Izklop EGR - AR 147 / 156 / GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

robi65
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo, na svoji 156 1,9 jtd multijet bi rad reprogramiral računalnik tako, da mi ne zaznava blindiranja EGR oz. da mi ne javlja napake. Sem malo brskal po netu, dobil eno ponudbo, samo se mi zdi znesek pretiran... a mi kdo morda lahko koga priporoča? Vnaprej hvala!!!! : )
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Brera 2008 2.4 154kw
Kraj: Sežana

To ti lahko jaz naredim ali pa tribesman... za druge pa trenutno ne vem...
robi65
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja, fajn, pošlji mi prosim na ZS koliko bi to stalo in koliko časa potrebuješ... Najlepša hvala!
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak

Časa se potrebuje približno eno urico, če si s primorske ali pa prideš na primorsko je tudi pod 100€ lahko...
robi65
Alfa Junior
Alfa Junior

Pridem lahko do tebe, sem z Obale, pošlji mi prosim svoje kontakte, bi se poskušal oglasit pri tebi enkrat po praznikih!
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

V chip tuningu v črnučah pride 80 evrov z računaom...
robi65
Alfa Junior
Alfa Junior

Hm to je pa še kr ugodno, sploh če dajo zraven še račun... : )
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Glih pocen ni za eno uro dela! Koliko imaš pa ti urno postavko...? Moja je deljeno z 10 pa še minus 2 :doubt:
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Hja, premisli malo... najprej je DDV 20%, potem moraš pri izplačilu plače delavca odrezat kakih 10%, potem mora še delavec plačat dohodnino, kakih 30%. Tako da realno ostane manj kot polovica €. Seveda ne gre vse v žep delavca. Treba je kupit tudi software in hardware, ki stane ogromno, plačat najemnino, elektriko, računovodjo, ... Ko vseskupaj zmečeš, vidiš da na koncu iz teh blaznih eurov ostane samo še drobiž.

Kruta realnost.
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak

Pa še znanje ni poceni je*iga... :)
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

ja zal je tako kot je tribes napisal + to da sevedno vsi mislijo da smo v sistemu : ajde brate napravi to za male pare... NO GO :)

sicer pa a ni tko da ce blokiras EGR ventil in ti javi napako lahko v sredino blendirne ploscice zavrtas manjso luknjico in racunalnik neha blest?
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak

Je tako.
Samo potem ni zaprt ampak samo zmanjšan pretok kar je bolje, packa pa še vedno.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Hec ploščice z luknjami je v tem da v EGR ventil ne prihajajo oljni hlapi ki jih v zrak spusti turbina in oddušek karterja pred turbino. Tako je manj možnosti da se EGR ventil zapaca z mešanico saj in olja, ki deluje kot katran.
Seveda pa to ne reši problema "katrana" v sesalnem kolektorju.
robi65
Alfa Junior
Alfa Junior

Sem menjal EGR septembra lani, je še v garanciji. Že po 4 mesecih je začel nekaj zafrkavat (kadit, trzat), pa sem dal perforirano ploščico in je nekaj časa bilo ok. Zdaj pa je praktično nemogoče vozit, tako da sem kar vtaknil blindirano ploščico. Sem poskusil očistit EGR, ampak ni to problem, je bil čist. Kakorkoli že, dokler sem imel neblindiran EGR je vedno kadilo, včasih več včasih manj. Po blindiranju nič več. Tako sem tega sit in se s tem ne bom več ukvarjal: ploščico not, reprogramiranje računalnika in šlus! : )
Uporabniški avatar
Toni1987
Alfa Member
Alfa Member

Sem lastnik Alfe 147 1.9 JTDm 120 KW letnik 2007, sicer šele slab mesec, ampak že prej sem bil lastnik Alfe(145 1.4 boxer). Imam pa en problem z mojo drugo Alfo 147.

V glavnem pričelo se je že pri nakupu, gorelo je lučka, po priklopu na računalnik je pokazalo na EGR ventil. Z prodajalcem sva se dogovorila da bo on financiral popravilo in to pri mojem mehaniku-kateremu najbolj zaupam, ker mi je sam tudi opravil tudi pregled celotne Alfe in ugotovil da drugega z avtomobilom ni narobe. Se je pa po menjavi EGR pojavila druga napaka avto je ogret na 90 stopinj celzija pričelo cukat pri 1750-obratih, ampak samo če držim vožnjo na teh obratih, se pravi 70 km/h v četrti... Sicer mi je mehanik rekel da je možnost da so kje v kakšnem kanalu ostale saje, saj je bil prejšnji EGR zelo zapacan in da bo to minilo, ampak mene vseeno zanima če je kdo imel podoben primer? In če je potem vse inilo samo od sebe ali je bilo v okvari še kaj drugega? Sicer lučka na armaturki je ugasnila, kar se ni zgodilo, niti ko sva z mehanikom očistila prejšnji EGR in računalniško odpravila napako, oz.zbrisala napako. Hvala na info.
Odgovori
  • Informacija