Taka sklopka je na občutek lažja kot obrabljena originalna sklopka, vendar je krivec za to cilinder sklopke ki gre v "suicide mode" ko se debelina sklopke zmanjša...
V primerjavi s standardno sklopko je verjetno ta sklopka trša, problem je da nihče ki menja rabljeno sklopko niti približno ne ve kako mehka je bila originalna preden se je znucala
Si bom tole temo sposodil še za eno vprašanje. A je možno uporabiti namesto sedanjega dvomasnega vstrajnika, navaden enomasni?
Ker sem se pogovarjal z mehanikom in je to naredil na golfu 4 in je delovalo vredu in tudi za polovico cene...
Tevž156 napisal/-a:Si bom tole temo sposodil še za eno vprašanje. A je možno uporabiti namesto sedanjega dvomasnega vstrajnika, navaden enomasni?
Ker sem se pogovarjal z mehanikom in je to naredil na golfu 4 in je delovalo vredu in tudi za polovico cene...
golf 4 ima navaden vztrajnik, golfi 5 majo pa dvomasnega
Tevž156 napisal/-a:Si bom tole temo sposodil še za eno vprašanje. A je možno uporabiti namesto sedanjega dvomasnega vstrajnika, navaden enomasni?
golf 4 ima navaden vztrajnik, golfi 5 majo pa dvomasnega
Nekatere golf 4-ke imajo dvomasni vztrajnik, ker ga bo kolegas v kratkem menjal za enomasnega, cena pa 300€ komplet enomasni vztrajnik + sklopka... ko bi vsaj za alfo izmislili nekaj takega
Da fokusiramo temo: Kje se sedaj dobi najugodneje sklopko in vztrajnik?
Saj če bi se fajn poglobil v to zadevo bi verjetno našel kaj primernega. Enaka velikost, enaka teža, enako število zob ... Verjetno se da, mogoče imajo kakšne te, tunerske firme kaj takega oz bi znal narest kaj takega. Vprašanje pa za koliko denarja
A slučajno kdo ve, a Lancia Kappa 2.4 in Alfa 156 2.4 jtd uporabljata enako sklopko? Poslali so mi iz ene firme da je sklopka valeo ref:.821465 ista za kappo in 156. Men je pa malo čudno to. Menjalnik za kappo je 5M a je za alfa isti? A bo to prava sklopka če naročim?