Radar detektorji - kaj kupiti

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Vozi normalno, pa bo!
Slika
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

zadeva nikoli ni bila in tudi nebo zakonita. ce plavi odkrijejo stvar si situacijo se dodatno zapopras. :D

LP
33-fonda
Alfist
Alfist
Kraj: NG-Solkan

najboljsi aniradar detektor je avto brez reg.tablic :mrgreen: ko te ustavljajo samo gas pa poln rezervoar(seveda ce mas alfo) :wink: :D
joke.

v slo niso prepovedani tko da ga lahko imaš, seveda pa če ti ugotovijo plavi prijateli lahko malo bolj težijo glede drugih reči :wink:
ko peštam.Alfa rešuje mene in jst rešujem njo....Popolno sožitje :)
markogtv
Alfa Junior
Alfa Junior

Rad bi vam odgovoril na vprašanje zato sem sa tudi prijavil , ker mi ni kar dalo ko sem videl priporočilo Kobra. Po moje in po mnogih testih je to najslabši anti radar uklučno z novimi verzijami. Najbolši radar detektor in to že vrsto let je Valentine one (v1) pol pa Beltronixcs dva modela itd.
Tu je vprašaj samo cena , namreč za prvega je treba odšteti 500evrov za nasledjega po sto evrov dol. Valentine se da na njihovi strani še nadgraditi, če bi slučajno prišel kaki novi radar. Morate pa pazit ko ga kupujete da je narejen za Europo. Tule je link do najbolših štirih:http://www.delonixradar.com.au/radar_de ... _four.html
Upam da vam je pomagalo in neboste delali neumnosti z ostalo šaro (sprovano). Lp. Marko
markogtv
Alfa Junior
Alfa Junior

Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Hvala, res koristni nasveti in upam, da se še kaj beremo.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

alternativa je tudi sat.navigacija z naloženimi POI radarjev, ki sicer ne prikazuje aktivno, vendar so v bazi skoraj vse možne radarske zasede, na katere te obvesti, tako da za silo je, pa še zastonj če imaš navigacijo
Uroš
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Malce stara tema, pa najbrž bolj aktualna, kot kadar koli prej.

Ker so se mestna redarstva specializirala za polnjenje občinskih proračunov, me zanima kakšen laser detektor (ne jammer) je majhen (da se skrije pod vzvratno ogledalo) in tudi dela.

Sedaj je problem, ker se ti gospodje postavljajo ravno tam, kjer so omejitve že v osnovi pretirane (resno jih še nisem videl zraven kakšen šole, ali česa podobnega, ampak tam, kjer je nekdo po nesreči dal omejitev recimo 40km/h, ali območje umirjenega prometa 30km/h in je že prekoračitev 10km/h zelo huda.

Sam nisem imel kakšni posebnih težav s policisti, ker so ponavadi lahko precenili, ali je bila kakšna nevarnost in je bilo pri manjši prekoračitvi vedno brez kakšnih posebnosti. No kot sem rekel, bi me zanimal detektor, ker se res uporablja, kot inkaso mašina za občine.

Spekter cen je od 60EUR do 800EUR - kaj je optimum??
Ker res ne maram kablov po avtu in kakšnih satelitov po prednjem steklu, mora biti zadeva majhna!
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne dam roke v ogenj ampak redarji menda laserjev nimajo?

Če pa jih imajo, ti pa noben detektor ne bo pomagal. Ker je meritev že opravljena, ko ti bo detektor zaznal laser.
jaka_speed
Alfist
Alfist

Mislim,da je bilo nekaj dni nazaj na Fifth gear,ko je tip preizkusil tri razlicne variante in eden od teh (najdrazji) je dejansko zaznal laserski merilec že precej predno se je pripeljal do njega.Sem pa pozabil ime firme žal.
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

zazna pod pogojem, da nekoga predtabo že meri. drugače ni pogojev. ne vem pa če tej detektorji delujejo na teh radarjih, ki jih imajo redarji, ker nimam pojma na kakšnem principu delujejo.

hoteli so me prepričat da tudi na providi delujejo nekateri detektorji, temu se lahko pa le nasmehneš, če veš kako sistem provida deluje :)
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

wolfyy napisal/-a:zazna pod pogojem, da nekoga predtabo že meri. drugače ni pogojev. ne vem pa če tej detektorji delujejo na teh radarjih, ki jih imajo redarji, ker nimam pojma na kakšnem principu delujejo.

hoteli so me prepričat da tudi na providi delujejo nekateri detektorji, temu se lahko pa le nasmehneš, če veš kako sistem provida deluje :)
Redarji delajo na doplerju.
Tega se načeloma da zaznat ker so odboji konkretni. Torej če meri 3 avto pred tabo, ga boš zaznal.
Laser zaznati je PRAKTIČNO nemogoče ( razen ko meri tebe ). Na 100m je snop širok d=2r=30cm, tko da "uhajanja" je malo.

PS: provida ima "radar" :D
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

super
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

za mali dnar dvomim da bo kaj delalo...jaz sem dal 160€ za svojga, pa še nisem naletel da bi me merli, da bi vedel povedat če dela...

drugače pa, ko je glih na linku slika da je območje mertive 30-60m...policaji majo med sabo prav "tekmovanje" komu uspe nekoga na čimvečji razdalji dobit na radar :D
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

jaz vem glavnem da so me zmerli na 120 m , že pred mnogimi leti
tak da ta ....
ne vem
super
Odgovori
  • Informacija