bo kr držalo, ker za regeneracijo mora bit vse OK, celo minimalno pol tanka moraš imet v rezervoarju...Alfista napisal/-a:Ne vem kje sem slišal da regeneracija ne steče, če je avto v "safe mode" z prižgalo rumeno lučko.
Ciao Alfista
Moderator: Tehnika moderatorji
bo kr držalo, ker za regeneracijo mora bit vse OK, celo minimalno pol tanka moraš imet v rezervoarju...Alfista napisal/-a:Ne vem kje sem slišal da regeneracija ne steče, če je avto v "safe mode" z prižgalo rumeno lučko.
Ciao Alfista

Ni nujno. Kot sem že v moji temi opisal, sem dal EGR 2x očistiti, vendar se je lučka (kljub resetiranju BC) kmalu ponovno prižgala, pa čeprav nisem imel med vožnjo nobenih problemov. Šele nakup novega/obnovljenega je lučko ugasnil. Edina razlika, ki sem jo opazil po menjavi, je bolj "gladko" delovanje motorja v štandgasu...Energy napisal/-a:ko bo čas bom razdrl EGR in ga očistil v piko in upam da bo en čas boljš...???
meni lučka za EGR nič ne gori... EGR je dejanko par mesecev star... tko da upam da bo boljš po temeljitem čiščenju... moram pa čimprej, ker imam sedaj ne dolgo nazaj obnovljene injektorje, ki so tudi bili mogoče vzrok da so se saje še bolj nabirale - en injektor je nemreč preveč šprical...MaStr napisal/-a:Ni nujno. Kot sem že v moji temi opisal, sem dal EGR 2x očistiti, vendar se je lučka (kljub resetiranju BC) kmalu ponovno prižgala, pa čeprav nisem imel med vožnjo nobenih problemov. Šele nakup novega/obnovljenega je lučko ugasnil. Edina razlika, ki sem jo opazil po menjavi, je bolj "gladko" delovanje motorja v štandgasu...Energy napisal/-a:ko bo čas bom razdrl EGR in ga očistil v piko in upam da bo en čas boljš...???
ne ne, to sm ga jaz zastekal z eno plastiko, preden sm ga dal namakat, da se bo čim bolj odmoču...TribesMan napisal/-a:Tvoj EGR je zaštekan in na pol odprt. Se vidi s slike...
Razen če si ti tiščal na batek, da je zadeva odprta.

pozabil sem napisat, da je ena stvar rešena s očiščenim EGR-om, avto gre sedaj izredno lepo, nič več ni mrtev (prej mu je mankalo moči) med 1500-2000 obrati v višjih prestavahFoggy napisal/-a:Sesalni kolektor je ok, namreč pri prvih serijah 2.4 so se rade zatikale lopatice in jih je potrebno na vsak servisni interval podmazati. Dim ,ki ga opisuješ, se namreč pojavlja, pri okvarjenem sesalnem kolektorju.
Lp

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost