Nebi se strinjal. Turbo diesel ti da občutek da ma boljši pospešek, zaradi sunka turbine ( navora ). Če pa gledaš čase do 100km/h pa vidiš da je bencinar v prednosti.alfa 166 napisal/-a:jaz sem za dizla, pospeški isti kot bencinar bencinar z 10% več konji,
lp

Bencinar je v prednosti, vendar le ko ga imaš v idealni prestavi in posledično na idealnih obratih. V praktični vožnji pa veliko bolj pomemben podatek o prožnosti tukaj pa ima dizel veliko prednost.LaserJaMM napisal/-a:Nebi se strinjal. Turbo diesel ti da občutek da ma boljši pospešek, zaradi sunka turbine ( navora ). Če pa gledaš čase do 100km/h pa vidiš da je bencinar v prednosti.alfa 166 napisal/-a:jaz sem za dizla, pospeški isti kot bencinar bencinar z 10% več konji,
lp

Podatki so napačni.... Na najdi.si je itak pri vsaki znakmi nekaj narobe malo poglej... Audi ima 3.o TDI motor in 2 toni alfa pa 3.0 V& pa 1500 kil... Ne ga srat, da ima dizl 1 sekundo večji pospešek... Fizčno nemogoče...alf napisal/-a:http://www.najdi.si/avtomobili/avtoprim ... DI+QUATTRO
Še nekaj kar se tiče pospeškov dizel-bencinar.
V predzadnji številki AFM sta oblavljena testa peugeota 407 3.0 (pazi 3.0)in ALFA GT 1,9jtd. Po njihovih meritvah ima alfa boljši pospešek!![]()
PS: Nisem audi ampak alfa fan ampak primerjava je za to debato vseeno smiselna in jo navajam le kot argument.
LP

Hjaa, podatke preveril na bolj zaneslivih virih in so kar pravi (pospešek 0-100). Vseeno pa upam Xandrej, da imaš prav. Sem pa tak A6 vozil in povem ti da avto kar gre in gre... Vseeno pa nima .... gotovo veš česaxandrej napisal/-a:alf napisal/-a:http://www.najdi.si/avtomobili/avtoprim ... DI+QUATTRO
Še nekaj kar se tiče pospeškov dizel-bencinar.
V predzadnji številki AFM sta oblavljena testa peugeota 407 3.0 (pazi 3.0)in ALFA GT 1,9jtd. Po njihovih meritvah ima alfa boljši pospešek!![]()
PS: Nisem audi ampak alfa fan ampak primerjava je za to debato vseeno smiselna in jo navajam le kot argument.
LP
Podatki so napačni.... Na najdi.si je itak pri vsaki znakmi nekaj narobe malo poglej... Audi ima 3.o TDI motor in 2 toni alfa pa 3.0 V& pa 1500 kil... Ne ga srat, da ima dizl 1 sekundo večji pospešek... Fizčno nemogoče...

Ja kaj pa naj bi počel. Če ni 5 krat na dan na blokadi je dolgčasalf napisal/-a:Bencinar je v prednosti, vendar le ko ga imaš v idealni prestavi in posledično na idealnih obratih. V praktični vožnji pa veliko bolj pomemben podatek o prožnosti tukaj pa ima dizel veliko prednost.LaserJaMM napisal/-a:Nebi se strinjal. Turbo diesel ti da občutek da ma boljši pospešek, zaradi sunka turbine ( navora ). Če pa gledaš čase do 100km/h pa vidiš da je bencinar v prednosti.alfa 166 napisal/-a:jaz sem za dizla, pospeški isti kot bencinar bencinar z 10% več konji,
lp
Bencinarjeva prednost je torej le na papirju oz. na pri nekaterih od vas tako priljubljenih dragih. Menda v vsakdanji uporabi vozila ne tiščite gas do konca in ne prestavljate pri 6000 ali več. Verjetno tudi (ko se pač nekam peljete) po odprti cest med 60 in 120 kmh ne uporabljate za to treh ali celo štirih prestav. Tu je pomoje ta prednost dizla.
LP
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta