Divja boxerca

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Uporabniški avatar
divja kripca
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Barval sem sam, drgač me je pa barva prišla ene 30EUR, če se prav spomnim.
Kako hudiča naj se navežem na avto, kjer vse deluje brezhibno tja v tri dni ?
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

divja kripca napisal/-a:Barval sem sam, drgač me je pa barva prišla ene 30EUR, če se prav spomnim.
je taka barva bila tud prej na avtu al si na drugo barvo prebarvu? Je potemtakem treba papirje kej urihtat?
666
Uporabniški avatar
divja kripca
Alfa Member
Alfa Member

Taka barva je enaka originalni, torej karoserijski. Homologacija ni potrebna. Mislim da je potrebno homologirat če je prebarvanih več kot nevemkolk % površine vozila, paše to mora bit v drugi barvi.
Uporabniški avatar
divja kripca
Alfa Member
Alfa Member

Žal potreben nepredviden apdejt :( V nedeljo zvečer sem se preveč naivno lotil igranja z ročno, kar je vodilo do izleta v betoniran jarek ](*,) ](*,) ](*,) . Slike šele drug teden, ker je avto doma, na notranjskem (jaz pa v Lj), je pa dobila šus v višini črnega dela odbijača spredaj desno. Komplet sprednja vezna pomaknjena v levo, odbijač, luč, desni blatnik, oba hladilnika, ..., to je verjetno vse.

Če ima kdo podrto 145/146 po delih v okolici Lj, oz. relacija Lj-Sodražica-Loški potok, Stari trg pri Ložu, Bloke, naj se javi :D Barva ni problem, ker bi itak odbijač takoj špricnu v barvo karoserije, sprednji del bi pa predvidoma odrezal takoj za notranjim blatnikom. Ta teden nabiram info, čez vikend podrem, da vidim dejansko stanje, drugi teden intenzivno nabavljam 8)
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

a je blo treba rocno stisnt? :( :(

daj slikce da vidmo kako hudo je :(
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
divja kripca
Alfa Member
Alfa Member

Žal sem se prepozno lotil slikanja nastale škode in slike niso dovolj nazorne, v glavnem naj**** je prednji desni vogal, preko katerega je šla sila v levo in nazaj.

Slika
Slika

Ker sem pričakoval da ne bo tako enostavno najti nadomestno šasijo, sem se lotil motorja...

Slika
Slika

Kanali v glavi (ne moji :lol: ) so porezkani in zbrušeni, vztrajnik olajšan, prečiščeni injektorji. Seveda tudi menjani jermeni, vodna,...

Več drug teden, ko bo motor kompletiran ... upam :D
Uporabniški avatar
divja kripca
Alfa Member
Alfa Member

Takole, motor je končan in čaka na presaditev...

Vztrajnik prej:

Slika

Vztrajnik potem:

Slika

Obdelava ventilov:

Slika

Slika

Obdelane glave žal nisem slikal, sem pa poravnal kanale, razširil kanale in fino pobrusil vse skupaj.

Prejšnji teden je ena boxerca v Lj zaropotala in ... uganite kdo si jo je priboril mrtev telešček :D Morda jutri odpeljem revico k moji, čez vikend načrtujem presaditev in drug teden, upajmo, že prvo testno tiščanje

PS: Svojo karambolirano rdečko bom postopoma razkosaval, tak da mrhovinarji v akcijo ...
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

lepo to obdelujes =D>

kaj to svojo karoserijo bos sezagal?

ali je prevec najebala? :(

kaksno imas notranjost? sedeze mislim?ce bo ze sla v kose
:mrgreen:

edit; a vztrajnik so ti balansirali ker vidim da imas luknje navrtane?
Uporabniški avatar
divja kripca
Alfa Member
Alfa Member

Najraje bi pobral kar je uporabnega in preostanek odpeljal na razgradnjo. Verjetno je pa dlje kot ene 1/2 leta ne bom zadrževal na dvorišču...

Notranjost je celotna, delujoča, tak da se bomo zmenil. Sedeži so OK, oddal bom vse kar bo šlo v promet, ker po naravi stežka karkoli vržem stran (razen če ni čist neuporabno)!

Vztrajnik sem navrtal sam, balansirali so pa pri LPP
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kasne barve so sedezi?

je hrbtni del kej zjahan?
Uporabniški avatar
divja kripca
Alfa Member
Alfa Member

Uff, za barvo pa ne vem povedat, ker imam rdečo prevleko. Mislim pa da so temno zelene. Hrbtni del je dober, edino kar sem občutil je malo zjahana desna polovica sedalnega dela pri vozniškem sedežu.
Aja pa voznikov sedež ima ene par luknjic je v original prevleki, ker sem malo pošvasal ogrodje (škripanje pri naslanjanju na hrbtni del)
Uporabniški avatar
divja kripca
Alfa Member
Alfa Member

Na tejle temi sem pa malo zaspal :roll:

V glavnem ... dobil sem nadomestno boxerco modre barve, ....

Slika

... prestavil motor, vmes še dodelal kanale v glavi, ga obnovil, prestavil prakticno komplet podvozje, investiral v Koni-je, dodelal megasquirt nastavitve in ravno ko sem dokocno obupal nad JAW, in narocil nov lambda kontroler

Slika

, se je naredila nesreca - izdihnil je cuore sportivo :-({|= Predvidevam da je zaropotal ležaj na cetrtem cilindru, zakaj pa ne vem. Verjetno mu vrtenje v rdecem polju po višnjegorskem klancu ni ustrezalo

Zdej so se mi mal podrli plani glede projekta, vendar trenutno nisem pripravljen obnavljat motorja, zato jo tudi prodajam.

Projekt MegaSquirt zaradi lastne trme ne bom ustavil, verjetno se bom zagnal v enega starega Clio-ta od kolega. Sicer ne bo viden vpliv sportane glave, dvignjene kompresije ter olajšanega vztrajnika, bo pa vsaj zadošcenje glede MegaSquirta :D

Mi je kar mal hudo... :cry:
Odgovori
  • Informacija