Moderator: Tehnika moderatorji
Ma, bila je kar zmešnjava na začetkuj. Najprej mi je mehanik zamenjal ležaj in sklopko, sestavil nazaj, se šel peljat in ugotovil, da še vedno nekaj ropota. Zato je sklepal, da je problem vztrajnik in ga potem zamenjal ter dal nazaj staro sklopko.mihecmiha napisal/-a:Kaj pa sklopka? A vztrajnik si potem na avto triglavu vzel?
To bi bilo pa pametno preverit tudi pri meni, kajti trese mi avto že skozi odkar ga mam (15000km), lahko da ni vztrajnik ja......dzuko napisal/-a:Meni ni šel vztrajnik..prehitro sem paniko zagnal...![]()
edit: Da pojasnim. Nekako se prpeljem do serviserja. Na testerju je javilo, da šoba na enem celindru ne dela. Odklopimo, pošpricamo s kontakt sprejem, priklopimo nazaj, zbrišemo napake, zaženem avto in nobene napake. Avto laufa tko k more, tako da je bil kriv slab stik na kontaktu. Ne da se povedat kolk sem bil vesel, po drugi strani pa jezen, da sem takoj na vztrajnik pomislil.![]()
Ni mi samo jasno, da v leru nisem opazil, da avto laufa samo po treh cilindrih. Ko sem spustil sklopko je začel cel avto trest, ko je sklopka pač začela grabit in sem dodajal gas.
Pa ta serviser je potem klical enega kolega, ki je rekel da je bila to serijska napaka in da so celo neke alfe klicali nazaj za menjavo konektorjev. Upam, da bo meni zdej držalo (razstavili malo konektor pa porinil tist pleh na vsaki strani ven), za čiščenje šob se bom pa tudi enkrat zmenil, škodit ne more.

dnovak24 napisal/-a:To bi bilo pa pametno preverit tudi pri meni, kajti trese mi avto že skozi odkar ga mam (15000km), lahko da ni vztrajnik ja......dzuko napisal/-a:Meni ni šel vztrajnik..prehitro sem paniko zagnal...![]()
edit: Da pojasnim. Nekako se prpeljem do serviserja. Na testerju je javilo, da šoba na enem celindru ne dela. Odklopimo, pošpricamo s kontakt sprejem, priklopimo nazaj, zbrišemo napake, zaženem avto in nobene napake. Avto laufa tko k more, tako da je bil kriv slab stik na kontaktu. Ne da se povedat kolk sem bil vesel, po drugi strani pa jezen, da sem takoj na vztrajnik pomislil.![]()
Ni mi samo jasno, da v leru nisem opazil, da avto laufa samo po treh cilindrih. Ko sem spustil sklopko je začel cel avto trest, ko je sklopka pač začela grabit in sem dodajal gas.
Pa ta serviser je potem klical enega kolega, ki je rekel da je bila to serijska napaka in da so celo neke alfe klicali nazaj za menjavo konektorjev. Upam, da bo meni zdej držalo (razstavili malo konektor pa porinil tist pleh na vsaki strani ven), za čiščenje šob se bom pa tudi enkrat zmenil, škodit ne more.

meni pa samo s speljavanjem trese nato je zadeva mirna in tudi če v drugi pohodim je mirno!dani156 napisal/-a:Potem nas je ze nekaj:) Pri meni pri mocnem speljevanju blago trese ze 40.000 km. Pa dvomim da je kaj z sklopko in vztrajnikom ker se tresenje s casom ne povecuje. Res pa da zadevo cutim samo v 2 prestavi pripolnem plinu.
Daj res napiši, kaj je, ker ima tudi moja Alfa take simptome. Ob normalnem speljevanju malo potrese v prvi prestavi, v 4. 5. in 6. okrog 2000 obratov pa tudi nekaj potrese ob polnem pospeševanju.dzuko napisal/-a:Serviser mi je rekel, da je možno da trese pri največjem navoru zaradi vztrajnika, ker je imel že "dosti lufta". Ti poročam čez kakšen teden, če je bil to vzrok..
Vztrajnik zamenjan, tresenja ni več...dzuko napisal/-a:Serviser mi je rekel, da je možno da trese pri največjem navoru zaradi vztrajnika, ker je imel že "dosti lufta". Ti poročam čez kakšen teden, če je bil to vzrok..
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta