Zdravo... napaka je začasno odpravljena....zamenjali so mi volansko gred, parking senzorje in EGR ventil spucali... ampak imam občutek da še vedno malo "trese" v 6. prestavi... obrati ne rastejo čist zmerno ampak zgleda kot da se premikajo rahlo v presledkih... ni pa čutit tega pri pospešku.
havana_club napisal/-a:Zdravo... napaka je začasno odpravljena....zamenjali so mi volansko gred, parking senzorje in EGR ventil spucali... ampak imam občutek da še vedno malo "trese" v 6. prestavi... obrati ne rastejo čist zmerno ampak zgleda kot da se premikajo rahlo v presledkih... ni pa čutit tega pri pospešku.
Upam da je to to.. druča odkrivamo naprej...
So mi pa zadevo popravljali na ASI Idrija.
LP David
Hvala za odgovor. Želim ti vso srečo pri odpravljanju težave.
Peco_85 napisal/-a:Glede na to, da so vibracije prisotne tudi ob mirovanju vozila v prostem teku oziroma, ko se motor zavrti - potem verjetno ni problem z polosovino.
Je možno, da avto laufa po 3 cilindrih??
Sklepam glede na to, da se mu ob "trenutkih slabosti" zmanjša moč, pojavijo tresljaji ter težave z menjalnikom.
ej prjatu če je pa to maš pa sranje upaj in moli da to ni to. glej mojo temo ki sem jo odprl - kompresija v cilidrih.
Zdravo.. hvala za te vzpodbudne besede.... ampak so preverili tudi to. Pa baje je vse ok okoli cilindrov...ker drugače bi imel konstantno težave s kompresijo, pri meni se pa zadeva samo občasno pojavlja.. ponavadi ko imam par dni skupaj uglavnem mestne relacije...
Ko avto "zluftam" na AC je spet vse ok. Je pa res, da odkar so mi EGR spucali je ful boljše.... sumim na kakšen DPF al pa kakšna cev ki "pušča"... bomo vidli.
Pred EGR ventilom na sesalnem kolektorju je ena loputa. Pri mojem avtu je krmiljena z vakumom. Poglej malo v tej smeri. Če ti pušča vakumska cevka ali pa je tak okoli lopute preveč saj, bi znalo bit to to.
Če so pucali EGR, zna bit da je ta loputa in del sesalnega kolektorja ki je pred EGRjem zelo zapacana, tega ponavadi ne razdirajo, ker je malce več dela. Ampak ko sem jaz pred kakim letom čaral na temu je bilo v tistem delu toliko sranja da je bila luknja namesto fi 5cm samo okoli 3cm
TribesMan napisal/-a:Pred EGR ventilom na sesalnem kolektorju je ena loputa. Pri mojem avtu je krmiljena z vakumom. Poglej malo v tej smeri. Če ti pušča vakumska cevka ali pa je tak okoli lopute preveč saj, bi znalo bit to to.
Če so pucali EGR, zna bit da je ta loputa in del sesalnega kolektorja ki je pred EGRjem zelo zapacana, tega ponavadi ne razdirajo, ker je malce več dela. Ampak ko sem jaz pred kakim letom čaral na temu je bilo v tistem delu toliko sranja da je bila luknja namesto fi 5cm samo okoli 3cm
se podpisem pod tole. glih vceraj sem pucal vstopno lukno v sesalca na 145 JTD in je blo na stenah sloj debeline skoraj 1cm!! no po mucenju z raznoraznimi cistili smo koncno spucal in avto se vozi zdaj popolnoma drugace ker nic ne omejuje vec pretoka zraka
havana_club napisal/-a:Novi sindromo glede tresenja. Danes mi je pa enem tednu na AC v 5 in 6 prestavi spet začelo zmanjkovat moči
Če gledam števec od turbine, se ponavadi na AC ko pohodim napolne do cca 1,5 bar-a in ko spustim gas pade počasi do cca 0,4 bar-a.
ko zadeva trese...se pa turbina napolne isto do 1,5 bara, ko spustim gas, pa pade v trenutku na 0...
Tako da zdej sumim turbino oziroma kakšen ventil na turbini...
Kakšen predlog?
LP David
Navadno, ko regenerira filter trdih delcev, pade pritisk turbine na 0 (ko spustiš gas), pa tudi ob zmerni vožnji brez pospeškov, sploh mestni, je pritisk velikokrat na 0. Vsaj to sem jaz opazil. Opazil sem pa tudi, da ko regenerira, se sliši malček bolj "športen" glas zadaj iz loncev, malček bolj bobni.
Mal update-a... pregledal sem italijanske forume in našel še nekaj lastnikov ki ima iste težave...
Koz zgleda je težava v "sesalni cevi"¸al nekaj podobnega, ki naj bi bila komplet zapacana, kar povzroča občasne težave. Motor so mu sčistili z neko snovjo katero spustijo v motor da se čisti??? Sicer ne vem zakaj točno naj bi to šlo, in ko laik na tem področju sprašujem še tukaj. Preventivno so mu spucali in sčistili še ventile in zamenjali tesnilo glave....
Vse skupaj pa naj bi se dogajalo zaradi elektronike, zaradi katere ne pride do popolne regeneracije DPF...
No naslednji teden že peljen nazaj na servis da raziščejo naprej...
Je težava v sesalni cevi ali v sesalnem kolektorju?
Vem da so nekateri imeli težave z ventili v sesalnem kolektorju ki zapirajo dovod zraka v enega od dveh sesalnih ventilov in na ta način ustvarjajo vrtinec zraka v cilindru.
Ti ventili se lahko zaštekajo oziroma ne premikajo tako kot bi hotel ECU zaradi nabiranja saj in olja v sesalnem kolektorju.
Če je to je edina rešitev da vzameš vse dol in spucaš (oziroma v najslabšem primeru nov sesalni kolektor, če so ventili že preveč poškodovani). Je pa problem ker je treba za to vzeti dol zobati jermen...
Tako... spet bookiran servis naslednjo sredo, tokrat upam da zadevo končno pospravimo pod kapo.
Lotili se bojo čiščenja sesalnega kolektorja in ponovnega čiščenja in blindiranja EGR-ja... če zadeva ne bo ok, se razdre motor in prečisti ventile...eventuelno zamenja...