cene sklopk pa dvomasnih vztrajnikov

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Kokr sem uspel okol pogledat... samo 3.0 V6 naj bi imel dvomasnega... baje...

Tko da mea culpa :>

Več bi znal Alan povedat, je verjetno naredu doktorat na teh motorjih :D
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

vsaj ena stvar je za V6 cenejsa, ko za dizle :)
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Hmm hvala za pomoc. Se nekaj me zanima..

Se pravi ce kupis sklopko za motor z enomasnim, a je vztrajnik del sklopke (lamela, potisnja plosca, lezaj..) ali je to poseben mehanski del, ki nima nobene zveze in ga je potrebno kupiti poleg sklopke?

A sem prou vprasu? :)

LP
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ce sem jaz prav zastopil, kaj si vprasal: ja, lahko kupis posebej sklopko, posebej potisni lezaj in posebej vztrajnik. Ponavadi pa bo potrebno oziroma se splaca sklopka + potisni lezaj. Vztrajniki pa mislim, da se na teh motorjih ne kvarijo pogosto oziroma niso potrosni materijal :)
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Kot sem ti po ZS povedal, maš enomasnega. Pa to je nepokvarljiva zadeva, saj je samo kos železa.

Problem pri tebi je v sklopki, ležaju, košari....
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ok super hvala... torej ne bo racun 2k eur ampak samo 1k. Noro. All inclusive all the way.

LP
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jonas napisal/-a:Ok super hvala... torej ne bo racun 2k eur ampak samo 1k. Noro. All inclusive all the way.

LP
Kaj imaš sklopko fuč, potem je pa škodada je nisi menjal, ko si delal velik servis, ko je bil že menjalnik odmontiran. Na servisu bi pa ja morali videti ali je sklopka že slaba, oziroma kaže na to, da bo kmalu odpovedala poslušnosti.

Lp
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

lahko pa da je samo zunanji cilinder sklopke ? Ceprav malo dvomim, glede na motor ter kilometre z dejstvom, da je bil vsaj tu in tam kaki "konkreten" start narejen... A ze zdrsne?
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@Foggy, sej... to sem rekel ze takrat ob velikem servisu... glej, ce je sklopka blizu konca...menjaj.. dam se tistih 500eur dodatnih zraven in je stvar resena. Ampak receno je bilo, da je s sklopko vse ok.

Zdaj je problem v tem, da je pedal za sklopko vsake tolko (80%) full trd, tudi cuti se proti koncu, kot da se nekaj zatika, tudi prestavlja se takrat nekoliko grse. Spet vcasih pa je pedal cisto mehak (pomoje bi tak moral biti skozi) in menja se takrat veliko lepse.
Sem pa pred kratkim opazil, da prihaja nekaksno cudno ruzenje/ropotanje/zvenketanje iz motorja v leru. Ampak cim stisnem sklopko, ta zvok izgine. Zdaj sumim potisni lezaj... prej sem imel na sumu se vztrajnik, ce bi bil slucajno dvomasni. Enomasni so baje skoraj neunicljivi, tko da lahko to (upam) izlocim kot napako.
Karkoli je, sem v isti pizdi. Treba je spet pol avta razdret, cemur bi se lahko izgonili, ce bi to menjali ob velikem servisu.

@pero, nevem kaksni so simptomi, ko odpove ta cilinder?
Vem, da ta avto ni bil vozen penzionerko. Tudi sam ga ne sparam. Tudi eventuleno menjavo sklopke na 100k km bi pozrl... ce bi bila menjana takrat, ko je bilo ze vse raztavljeno.... to stalno jajcanje po mehanikih mi gre pa ze k*. Sploh ce gre za menjavo sklopke na tem avto, ki je itak cel podvig... sploh ko je treba racun placat..

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če je pedal sklopke včasih trd je za to kriv zunanji cilinder sklopke.

Je pa res da se cilinder prej zjebe če je sklopka obrabljena.

Tako da mogoče je samo cilinder.
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TribesMan napisal/-a:Če je pedal sklopke včasih trd je za to kriv zunanji cilinder sklopke.

Je pa res da se cilinder prej zjebe če je sklopka obrabljena.

Tako da mogoče je samo cilinder.
Okvara cilinda bi bila po mojem mnenju kriva samo za zatikanje pedala, ne pa tudi za ropotanje, ki prihaja iz motorja pod prostim tekom?

Nevem, moram pelat nekam da pogledajo in povejo..

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma če se zatika bi jaz najprej menjal cilinder, ker ga boš moral v vsakem primeru. Dostopen pa je praktično brez večjega posega, samo akumulator moraš dat ven. Tudi drag ni ta cilinder. Če pa bo potem še vedno ropotalo, potem ni druge kot nova sklopka in ležaj.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Pa kupi kako cenejšo sklopko in potem daj lamelo v karbon k Sinterju. Bo boljše kot navadna dražja sklopka.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Lahko se je kak feder odlomu, ker takrat ko je bil avto pri meni je bil občutek na sklopki skoz isti. Sicer je bla trda, sam zatikalo se ni nič, tud ružilo ni.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem tudi mislil da je sklopka u kur.... potem ko smo jo pa odmontiral je bilo ugotovljeno, da je sklopka dobro še za vsaj 50.000 km. Tko da bi jaz na tvojem mestu dal nekomu ki se res pozna to pogledat, ker strošek pri meni je bil 1000 € praktično za brez veze. Saj, lahko bi si sam mislil da sklopka pri 150.000 km ne more bit fuč :evil:
Odgovori
  • Informacija