Alfa 156sw 1.9 16v by Assholer

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR 156 SW 1.9 JTDm
Suzuki Vitara
Kraj: Logatec

Danes sem Alfico peljal v avtopralnico Horvat, saj sem prek interneta kupil kupone za globinsko čiščenje sedežev. Avto sem pustil pri njih in šel na kosilo, saj so rekli naj se vrnem čez 3 ure.
Po cca. dveh urah sem se vrnil (da vidim kako fantje delajo), ko pristopi šef avtopralnice in mi reče, da je prišlo do pomote (potiho me je že grabila panika), nato pa pojasni, da so avto očistili od zunaj, nanesli nevemkakšne premaze in zaščite, ko so ugotovili, da je porebno le globinsko očistiti sedeže. V tem trenutku res nisem vedel, ali naj bom vesel, zaskrbljen, ..., ko pomislim, da bi se znalo to upoštevati pri ceni. V strahu, da bo račun za moj žep prevelik, vprašam kaj sedaj to pomeni. Odgovor je (na srečo) bil, da mi ne bodo ničesar dodatno zaračunali, ker nisem tega naročil.

Sedaj imam avto za ceno globinskega čiščenja sedežev (kjer je bilo 50% popusta) avto lepo opran (zunaj in znotraj) in pripravljen na zimo.
:jump3:
Moram priznati, da je nekaj krivde tudi na moji strani, saj sem ob oddaji avtomobila rekel, da imam kupone za čiščenje, kar bi bilo v večini primerov dovolj, vendar so imeli pred kratkim še eno podobno akcijo, ki pa je bila za zunanje čiščenje, kar jih je zmedlo - nihče pa ni pogledal kaj piše na listu, ki sem ga priložil.

Moram pa fante pohvaliti, saj so avto res lepo očistili in bili ne glede na vse prijazni.

Kot mi je bilo naročeno, je Alfa sedaj v garaži, da se čez noč prezrači in dobro posuši :D
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

A si jim saj za kakšen pir dal
? :D
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

So rekl da je gužva, pa ne morjo.
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
turko
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

slika kako se sveti?? :)
ALFA JE HOBI, HOČEŠ ALI NOČEŠ
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

Bom jutr slikov, ko bo še znotrej suh :wink:
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

Slika
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Kaj pa slika notranjosti? :wink:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

Mal lepše slike:
Slika Slika Slika Slika

Žal nimam nobene slike od prej, da bi se videlo razliko na sedežih.
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Uporabniški avatar
bibi156
Alfist
Alfist
Vozilo: 156 1.6 TS
GTV 2.0 V6
147 1.9, 8v
159 1.9 jtdm
Kraj: Ljubljana

Lepo so jo zrihtal,drugače pa ful lepa alfa 8)
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

No ja ... sedaj ko se je lepo svetila, se je odločila, da bo ponagajala.:doubt:

V torek na poti v Ljubljano je avto spuščal vedno bolj čudne piskajoče zvoke, nato drastično izgubil moč, po prihodu v mesto pa je bilo jasno, da je nekaj narobe s turbino. Pri najmanjšem dotiku pedala za gas, se je pojavilo močno zavijanje in rožljanje turbine.

Ni preostalo drugega, kot da parkiram in malo poizvem kaj storiti. Tribes in mehanik sta svetovala, da naj ne prižigam avta, zato sem se zmenil s sosedom ki ima avtovleko, da me je na poti domov pobral in zapeljal do mehanika. Turbino je še isti dan priskrbel Robi (najlepša hvala) in tako jo je takoj dobil mehanik, ki pa se je avta lotil včeraj, tako da sem ga šel zvečer iskat. Zamenjal je še olje (sedaj je notri Castrol), za vsak primer, če so v sistem prišli kakšni odkruški.

Alfa zopet deluje kot mora. Staro turbino bom dal obnoviti in jo bom imel nekaj časa za rezervo.
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

Da se ponovno oglasim ...

Nova turbina deluje kot mora, opazil sem tudi da avto občutno manj kadi, občutek pri pospeševanju pa je nekako drugačen - boljši (morda pa se mi samo zdi) :)

Ob koncu lanske zime je bil akumulator bolj šibak, vendar je bil za poletje še dober. Danes pa je zjutraj avto komaj vžgal, saj je čez vikend ves čas stal in zaradi nizkih temperatur je bil akumulator komajda še dovolj močan.

Sledil je nakup novega in popoldne oz. bolje rečeno ob 16:30 zvečer :doubt: še menjava. Ko mi je končno uspelo odklopiti vse kable, sem moral istakniti še gumijasto cev, ki gre čez akumulator.
Pričakal me je takle prizor:
Slika

Zanima me, ali je OK če je tista loputa odprta, kaj sploh je to (EGR?) in kako naj sčistim te lepljive saje (če je EGR, potem bom že poiskal na forumu kako, samo moram prvo vedeti kaj je)

Še ena slika kje točno je to:
Slika

motor: 1.9 mJET 103kw
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

To je loputa za ugašanje motorja, je pa nameščena blizu EGRja, tako da je v EGRju zelo verjetno isto sranje...
Uporabniški avatar
mloncar
Alfa Junior
Alfa Junior

Je turbina žvižgala/piskala že pred okvaro? Ali je kar naenkrat pričela žvižgat/rožljat? Cena nove?
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

Turbina je ves čas delovala normalno, do prihoda na AC, kjer se je slišalo piskanje, kot da bi zavijal veter, nato je bil avto brez moči, nazadnje pa po ustavitvi na semaforju All hell brakes loose in je Piskalo ter rožljalo, da so vsi samo debelo gledali, ko sem se peljal mimo.

Turbina je rabljena, z nekaj tisoč kilometri. Dobil sem jo za 200€
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

Update:

Zarjavele so mi feltne!!! :lol:

In sicer zimske jeklene 15"

Bil je problem že po lanski zimi, zato sem v Mavrici vprašal, s čim prebarvati da bo držalo. Tipček mi je zatrjeval, da bo že navadna barva v spreju 100% držala. Ga vprašam, če bi še z lakom v spreju na koncu špricnil, a on pravi, da ni potrebe. Sem si mislil OK,če on tako reče...

Doma sem vse zbrusil, da ni bilo več rje, očistim z čistilnim alkoholom in našpricam 2 sloja barve. Lani novembra namontiram lepe svetleče feltne. Dokler so bile ceste še bolj ali manj neposipane je bilo vse vredu, pred novim letom, pa se je ponovno pojavilo mehurjenje in pred nekaj dnevi je izgledalo že takole:
Slika

Tokrat sem se zadeve lotil kot se zagre. Najprej odstranjevanje rje, zatem 2 sloja osnovne barve za jeklo, nato pa še 2 sloja črne. Vse z konkretno barvo in pištolo, da je debelejši nanos. Zdaj pa mora držat.
Slika

Med tem se vozim z letnimi in zopet je bil prvi dan čuden občutek, ko je trd volan in avto pelje kot po tirnicah. Premontiral bom jutri.
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Odgovori
  • Informacija