Rad bi vam odgovoril na vprašanje zato sem sa tudi prijavil , ker mi ni kar dalo ko sem videl priporočilo Kobra. Po moje in po mnogih testih je to najslabši anti radar uklučno z novimi verzijami. Najbolši radar detektor in to že vrsto let je Valentine one (v1) pol pa Beltronixcs dva modela itd.
Tu je vprašaj samo cena , namreč za prvega je treba odšteti 500evrov za nasledjega po sto evrov dol. Valentine se da na njihovi strani še nadgraditi, če bi slučajno prišel kaki novi radar. Morate pa pazit ko ga kupujete da je narejen za Europo. Tule je link do najbolših štirih:http://www.delonixradar.com.au/radar_de ... _four.html
Upam da vam je pomagalo in neboste delali neumnosti z ostalo šaro (sprovano). Lp. Marko
alternativa je tudi sat.navigacija z naloženimi POI radarjev, ki sicer ne prikazuje aktivno, vendar so v bazi skoraj vse možne radarske zasede, na katere te obvesti, tako da za silo je, pa še zastonj če imaš navigacijo
Malce stara tema, pa najbrž bolj aktualna, kot kadar koli prej.
Ker so se mestna redarstva specializirala za polnjenje občinskih proračunov, me zanima kakšen laser detektor (ne jammer) je majhen (da se skrije pod vzvratno ogledalo) in tudi dela.
Sedaj je problem, ker se ti gospodje postavljajo ravno tam, kjer so omejitve že v osnovi pretirane (resno jih še nisem videl zraven kakšen šole, ali česa podobnega, ampak tam, kjer je nekdo po nesreči dal omejitev recimo 40km/h, ali območje umirjenega prometa 30km/h in je že prekoračitev 10km/h zelo huda.
Sam nisem imel kakšni posebnih težav s policisti, ker so ponavadi lahko precenili, ali je bila kakšna nevarnost in je bilo pri manjši prekoračitvi vedno brez kakšnih posebnosti. No kot sem rekel, bi me zanimal detektor, ker se res uporablja, kot inkaso mašina za občine.
Spekter cen je od 60EUR do 800EUR - kaj je optimum??
Ker res ne maram kablov po avtu in kakšnih satelitov po prednjem steklu, mora biti zadeva majhna!
Mislim,da je bilo nekaj dni nazaj na Fifth gear,ko je tip preizkusil tri razlicne variante in eden od teh (najdrazji) je dejansko zaznal laserski merilec že precej predno se je pripeljal do njega.Sem pa pozabil ime firme žal.
zazna pod pogojem, da nekoga predtabo že meri. drugače ni pogojev. ne vem pa če tej detektorji delujejo na teh radarjih, ki jih imajo redarji, ker nimam pojma na kakšnem principu delujejo.
hoteli so me prepričat da tudi na providi delujejo nekateri detektorji, temu se lahko pa le nasmehneš, če veš kako sistem provida deluje
wolfyy napisal/-a:zazna pod pogojem, da nekoga predtabo že meri. drugače ni pogojev. ne vem pa če tej detektorji delujejo na teh radarjih, ki jih imajo redarji, ker nimam pojma na kakšnem principu delujejo.
hoteli so me prepričat da tudi na providi delujejo nekateri detektorji, temu se lahko pa le nasmehneš, če veš kako sistem provida deluje
Redarji delajo na doplerju.
Tega se načeloma da zaznat ker so odboji konkretni. Torej če meri 3 avto pred tabo, ga boš zaznal.
Laser zaznati je PRAKTIČNO nemogoče ( razen ko meri tebe ). Na 100m je snop širok d=2r=30cm, tko da "uhajanja" je malo.
za mali dnar dvomim da bo kaj delalo...jaz sem dal 160€ za svojga, pa še nisem naletel da bi me merli, da bi vedel povedat če dela...
drugače pa, ko je glih na linku slika da je območje mertive 30-60m...policaji majo med sabo prav "tekmovanje" komu uspe nekoga na čimvečji razdalji dobit na radar