No po zadnjem testnem sestavljanju odbijača sem poslal nosilce v peskanje in kataforezo, ker so že začelji rjavet. Ni mi jasno kako je to možno ampak večino delov, ki sem jih dal črno cinkat mi je začelo že ko so sedeli v škatli v garaži na suhem korodirati. Zlato in srebrno cinkani pa so ok!
No danes sem pa nadaljeval svoje umetnikovanje z izpušno cevjo. Najprej sem navaril sprednjo cev na lonec in ga povezal z prvim koncem izpuha.
Potem pa na avto naštimal cev, ki je od srednjega lonca do konca, odmeril vmesni manjkajoči košček in vse skupaj milijonkrat nataknil gor in dol, ker je bilo vsakič treba kje kaj pobrusit ali nakrivit... Na koncu sem še malo popravil kot med fiksno in gibljivo cevji, ki je bil preveč navzdol obrnjen.
In ko je vse skupaj kolikor toliko pasalo na avto sem zavaril vse spoje, ki so bili dosedaj samo zapunktirani skupaj. Dal s sredinskim loncem sem tudi že pobrusil, da so zvari nekako lično urejeni...
Probno še enkrat na avtu, da sem preveril, če mi ni pri varjenju kaj zategnilo...
In to je to. No skoraj, downpipe ima še nekaj grdih zvarov za pobrusit pa vse skupaj bom še pobarval, da bo malo bolj lično.
Ostanek dneva je minil ob preklinjanju, ker nikakor nisem uspel nataknit cevu za oddušek na tank. Na sliki je to črna cevka, ki je nad tanko zeleno cevko, ki je nad debelo črno cevjo.
Glede na položaj, prepletenost cevi in potek cevi, ki je zgužvana med most in karoserijo, kjer so še zavnorne cevi...
Takole pa izgleda ostanek rokavice po brušenju z brusilko, ko vanjo letijo iskrice...