Težave z 2.0 TS motorji (zgolj slučaj ali...)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Glavna gred: odvisno kako zelo je porisana. Je neka toleranca, koliko je lahko, da se jo še da brusit, načeloma se je naj ne bi dalo (vsaj takšne info sem dobil jaz)

Bolj je vprašanje, kje jo boš dobil. Nova je 800€.

Original vs kopije: tukaj je potrebno vedeti, kaj točno potrbuješ. Ležaji so poceni, zato je brezveze dajat not kopije.

Najbolje, da ti tvoj mehanik pove točno, kaj potrebuje in na to tudi da garancijo.
Beny
Alfist
Alfist
Vozilo: AR147, 1.6 eco, AR147 2.0 TS, 159 2.0 mjtd sw
Kraj: Kranj

alfa_samec napisal/-a:Glavna gred: odvisno kako zelo je porisana. Je neka toleranca, koliko je lahko, da se jo še da brusit, načeloma se je naj ne bi dalo (vsaj takšne info sem dobil jaz)

Original vs kopije: tukaj je potrebno vedeti, kaj točno potrbuješ. Ležaji so poceni, zato je brezveze dajat not kopije.

Najbolje, da ti tvoj mehanik pove točno, kaj potrebuje in na to tudi da garancijo.
Na enem oležajenju je kar dobro poškodovana... bom dal hard cromirat in nazaj original ležaje z 1 mero

Kar se patiče nadomestnih delov, recimo batni obročki original 240€, kopija 130€, oljna pumpa 280€ -kopija 150€, komplet tesnila 250€-kopija 130€..... razlika je očitna... je pa na kopije 1 letna garancija

lp
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Beny napisal/-a:
alfa_samec napisal/-a:Glavna gred: odvisno kako zelo je porisana. Je neka toleranca, koliko je lahko, da se jo še da brusit, načeloma se je naj ne bi dalo (vsaj takšne info sem dobil jaz)

Na enem oležajenju je kar dobro poškodovana... bom dal hard cromirat in nazaj original ležaje z 1 mero

Kar se patiče nadomestnih delov, recimo batni obročki original 240€, kopija 130€, oljna pumpa 280€ -kopija 150€, komplet tesnila 250€-kopija 130€..... razlika je očitna... je pa na kopije 1 letna garancija

lp
Oglasi se, kot ti bo zopet zaropotalo.

Hardcrom ni rešitev za poškodovano glavno gred.

Če se sploh dobijo ležaji (1., 2.,...) brušenje, se to izvede in drsno ploskev površinsko poboljša s karbonitriranjem.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Najceneje je kupit drug še delujoč motor s čimmanj kilometri in na njemu potem zamenjat ležaje in naredit servis.

Lahko pa se proba spolirat površino in pomerit s plastigauge ter se potem tam uporabi debelejši ležaj. Seveda če ni preveč globoko uničilo gred.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Beny
Alfist
Alfist

ROBERTH napisal/-a:
Beny napisal/-a:

lp

Če se sploh dobijo ležaji (1., 2.,...) brušenje, se to izvede in drsno ploskev površinsko poboljša s karbonitriranjem.

Zakaj se hard crom potem še vedno prakticira?
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Zgleda je en V6 tudi odletu na ležajih ... mogoče bo lastnik kaj več povedal.

Tako da karter bo šel dol na Belli.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Opa čigav pa zdej?
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

DonPicco, samo je pa imela kar zavidljivo količino prevoženih kilometrov.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Don Picco
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo MiTo QV
Kraj: Ljubljana-Crnuce
Kontakt:

ja dons je mojo AR izdalo srce pri normalnem speljevanju iz krizisca brez karksnega koli opozorila.... :doubt:
We brake 4 Nobody
!!!AR - 156 2.5 v6!!!
!!!AR-MiTo QV!!!

“A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
— Jeremy Clarkson
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Alan ma motor zate :lol:
jaka_speed
Alfist
Alfist

Moja je pa trenutno na menjavi ojnicnih in glavnih pa še tesnilo ventilov bo dobila novo,ker baje mal pusca.So pa lezaji ze zunaj in sem si jih pri mehaniku ogledal.Pravi,da niso kaj kritični,ampak zihr je zihr.Jih poslikam jutri al pa v torek.
Beny
Alfist
Alfist

Beny napisal/-a:
ROBERTH napisal/-a:
Beny napisal/-a: Na enem oležajenju je kar dobro poškodovana... bom dal hard cromirat in nazaj original ležaje z 1 mero

lp

Zakaj se hard crom potem še vedno prakticira?
Mi lahko gdo pojasni zakaj hard crom ni dober za obnavljanje gredi?

Poznam primer da za zračne hlajene 2-taktne motorje ni uporaben ker ne prenese visoke temperature, zato uporabljajo nikasil....

Je mogoče problem da se začne luščit? :doubt:
Uporabniški avatar
Don Picco
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo MiTo QV
Kraj: Ljubljana-Crnuce
Kontakt:

TribesMan napisal/-a:Alan ma motor zate :lol:
Ja sem bil skor prec obvescen glede tega motorja :P

Ampak bom prej pogledal pri kolegu ce ma ksn 3.0 na lagarju :evil:
We brake 4 Nobody
!!!AR - 156 2.5 v6!!!
!!!AR-MiTo QV!!!

“A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
— Jeremy Clarkson
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kolko si pa mel kilometrov?
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Don Picco napisal/-a:ja dons je mojo AR izdalo srce pri normalnem speljevanju iz krizisca brez karksnega koli opozorila.... :doubt:
To je to, ti si kriv, speljuje se z najmanj 4-5k rpm. :D

LP
Odgovori
  • Informacija