Alfa k VW-ju, pa kaj ti se norca delaš? VW zavraga VW, to je hujše kot krivoverstvo za cerkev za časa inkvizicije. :) Edino kar drži je to, da je VW edina firma, ki bi imela enar za nakup in investicijo v Alfo, tu pa se tudi konča, razen če bi Alfa imeli poplnoma svoj razvoj motorjev, platform itd, kar pa je itak nemogoče.

In ja Alfi 166 paše Arese V6, milijonkrat na milijonto potenco bolj kot Audijev brezživljenski, sicer zelo dober 3.2 V6. Sicer pa ne vem zakaj ti sploh odgovarjam, pač ne dojemaš Alfe iz enakega zornega kota kot jaz.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Fantje, alfa je vseeno z manj sredstvi uspela v istem razredu izdelat boljši avtomobil z boljšimi motorji kot VW. Ali bi kdo od vas morda imel raje passata pod pločevino 159?

Pa pustimo času čas. Dokler bo imela alfa tak potencial kot ga ima sedaj, vsekakor ne bo propadla. Ne pozabite, da so alfisti najbolj goreči ljubitelji svojih avtomobilov. Sploh pa ne pozabit, da je alfa v letu 2009 in tudi letos sposobna prodajati omejene serije avtomobilov za 200000€ po kosu. To razen Porscheja, Ferrarija, Mercedesa, Lamborghinija in podobnih ni zmožen nihče. In dokler ima tak tržni potencial se ni bati, da se ne bi našel za njo kupec ali pa da bi jo celo fiatovi ljudje spravili kako stopnico više.

Kako se bo prodajala Julia pa bomo videli. Mito se prodaja dobro, je prav pozicioniran v razredu in izstopa iz povprečja, hkrati pa je cenejši od največjega rivala. Da ne pozabimo, da je QV trenutno tehnično gledano eden najboljših, če ne kar najboljši avto v razredu.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Dojamem prjatu, ampak tvoj slavni arese V6 ne obstaja več, to je problem. :wink:

Prej sem lepo napisal, da če bi jo kupil Vw, to ne bi nič slabega pomenilo, ker bi duša še vedno ostala v Italiji. Lahko bi recimo skupaj z italijani razvili pravega naslednika TS motorja.
Slika
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

veloce napisal/-a:Dojamem prjatu, ampak tvoj slavni arese V6 ne obstaja več, to je problem. :wink:

Prej sem lepo napisal, da če bi jo kupil Vw, to ne bi nič slabega pomenilo, ker bi duša še vedno ostala v Italiji. Lahko bi recimo skupaj z italijani razvili pravega naslednika TS motorja.
Vem, ampak pač tako je, tu ne moremo nič.

Vseeno VW ni pravi za nakup Alfe kot je Teo povedal. Kdo bi si želel Alfo 159, ki bi bila v bistvu Passat? Jaz nikoli. Platforme od Audija A4 pa ne bi dobili, ker je Audi ne bi dal.

Alfa rabi nekaj drugega kot je to VW. Naslednika TS pa ne bo, sploh ker atmosferski motorji grejo iz prodaje, pa še multiair motorji so kot kaže v tem trenutku najbolj sofisiticirani bencinarji na trgu. Pa še VW ne bi nikoli za Alfo razvijal posebej motorje.
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist
Kraj: Prebold

lizard napisal/-a:
StReEt AlFa napisal/-a:
lizard napisal/-a: No ja Gallardo je sicer Lambo brez Lambo vrat in s konzolo klime od Audija A8, ki nikakor ne paše tja. Vendar je razlika ta, da ima Lambo svoje motorje. Alfa bi pa verjetno razen svojga dizajna vse prevzela od VW-ja. Tu so sicer motorji, ki niso slabi, ampak so preveč dolgočasni za Alfo, pa še RWD platforme nimajo. Skratka ideja o VW-ju, ki bi kupil Alfo mi je poplnoma brezvezna.

Mislim, prvo kot prvo, sem že vozil 2.0 200KM sciroccota, pa k temu pozneje.

Ne vem zakaj primerjaš dva zastarela motorja? Sam sem naštel same nove turbo motorje ti pa uletavaš s starimi. Če še nisi opazil gre komplet vag na turbo bencinske motorje, z razlogom, ker so dejansko mnogo boljši.

"Vse kar navduši v teh avtih so konji in navor"

In če te glavne bistvene karakteriste navdušijo, ne vem kaj te potem moti? aja, značka ni prava :roll:

Evo, pa smo pri značaju, zvoku in odzivnosti. Kot sem ti že napisal sem vozil omenjen avto, zvok je odličen, odzivnost najboljša, motor še bolj (ti požene kri po žilah in te skoraj sili da ga priganjaš), da ne govorim o dsg menjalniku, katerega bi alfa lahko tudi dobila itd...

Kar se pa tiče "šlihtanja" v glavi, pa si v prvi vrsti na forumu za spomladansko čiščenje. (mislim, ko človek kupuje novega enoprostorca mu hočeš na vsak način uturiti naj si gre po novo (zastarelo) lancio phedro v tujino, ker je pač pri nas ne prodajajo in še in še)

Glede italjanski motorji vs. nemški, je pa kot južni balkan vs. zahodna evropa. (če gledamo na nivoju alfe)

Pa lahko kar dosti primerjav iz tega potegneš, morda boš celo našel kakšno katera ustreza tvojem razmišljanju :lol:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo napisal/-a:Mito se prodaja dobro, je prav pozicioniran v razredu in izstopa iz povprečja, hkrati pa je cenejši od največjega rivala.
Maš kakšne podatke prodaje? Jaz nisem nič našel...
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

aaxxx napisal/-a:
fiatista napisal/-a:acura je samo ameriška honda....

sicer pa najbolše za alfo bi bilo... italjansko vodstvo, italjanski lastniki in lasten razvoj..... ne pa neki vwji in honde in ostale kante #-o
Se strinjam, naj sami skrbijo za svojo usodo, ne pa se jih podajajo kot vroč krompir
+1!
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Odgovori
  • Informacija