Bencin vs. dizel

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
xandrej
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Ajde vdarimo debato glede teh dveh... Vemo, da je v Sloveniji moda, da imaš traktor, da malo pije pa baje leti ko prasica... Jaz sem striktno za bencinca in NIHČE na svetu mi ne bo rekel, da je dizlskih 150 konjev enakih bencinskim 150 konjev ker mislim, da ko zavrtiš bencinca nima diesel kaj za praskat... Pa vdarimo deato pa kaj si mislite vi...
Slika
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Jah, jaz diesla vsaj v tem momentu nebi imel, mogoče na stara leta, pa vseeno dvomim. Je pa nekaj res, razvoj je zadnja leta šel predvsem v smeri dieslov, odtod tudi taka popularnost, saj so res naredili skok naprej ter postali vsakdanje uporabni, nekateri trdijo, da celo športni. Zdaj prihaja uniair, pa bomo videli kako in kaj. Jaz ostajam na bencincu, še natančneje, na boxerju.
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

BO bencic dobu uniair al pa wankla, pol bomo pa spet bencinarje kupoval....No jest ostajam pr Bencinarju skoz....Sem že tokrat bencinsko pumpo menjal, pa se z bencinom polival, da ukus pač ostane v ustih :D
Uporabniški avatar
alf
Alfa Member
Alfa Member

V začetku bi rad poudaril, si sam še vedno ne predstavljam, da bi se v mojem avtu vrtel dizel. Sem pa prizkusil kar nekaj dizlov in moram povedat, da je stvar vseeno odlična. Med njimi bi izpostavil novejšo generacijo JTDjev in (ja vem ja) TDIjev. Vozil sem se z Ibizo TDI 130ks in motor je naravnost odličen, o Audijevem A6 3,0TDI pa sploh nimam besed. Glede na to, da sam vozim bencince sem bil pri omenjenih vozilih zelo prijetno presenečen. Kar pa se tiče JTD sem preizkusil Multiplo 1.9 116KS in AR 156 2.4 150KS. Multiplo sem s štirimi osebami in prtljago brez težav dosegal lepe potovalne hitrosti in nizko porabo vse do Frankfurta. Kaj takega si naprimer s 116 konjskim bencincem ne predstavljam. In glede na to da imam sam 1,6 TS alfo kjer pogrešam kaj moči tudi pod 3500 obrati, mi za vsakdanjo uporabo načeloma bolj odgovarja dizel. Toda ko presežem 3500 dizla ne pogrešam več.
Pa vseeno dam glas za dizla, četudi… (beri zgoraj).

LP
ALF
alfa 166
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: ljubljana

jaz sem za dizla, manjši stroški, pospeški isti kot bencinar bencinar z 10% več konji, končna malo manjša ampak ni krize, po naših cestah je zaradi kulture vožnje itak težko vozit čez 200 km/h.

lp
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Pri hiši imamo še samo dizle.

In lahko tako mene kot mamo vprašate pa bova oba rakle, da ga ni čez dobrega bencinca. Zvok, vrtenje, odzivnost...

Še vedno, ko se pelješ za dušo je bencinc boljši, seveda pa je manj gospodarnejši.

Ko bom imel več denarja, pade močan turbo bencinc. :D :D :D
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

alfa 166 napisal/-a:jaz sem za dizla, pospeški isti kot bencinar bencinar z 10% več konji,

lp
Nebi se strinjal. Turbo diesel ti da občutek da ma boljši pospešek, zaradi sunka turbine ( navora ). Če pa gledaš čase do 100km/h pa vidiš da je bencinar v prednosti.
Sportiva
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: slov. bistrica

to o pospeskih ne stima! z 145 1,6 TS sem stisnil 130hp TDIja (tak nekje do 150) pa ma 10 konj in 4 deci prostornine manj ! da bi pa zaradi dveh litrov na 100km poslusal kak kovaci kujejo alpa kleparji blatnike ven pigajo, vozil do max 3k rpm da mi nebi kak bat po haubi vdaro pa hvala lepa se pa rajsi z biciklom vozim. dizli so zato da nekam prides, bencinarji (pa razni VAGi 1,4 16V odpadejo) pa zato da se vozis.
Uporabniški avatar
alf
Alfa Member
Alfa Member

LaserJaMM napisal/-a:
alfa 166 napisal/-a:jaz sem za dizla, pospeški isti kot bencinar bencinar z 10% več konji,

lp
Nebi se strinjal. Turbo diesel ti da občutek da ma boljši pospešek, zaradi sunka turbine ( navora ). Če pa gledaš čase do 100km/h pa vidiš da je bencinar v prednosti.
Bencinar je v prednosti, vendar le ko ga imaš v idealni prestavi in posledično na idealnih obratih. V praktični vožnji pa veliko bolj pomemben podatek o prožnosti tukaj pa ima dizel veliko prednost.
Bencinarjeva prednost je torej le na papirju oz. na pri nekaterih od vas tako priljubljenih dragih. Menda v vsakdanji uporabi vozila ne tiščite gas do konca in ne prestavljate pri 6000 ali več. Verjetno tudi (ko se pač nekam peljete) po odprti cest med 60 in 120 kmh ne uporabljate za to treh ali celo štirih prestav. Tu je pomoje ta prednost dizla.

LP
ALF
Uporabniški avatar
alf
Alfa Member
Alfa Member

http://www.najdi.si/avtomobili/avtoprim ... DI+QUATTRO

Še nekaj kar se tiče pospeškov dizel-bencinar.

V predzadnji številki AFM sta oblavljena testa peugeota 407 3.0 (pazi 3.0)in ALFA GT 1,9jtd. Po njihovih meritvah ima alfa boljši pospešek! :lol: :lol:

PS: Nisem audi ampak alfa fan ampak primerjava je za to debato vseeno smiselna in jo navajam le kot argument.

LP
ALF
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Se podpišem pod to!

Meni dizl predstavlja delovni avto, ki naredi na dan več kot 150km. Za užitke mi nekako ni.. poleg vsega pa skoraj bruham ko moram tankat naš kombi HDI.
Uporabniški avatar
xandrej
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

alf napisal/-a:http://www.najdi.si/avtomobili/avtoprim ... DI+QUATTRO

V predzadnji številki AFM sta oblavljena testa peugeota 407 3.0 (pazi 3.0)in ALFA GT 1,9jtd. Po njihovih meritvah ima alfa boljši pospešek! :lol: :lol:

PS: Nisem audi ampak alfa fan ampak primerjava je za to debato vseeno smiselna in jo navajam le kot argument.

LP
Podatki so napačni.... Na najdi.si je itak pri vsaki znakmi nekaj narobe malo poglej... Audi ima 3.o TDI motor in 2 toni alfa pa 3.0 V& pa 1500 kil... Ne ga srat, da ima dizl 1 sekundo večji pospešek... Fizčno nemogoče...
Slika
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Hja... Mam izkušnje z obema verzijama alf. Zmeraj sem prisegal na bencinarje in tudi danes neomajno stojim za tem. Na diesle nimam nobene pripombe - ata vozi 156 1.9 JTD, in morem rečt da kar se voznih lastnosti tiče odlična - še posebej v nizkih obratih, kjer se mi zdi da ima navora za dva bencinarja skup. Pol pride pa kazalec na 3,5k obrazov... se pa ne zgodi "čist nič" ko pritisneš pedal do kraja. Nisem nek drag racer, a mam vseeno včasih rad da pa malo slišim tiste prave obrate. Da vas vse malo opomnim kdo smo - ljubitelji alf... ni samo mašina, ni samo izgled, ni semo položaj sedeža ki tako dobro sedi na volan... je vse skup. Je poezija njenih oblin... ko jo gledaš kako te pričakuje v garaži... je tisti njen vonj, ko odpreš vrata in se namestiš v sedež, za katerega se ti zdi da je bil narejen prav zate... je obrat ključa, ki ji da življenje in tebi nariše nasmeh na lica, ker te njen glas opomni kdo je. In ta glas se mi zdi, da ti ne šepne "cuore sportivo", če ob ritenskem postavljanju iz garaže ne zavonjaš tistega vonja po bencinu. Tu govorim o občutkih... o tem kar zame šteje pri alfi. Diesel - bencin... bi rekel tako: Ko razum prigovarja: "diesel, diesel", a srce kriči: "BENCIN!".
Glede vožnje po naših cestah lahko rečem tako - se peljem s svojim 1.6 bencinarjem in s fotrovim kr isto v peti brzini skoraj povsod - le da v fotrovi vem da mi verjetno sploh ne bo treba premenjat, če bom hotu prehitevat. Poraba pa govori svoje njegova 5.4, moja pa 9. A samo zaradi tega se pa res nimam namena jezit. Ko mi to kdaj pred vrže mu odgovorim da js pač vozim pravo alfo - pa takoj ve, kaj mislim, ker jo je sam tut že vozil...
Zase lahko rečem, da bom pri hiši nekega dne imel oboje - žena diesla, js pa bencinarja - in odvisno od namembnosti... tista alfica naju bo pač takrat razvajala.
Razen seveda, če se bo Wanklov motor obnesel za vzdržljivega...
Uporabniški avatar
alf
Alfa Member
Alfa Member

xandrej napisal/-a:
alf napisal/-a:http://www.najdi.si/avtomobili/avtoprim ... DI+QUATTRO

LP

Podatki so napačni.... Na najdi.si je itak pri vsaki znakmi nekaj narobe malo poglej... Audi ima 3.o TDI motor in 2 toni alfa pa 3.0 V& pa 1500 kil... Ne ga srat, da ima dizl 1 sekundo večji pospešek... Fizčno nemogoče...
Hjaa, podatke preveril na bolj zaneslivih virih in so kar pravi (pospešek 0-100). Vseeno pa upam Xandrej, da imaš prav. Sem pa tak A6 vozil in povem ti da avto kar gre in gre... Vseeno pa nima .... gotovo veš česa :wink:

LP
ALF
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

alf napisal/-a:
LaserJaMM napisal/-a:

lp
Bencinar je v prednosti, vendar le ko ga imaš v idealni prestavi in posledično na idealnih obratih. V praktični vožnji pa veliko bolj pomemben podatek o prožnosti tukaj pa ima dizel veliko prednost.
Bencinarjeva prednost je torej le na papirju oz. na pri nekaterih od vas tako priljubljenih dragih. Menda v vsakdanji uporabi vozila ne tiščite gas do konca in ne prestavljate pri 6000 ali več. Verjetno tudi (ko se pač nekam peljete) po odprti cest med 60 in 120 kmh ne uporabljate za to treh ali celo štirih prestav. Tu je pomoje ta prednost dizla.

LP
Ja kaj pa naj bi počel. Če ni 5 krat na dan na blokadi je dolgčas
Odgovori
  • Informacija