Jah saj je dost simpl preverit če je črpalka... Z računalnikom se povežeš na ECU in gledaš pritisk goriva med verglanjem. Pričakuješ vsaj kakih 250 barov, raje 300...
pa mi je blo mal sumljiv da kolega ni mogo gledat nobenih parametrov, sam napake je lahk gledu pa brisu... Aukaj, verjetno obstaja kak bolši program s čem pa ti to gledaš?
Eto ga, kriva je visokotlačna črpalka =D med verglanjem da samo 40-45 barov (vsaj 250 bi jih moglo bit ne?). v prostem teku pa zanimivo malo več kot 300barov, kljub temu da je črpalka fuč
Sem pa presenečen nad tem fiatovim programom, za tistih 40€ dobiš zelo veliko diagnostike, možnosti... Skratka super!
meni pa ta tvoja napaka smrdi na puščanje injektorjev skozi povratni vod!!!
Vem, da si rekel da ne, ampak to, da da pumpa tako malo pritiska ob verglanju je zelo verjetno odtekanje nafte skozi povraten vod......ko pa avto zalavfa pa pumpa dela toliko večji pritisk, da ti kljub odtekanju nafte skozi povratni vod vseeno drži pritisk ki ga rabi!
ker če bi bila pumpa švoh bi ti še težje ustvarila visok pritisk ( proti 1000 barom in več)...ob pospeševanju bi avto verjetno tudi cukal (zaradi nestalnega pritiska...)
Imel tak primer in mi je le en injektor nagajal, pa je avto komaj (verglal cca 20 sek) vžgal, po tem pa ni bilo med vožnjo nobenega problema...do naslednjega zagona!
Jaz bi na tvojem mestu še enkrat preveril povratni vod od vsakega injektorja posebaj