Obnova Lancie Delte Integrale...

Vse o oldtimerjih, izkušnje, obnova,...
Odgovori
pero
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Cerklje

A že kaj veš kaj boš potem delal, ko boš tole končal. Mislim, da ti bo hudo dolgčas brez drrugega projekta :D =D>
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

pero napisal/-a:A že kaj veš kaj boš potem delal, ko boš tole končal. Mislim, da ti bo hudo dolgčas brez drrugega projekta :D =D>
Hmm sej vem da si se verjetno hecal, ampak dejansko veliko razmišljam o tem 8) Ne vem... sem že pozabil kaj počnejo normalni ljudje :(

Verjento se bom začel več ukvarjat s športomo, kot sem se prej. Pa z ženo imava veliko za nadoknadit :) Pa prijatelje moram ponovno spoznat...

Drugače je v planu rostfraj. Ampak to bo takoj kakšnega jurčka koštalo, pa bi raje imel avto prej vozen kot čakal na denar. Pa dal ga bom naredit nekomu, ki ve kaj dela, ne da bom sam nekaj pacal.

Tako, da do takrat pa boste morali malo zamižat glede estetike izpuha. Dejte pa razumet, da se mi že RES mudi vžgat zadevo

Slika

Ko bo fertik, bo začasno nadomestilo zadnji lonec.
Uporabniški avatar
Biaggio
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Tolmin

skoda lover napisal/-a: Pa z ženo imava veliko za nadoknadit :)
...potem ti sigurno ne bo dolgčas! :lol:

drugač pa...W.A.W.! svaka čast, res! spremljam redno to temo in verjel al ne, pomojem vsi komaj čakamo, da se spet zavrti ta mrcina! :) takrat pa prosim, zvok zravn, slikce ne bodo dost! :D integralka je zame itak najbolj legendarn avto ever made in vsakič ko grem na kakšno GHD komaj čakam na bubniča pa pailerja, ne pa razne lole in oselle... :roll: :D
Having an Alfa is like having a two-year old; anoying most of the time but you would never give her away...never!
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Hvala!

No danes sem sicer mislil kupit srednji lonec, pa se seveda ne dobi nič primernega in ga bom moral naročit jutri :(

Sem pa nadaljeval svojo najstniško fantazijo o cevi namesto zadnjega lonca:

Slika

Pa stvari okoli turbine, ki sem jih dal speskat sem dobil nazaj, na hitro sčistil, spihal in potem pobarval z neko temperaturo obstojno barvo. Kolega jo je že uporabil pri sebi in je preživela tudi temperature žarjenja :)

Slika

In barvamo :
Slika

In končni rezultat:
Slika

Downpipe je še mokra barva zato se sveti. Ko se posuši je sexy mat ;)
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Dnaes reševal cev, ki je sicer v dobrem stanju samo na konusu, kjer je spoj je prerjavela.

Slika

Pa sem šel lepo iskat kos cevi s konusom, da sem ga potem navaril na svojo cev.

Slika

Potem sem še nekaj drugih malenkosti reševal. Med drugim sem poizkušal očistit notranji del odbijača ali karkoli že je ta dolga plastična zadeva. Pa ima tako grobo površino, da nisem nikakor uspel zbezat ven tiste odurne rumene barve. Pa sem izgubil živce po 2 urah in zadevo pobarval na črno. Se pa zadeve tako in tako ne vidi, ker je na notranji strani odbijača :mrgreen:

Slika

Zraven sem pobarval še hladilnik olja, na katerega sem kar malo pozabil zadnje čase.
20VT
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Lj

Sem zelo redko udeležen na forumu, ti pa moram sporočiti, da ga zadnje leto obiskujem v 95% samo zaradi tvojih prispevkov. Ne vem kje najdeš čas za slikanje kaj šele za kaj drugega.

=D>
Uporabniški avatar
AK159
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Koper

pred kratkim sem tudi sam začel "uživati" v tvojih napredkih...

res pohvalno in fenomenalno!

svaka čast... le tako naprej!! :ylsuper:
"Every time an Alfa goes by, I tip my hat." - Henry Ford
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Hvala za pohvale.

Čas za slikanje najdem ponavadi, ko kaj razmišljam, se poizkušam spomnit kako je bilo sestavljen, čakam da se kaj posuši.... Ali pa na hitro pritisnem kakšno fotko, ko zaključim z delom. Se pa vidi, da sem preveč len, da bi si prinesel fotoaparat in bolje podokumentiral vse skupaj.

Danes sem dobil nov sprednji lonec, katerega sem naročil prejšnji teden. Najbolj me je impresionirala cena... 26€ Made in Slovenia :)

Slika

Samo tole sprednjo cev so mi dobavili prekratko in jo moram zamenjati.

Slika

Ostanek dneva je minil ob poizkušanju sestave nosilcev zadnjega odbijača po sistemu lego. Kar pač paše skupaj paše.

Slika

To mora biti najbolj kompleksen zadnji odbijač na svetu.

Vijak, ki drži vse skupaj je pritrjen na odbijač z plastičnim nosilcem na tri zaskočke (na sliki zgoraj):

Slika

Na vijak je potem nataknjen gumijast odbojnik, v njem je kovinski tulec in čez vse skupaj je poveznjena tisti notranji del odbijača, ki sem ga prejšnji teden barval na črno.

Potem pa je na vse skupaj nataknjen nosilec, ki povezuje vijak s spodnjim delom odbijača in potem še nosilec, ki vse skupaj drži na avtu...
=D>
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

No po zadnjem testnem sestavljanju odbijača sem poslal nosilce v peskanje in kataforezo, ker so že začelji rjavet. Ni mi jasno kako je to možno ampak večino delov, ki sem jih dal črno cinkat mi je začelo že ko so sedeli v škatli v garaži na suhem korodirati. Zlato in srebrno cinkani pa so ok!

No danes sem pa nadaljeval svoje umetnikovanje z izpušno cevjo. Najprej sem navaril sprednjo cev na lonec in ga povezal z prvim koncem izpuha.

Slika

Potem pa na avto naštimal cev, ki je od srednjega lonca do konca, odmeril vmesni manjkajoči košček in vse skupaj milijonkrat nataknil gor in dol, ker je bilo vsakič treba kje kaj pobrusit ali nakrivit... Na koncu sem še malo popravil kot med fiksno in gibljivo cevji, ki je bil preveč navzdol obrnjen.

In ko je vse skupaj kolikor toliko pasalo na avto sem zavaril vse spoje, ki so bili dosedaj samo zapunktirani skupaj. Dal s sredinskim loncem sem tudi že pobrusil, da so zvari nekako lično urejeni...

Slika

Probno še enkrat na avtu, da sem preveril, če mi ni pri varjenju kaj zategnilo...

Slika

In to je to. No skoraj, downpipe ima še nekaj grdih zvarov za pobrusit pa vse skupaj bom še pobarval, da bo malo bolj lično.

Ostanek dneva je minil ob preklinjanju, ker nikakor nisem uspel nataknit cevu za oddušek na tank. Na sliki je to črna cevka, ki je nad tanko zeleno cevko, ki je nad debelo črno cevjo.

Slika

Glede na položaj, prepletenost cevi in potek cevi, ki je zgužvana med most in karoserijo, kjer so še zavnorne cevi...

Takole pa izgleda ostanek rokavice po brušenju z brusilko, ko vanjo letijo iskrice...

Slika
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Danes nekoliko bolj na easy :)

Spravil sem se rihtat sprednjo tapeto, ki ji je odletel predal. Predal se drži z nekimi plastičnimi čepi, ki so na drugi strani tapete očitno bili segreti in razširjeni. Recimo kot plastičen net.

Slika

Najprej sem polotal nazaj polomljeno in popokano plastiko in potem naredil luknje za vijake.

Slika

No potem sem pa lepo sešraufal vse skupaj :)

Pa ponovno sem nataknil zadnjo tapeto, ker ko sem jih zadnjič montiral sem pozabil vstavit med vrata in tapeto polivinil, ki je tam verjetno kot zaščita pred vodo.

Pa potem sem še pobarval izpuh 8)
Slika
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

BTW ali ima kdo morda par delujočih trobelj v doglednem stanju? Moja je ena crknjena druga pa ima polomljeno plastiko...
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Jz jih mam ene par doma, vredu ohranjenih.
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

No fantje (in morebitna dekleta?) tole sem včeraj našel na ebayu:

http://www.ebay.de/itm/Sitzgruppe-Sitze ... 256c3a6717

Predvidevam, da vas je vsaj tisoč, ki gledate mojo temo, pa naj mi vsak daruje po 1€ na paypal (skoda(afna)amadej.si) pa si bom kupil sedeže, ki me jih ne bo sram :)

Recimo temu skromno darilce za rojstni dan? =D> =D> =D>
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Gorišnica

Povej ko začneš zbirati. Jaz ti doniram 5€ :wink:

LP
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator