Obnova Lancie Delte Integrale...

Vse o oldtimerjih, izkušnje, obnova,...
Odgovori
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Jaz imam problem, da je v mojem računalniku napačen čip! Tako da uspel sem izbrskat original program, nabavil sem čip, našel človeka s programatorjem in sedaj rabimo ta definicijsku fajl, da se zadeva zapeče.

Med tem sem danes namontiral sklopko na vztrajnik in namontiral še sredinski diferencial. Da namontiram še menjalnik, rabim pa eno pušo, ki je danes nisem uspel najt. :doubt:

Tako, da jutri/pojutrišnjem planiram še menjalnik namontirat =D>

Slika
Uporabniški avatar
Unek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trbovlje

=D> =D> =D>
Alfa je kot baba z visokim petam, za gonit pa za kazat. Za vse ostalo je neuporabna.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

skoda lover napisal/-a:Jaz imam problem, da je v mojem računalniku napačen čip! Tako da uspel sem izbrskat original program, nabavil sem čip, našel človeka s programatorjem in sedaj rabimo ta definicijsku fajl, da se zadeva zapeče
WTF? Zakaj točno rabiš ti definicijski file? Zdej al sem jest kej zamudu, ampak kokr jest vem za file zapečt v eeprom ne rabiš nobenga definicijskega filea. Te rabiš samo za to, da lahko sam popravljaš mape. V definicijskem fileu so ponavadi zapisane lokacije in definicije map, da lahko potem tuner zadevo pogleda v obliki tabele ali grafa.

Ti moraš samo program ki si ga dobil zapisat v eeprom tvojega računalnika, razen če bi rad kaj dodatno "tunal računalnik"...
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

@TribesMan - imam 4 fajle poimenovave delta8v :) Koliko jim lahko zaupam brez da pogledam v njih kaj je notri? Zapečt se jih verjetno res da brez, da gledaš vanje ampak potem na slepo zaupaš, da ti bo motor, ki ga skrbno sestavljaš skupaj krmili fajl, ki si ga pobral iz interneta :cry:

Računalnik bom dal (verjetno) optimizirat kasneje, ko bo vse ulaufano in se ga bo optimiziralo na valjih ne na uč :mrgreen:
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Glede na to da se nekaj trudim okoli ECU tuninga, ti lahko pomagam najti in razpoznati mape, če se ti gre samo za to da vidiš kaj je v mapah.

Sem že odprl ta file ki so ti ga dali na chiptunersih, in zgleda hudičevo mala zadeva. Ubistvu je v ene 2kB zapisano vse kar se tiče map vžiga in vbrizga.
Ni hudič da nebi uspel razkodirat...

Mi lahko pošlješ te file ki si jih dobil, pa lahko vsaj primerjam zadeve...
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

TribesMan hvala za pomoč, upam da ti kaj uspe izluščit iz zadeve.

Danes mi je ob pomoči sodelavca uspelo nataknit še menjalnik na blok.

Slika

Sedaj je pa že mnogo lažje dihat okoli delovnega mesta, saj sem zmetal skupaj mislim da že kakšen kubik materiala. Motor, menjalnik, dif, sklopka,.... vse to je v razsutem stanju zaseglo OGROMNO prostora!
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Dobr napreduješ zadnje čase,pa zdaj je vsaka stvar k jo daš skup saj nekaj za vidt,prej ko si še iskal nove dele so se ti le nabirali,zdaj pa se začne pravo veselje ko vsaka stvar že dobiva svojo pravo podobo!
HUUUDOOO!!! =D> =D> =D>
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

to je to =D> =D>

mogoce sem falil, ampak moram vprasat-zakaj se diff ni tako pobarvan(obdelan) kot menjalnik?
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Dif je alu blok pa ne 8)
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ni govora o bloku :D
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Crazy Alfista napisal/-a:to je to =D> =D>

mogoce sem falil, ampak moram vprasat-zakaj se diff ni tako pobarvan(obdelan) kot menjalnik?
Dejansko sta ohišje difa in ohišje menjalnika oba iz aluminija, blok je železen. Diferenciala nisem barval, ker je po čiščenju izgledal precej lep, menjalnik pa ne. Tako sem se odločil menjalniku pobarvat ohišje.

Moram priznat, da izgleda malce smešen kontrast ampak malo pozno sem to opazil, sedaj pa barvat čez vse skupaj ni ravno fajn.

Bom še preštudiral zadevo. Je pa v živo manj opazna ta razlika, ker fleš res poudari vse skupaj.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

LaserJaMM napisal/-a:Ni govora o bloku :D
zelo površen :oops:
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

slehernik napisal/-a:
LaserJaMM napisal/-a:Ni govora o bloku :D
zelo površen :oops:
Ni hudega, samo prezgodaj je bilo :D
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

He he če koga preveč skrbi samo zunanji izgled ohišja, nej si lepo prosim pogled tole:

http://www.lanciasport.com/forum/index.php?topic=2217.0

potem nej pa preskoči par strani nazaj kako sem jaz obnavljal zadnji diferencial :)
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Še v fabrki ne naredijo tako :D

Off topic: znanec je imel tako rdečo lancio nekje 12-15 let nazaj pa je govoril neke blazne cene ravno za nov zadnji difirencial, ne vem če ni bilo 10.000 DEM.

Pa še to se spomnem, da ni bil najbolj navdušen nad zavorami, da se kao pregrevajo.
Odgovori
  • Informacija