Ali kdo pozna ta avto - 7

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Jest bi jo vzel za hec :) namesto ene večerje v malo boljši restavraciji. Bi se malo igral pa jo zrihtal :) Samo v MS se mi ne da ponjo .
alfaboy
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Krško

SummerJam napisal/-a:
alfaboy napisal/-a:
SummerJam napisal/-a: Poznam lastnika, bil je celo član Alfa kluba. Je 1. lastnik in je bila leta 2001 kupljena v Sloveniji. Lastnik je alfist, saj si je lastil že kar nekaj alf. Dal pa jo je v račun, ker kupuje alfo 159. Za več informacij ga pa lahko uprašam, ko ga vidim.

Slika
Dej se pozanimaj če ga vidiš.... Predvsem kar se mašine tiče, kilometrov in podvozja....

hvala in LP :wink:
po hitrem pogovoru z lastnikom je situacija sledeča:

- kilometri držijo cca. 86.000 km
- redno servisirana pri mehaniku, ki je delal na Alfa servisu
- sprednje roke so bile zamenjane, zadnje malo pokajo
- motor lepo teče
- glavni servis še ni bil narejen

@TribesMan...ribata ni bilo [-X

to je z moje strani vse

Lp

Danes sem jo šel še enkrat pogledat - mi ni dala mira po prvem ogledu.... In sem jo tudi zaaral, kljub temu, da me motita obrabljen volan ter prestavna ročica.... UPAM NA VELIKO LEPO PREVOŽENIH KM!!!
Alfist po duši!!
dejch79
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

alfaboy napisal/-a:
SummerJam napisal/-a:
alfaboy napisal/-a: Dej se pozanimaj če ga vidiš.... Predvsem kar se mašine tiče, kilometrov in podvozja....

hvala in LP :wink:
po hitrem pogovoru z lastnikom je situacija sledeča:

- kilometri držijo cca. 86.000 km
- redno servisirana pri mehaniku, ki je delal na Alfa servisu
- sprednje roke so bile zamenjane, zadnje malo pokajo
- motor lepo teče
- glavni servis še ni bil narejen

@TribesMan...ribata ni bilo [-X

to je z moje strani vse

Lp

Danes sem jo šel še enkrat pogledat - mi ni dala mira po prvem ogledu.... In sem jo tudi zaaral, kljub temu, da me motita obrabljen volan ter prestavna ročica.... UPAM NA VELIKO LEPO PREVOŽENIH KM!!!
Tudi jaz sem jo šel pogledat.. Pa se premislil o nakupu...
Obrabljen volan in zguljena prestavna ročica sta še najmanj kar je za skrbet.
Namreč.. Avto naj bi imel 87 tisočakov na števcu, ob tem so sprednje bremze popolnoma zradirane, zadnji servis je bil opravljen leta 2008, ko naj bi imel avto 65 tisočakov. Sprednje gume so "čunga lunga", zadnje hudo stare Michelinke. Menjalnik se že lepo zatika, sedeži tudi ne zgledajo kilometrom primerno. Zadaj levo je morala voda notr teči,ker je sedež moker in pa tudi kljuke na vratih so sumljivo "porozne"..
Zadaj desno je prag malček že olupljen, bolj me je skrbela obdrgnena barva na spodnjem delu karoserije. Klima je bila pregledana nazadnje leta 2005... Čaka te velik servis, menjava zavor, gum, verjetno kar celotnega podvozja(gumice, stabilizatorji...), pregled klime,obnova usnja....
Upam da si premislil o stroških, ki te čakajo za temeljito obnovo avtomobila. Vsekakor ti želim čimmanj težav in čimveč nasmeška na obrazu ob vožnji z Alfico.
Lp
Dejan
alfaboy
Alfa Member
Alfa Member

Uff.... Zdej si mi pa čisto pričakovanje pa vso radost pokvaru.... Za gume pa servis sem računal, ja.... Menjalnik se mi je zdel dokaj OK, klima lepo dela, sedeži so poleg tistega fleka tudi dobro ohranjeni.... Servis se pa itak dela ko se avto kupi.... Prve roke naj bi bile menjane....
Alfist po duši!!
dejch79
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

alfaboy napisal/-a:Uff.... Zdej si mi pa čisto pričakovanje pa vso radost pokvaru.... Za gume pa servis sem računal, ja.... Menjalnik se mi je zdel dokaj OK, klima lepo dela, sedeži so poleg tistega fleka tudi dobro ohranjeni.... Servis se pa itak dela ko se avto kupi.... Prve roke naj bi bile menjane....
Oprosti, ni bilo tako mišljeno. Samo prijazen opomnik, da bo za vrhunsko stanje avta verjetno potrebno vložit kakih 1500€... Saj veš, ko ga daš na dvigalo se šele vidi dejansko stanje. Vsekakor upam da bo strošek čimmanjši in št. prevoženih kilometrov z nasmeškom čimvečji :)
LP
alfaboy
Alfa Member
Alfa Member

Ma če bo bo, če ne pa ne.... Sej pravijo, da postaneš pravi Alfist ko te prva Alfa jebe.... Mene je že 145-ka (2 menjalnika v enmu letu) in bivša 156-ka, tko, da računam, d bom s to imel srečo :P
Alfist po duši!!
bostjanluk
Alfa Member
Alfa Member

je mogoče kdo gledal tole?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3903114&show=1

predvsem me zanima ostali del avta ne motor.
Uporabniški avatar
Th3
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kranj

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3952643&show=1 - zanimiva kombinacija z črno streho, to je seveda aftermarket kajneda ?
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

To je blackline oz. blackline wannabe,ker mislim da ni originalna

So pa s tako streho obstajale originalne ja,lahko da je tudi ta,nisem 100%
Uporabniški avatar
Lucc
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR GT
Kraj: Kozina

Th3 napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3952643&show=1 - zanimiva kombinacija z črno streho, to je seveda aftermarket kajneda ?
Dvomim da je original. Jaz imam black line in NI mat črna streha. Kot vem jaz original niso delali mat.
viewtopic.php?t=20007&highlight=
warpedone
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,

Zna se zgodit, da zaidem med vas. Ogledujem si tolo deklico:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3938187&show=1
Danes sm bil na prvem zmenjku, pa sm jo komaj pustu tam.

Vidi kdo kaj takega, kar js ne vidm in mi bo čez čas žal? :)
Kej hitro se nisva peljala, vsega do 40kmh in trejta prestava. Pod rokami je nekako trda, sploh menjalnik za moje lagune vajene roke. Od napak so sam take standardne - švoh akuulator (zaradi tega menda gori lučka za olje), manjkajoča antena in en zatič enega pokrova v prtljažniku.

Vsi komentarji zaželjeni :mrgreen:
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

warpedone napisal/-a:Pozdravljeni,

Zna se zgodit, da zaidem med vas. Ogledujem si tolo deklico:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3938187&show=1

Kej hitro se nisva peljala, vsega do 40kmh in trejta prestava. Pod rokami je nekako trda, sploh menjalnik za moje lagune vajene roke. Od napak so sam take standardne - švoh akuulator (zaradi tega menda gori lučka za olje), manjkajoča antena in en zatič enega pokrova v prtljažniku.

Je ne poznam, ampak vsaj jaz še nisem slišal za primer, da bi zaradi slabe baterije gorela lučka za olje? Pa si preveril vsaj na palčki kako je z oljem?
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

warpedone napisal/-a:Pozdravljeni,

Salonski avto?

Moja ma po števcu 94000 pa ma manj poseden voznikov sedež...
warpedone
Alfa Junior
Alfa Junior

Poseden sedež? Okej, nism noben stručko ampak men ni zgledal, tut sedel se je brez posebnosti.

Tista z oljem je pa res mal čudna. Ker kuplunga precej hitro zagrabi mi je parkrat crknil pri speljevanju. Enkrat sm na displayu vidu nekaj na temo pritiska olja v italijanščini seveda. Ma lahko to kej veze? Hmmm :|
Go For It!
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ja pa še kako ima veze... prevedeno pa pomeni približno nekaj takega: "STAY THE F*CK AWAY!"

Akumulator nima nobenega vpliva na lučko za olje. Če že bi se prižgala lučka za motorno elektroniko, ali še raje ABS ali Airbag, slednja dva sta zelo občutljiva na slab akumulator. Lučka za olje pa pomeni samo slabe reči...
Zaklenjeno
  • Informacija