Ali kdo pozna to Alfo - 8

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

Slika

še ena ki je na slikah veliko lepša kot v resnici ko pogledaš pobližje:

-poškodovano vetrobransko steklo direkt pred voznikom;
zanimivo včeraj je bilo še celo

-nad vetrobranskim na robu par že kar konkretnih napihnejnih krastic, čez je bilo pobarvano spodaj pa ,,hrđa,,

-spredaj popikana havba in odbijač od kamenčkov, kar ni nič narobe, je pa narobe to da je okoli in okoli že prebarvana ker je ,,too perfect,,

-pri sprednji desni luči med blatnikom in lučjo prostora .... uff

-opran motor ter nasprejan da se sveti u nulo

- spredaj škrip škrip - zgornje roke

- na celem avtu je za robovi in po plastkah polno polirpaste

- na avtu zimske gume - po prodajalčevem mnenju v super stanju, notranji rob pa je že skoraj ,,slickes,, - kdo koga farba

- dobil sem še en namig od nekoga ki si je avto že ogledoval, da se vztrajnik tudi že poslavlja

... in še komentar prodajalca ki se niti malo ni potrudil avto prodat in pokazat kakšne papirje o servisni preteklosti in dokaz da je avto kupljen v Slo. kot piše: ,,Ja kaj pa pričakuješ, se je je Italjan, so itak vsi zjebani,,

... lepo sem se mu zahvalil ter dodal grem pa kupit novega Volvota ker jih imajo precej na zalogi - tko ti men tko jaz teb - na kvadrat

...no in ker ni nobene Alfe trenutno ki bi odgovarjala zastavljenim pogojem in za budget ki je bil na razpolago se je sodelovec odločil za tole:
l.2003, 1.9 jtd 116 kavalov, 109.000 km, kupljen v Slo, z vso servisno dokumentacijo do lani, ko je bil narejen zadnji servizzio, vključno z velikim pri Veitu, tako da mu bo lepo služil za dnevne potrebe Kr-Lj-Kr
bo pa Alfa v bližnji prihodnosti 8)
Slika Slika
Slika
stefa
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: KP

lp

A je mogoče kdo šel pogledat tole alfo?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5032328&show=1
Slika

Zgleda kar vredu, cena tudi, edin kar me skrbi je ta 2 lastnik
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

A ni to ena od tistih ki jih je avto triglav uvozil od ene lizing hiše iz tujine?

Teh avtov je blo ko šodra...
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bo držalo, jih je še kar lep kup na At., praskica tu - pa tam, pa kakšna luknja od toče, načeloma pa zadeva mora laufat :?
Slika
stefa
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: KP

Tudi ta ni slaba:
http://www.avto.net/ad.asp?id=5005154

Bom šel najbrž pogledat kar ta teden, da vidim kako so ohranjene, sam me prav zanima ali so ti kilometri kaj realni
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

recimo da pri teh množičnih uvozih s strani uradnega prodajalca direktno od leasing hiš - so.

na vsake toliko pride cela serija takih, pred leti so bile 156-ke, sedaj 159-ke,potem pa se jih najprej porazdeli ostalim pooblaščenim prodajalcem.
kakšne solidne primerke izmed teh takoj izberejo večje avtohiše, ki avto prej pregledajo in se zasigurajo da ne bo problem prodat naprej npr; Mik Koper, Tpv Nm ...
niso ravno najcenejši in odlično ohranjeni primerki, ampak vsaj nič ne skrivajo, ponavadi imajo celo vse ključe in kartice ter knjige, po možnosti še evidenčno beležko servisnih posegov

tisti bolj šrot - samo z enimključem in brez ostalih zadev ki morajo biti zravn, udarjene, razbite šipe, od toče zbit; so pa tudi cenovno bolj ugodne, poberejo jih pa manjši dilerčki in šmuglarji ter malo kao večji posredniki, ki jih potem najbrž prevrtavajo, površno in na hitro barvajo sestavljajo, menjajo šipe .... tak avto je potem lepši kot te na At, samo skriva pa veliko več napak ki te udarijo po žepu takoj v štartu ali v roku 2 let, ker glavnih servisev načeloma nimajo opravljenih, leasing hiša se jih znebi malo preden bi bil za opravit oz. če so na avtu take napake da je prevelik strošek popravil in vzdrževanja.
zato obvezno v primeru nakupa takih primerkov - enih in drugih, takoj menjati jermena in vse kar paše zravn, da veš kaj imaš.
Slika
Uporabniški avatar
Romeo Alfetti
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Brežice
Kontakt:

boxer power
cresh
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Litija

Eno vprašanje. Moja AR 156 SW, gre v prodajo. Zdej bi pa vprašu a bi avto šel lažji v prodajo če moje črne lite feltne poštriham nazaj na srebrno? Koliko kot kupci gledate na barvo felten? Ker drugače ji črne feltne ful pašejo.
riflex
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,

kupujem nov avto v vrednosti do 5000€ max. do 6000€. Trenutno gledam na a.netu od letnika 2002 Alfe z motorjem 1.9 JTD. Zanimajo me vaše izkušnje in mnenja za ta avto (kako je z vzdrževanjem, šibke točke itd.). Nekaj je o tem že napisano... ampak vseeno bi rad še kaj izvedel novega od uporabnikov, ki si lastijo ta avto.

Tukaj prilagam nekaj povezav katere sem gledal:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5024919&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4995120&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4993542&show=1

Pozna kdo mogoče katerega izmed povezav?
Dobrodošla so vaša mnenja, ki mi bodo v veliko pomoč.

Hvala.

PS: če tema ni pravilno postavljena bi prosil, da se jo ne izbriše ampak, da jo administratorji prestavite tja kamor je potrebno.
ruski
Alfa Junior
Alfa Junior

Sam nabavljam avtomobile iz uvoza pri Avtotriglavu in moram reči, da so avti v realnem stanju kot pridejo iz uvoza in ne olepšani in speglani v nulo, ter z prikritimi napakami.

Kilometri so pravi, zraven je vsa dokumentacija, vsi ključi, večinoma tudi računi in delovni nalogi za servise.

Na žalost večina avtov iz uvoza ( ne samo Avtotriglava ) pride z manjšimi poškodbami, nič posebnega gumami in praviloma je potrebno narediti globinsko čiščenje vozila, ter vsaj manjši servis avta.

Te dve srebrni 2008 letnik sem gledal prav danes in avta nista slaba, le da imata praske in tu in tamn kako buško, pa obe rabita servis. ( tester, olje, filtre, reser DPF filtra, itd.... ) in malce čiščenja notranjosti.

Jaz rajši kupim avto v takšnem stanju, pa se potem odločim ali bom kaj popravil ali ne.

LP, ALEŠ
ruski
Alfa Junior
Alfa Junior

Gregson007, ali si bil ti včeraj z kolegom pri meni in gledal AR156??

Lp, ALEŠ
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@ruski: jap bo držalo, smo potem včeraj nabavili Jtd-ja, ni Alfa je pa Italjan.
Slika
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

riflex napisal/-a:Pozdravljeni,

kupujem nov avto v vrednosti do 5000€ max. do 6000€. Trenutno gledam na a.netu od letnika 2002 Alfe z motorjem 1.9 JTD. Zanimajo me vaše izkušnje in mnenja za ta avto (kako je z vzdrževanjem, šibke točke itd.). Nekaj je o tem že napisano... ampak vseeno bi rad še kaj izvedel novega od uporabnikov, ki si lastijo ta avto.

Tukaj prilagam nekaj povezav katere sem gledal:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5024919&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4995120&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4993542&show=1

Pozna kdo mogoče katerega izmed povezav?
Dobrodošla so vaša mnenja, ki mi bodo v veliko pomoč.

Hvala.

PS: če tema ni pravilno postavljena bi prosil, da se jo ne izbriše ampak, da jo administratorji prestavite tja kamor je potrebno.
-ta tretja zavaja z opremo,nima dvopodročne klime,tempomata...to je progresion oprema
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

raje poglej kakšno nad 5000€ kot si omenil pa tja do 6000€ morda raje še malo čez, se najde že kakšna FL z manj km in m-jet mašinerijo
Slika
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vse uvožene z garantirano zbitimi kilometri. Opisi so zavajujoči.
Koliko km letno delaš da moraš imet dizla? Za 5000 dobiš krasno 147 bencinarja, dizel je za jurja in pol dražji. Govorim o vozilih katerih zgodovino lahko preveriš.
Pri vseh teh primerkih računaj poleg cene avtomobila še:
- glavni servis
- kakšna roka podvozja sigurno
- mogoče pnevmatike (ali so stare ali pa znucane)
- še kakšne malenkosti ki kar nanesejo
Zaklenjeno
  • Informacija