Včeraj sem imel avto na dvigalu in poizkušal odkrit kaj mi občasno poka v amortizerju ko vrtim volan iz ene skrajne lege v drugo.
Preveril sem privitost vseh vijakov podvozja in razkopal prednji levi amorttizer, pa vse izgleda ok. Edina potencialna napaka je da se guma ležaja amortizerja zapenja v zgornjo šalico. Vstavil sem debelejšo podložko pa ni videti razlike.
Sem pa še zamenjal sprednje gume, ki so bile različnega tipa (ena mi je spustila) tako da so sedaj sprednje enake in zadnje enake. Pa kar na oko sem malo priprl še tekanje sprednjih koles, ker mi je na tehničnem pokazalo, da so kolesa preveč odprta.
In vse kar lahko rečem je UAU! Pol obrata na končniku pa se avto sedaj pelje popolnoma drugače. Prej je bil občutek, kod da rineš mokro žajfo čez ovinek sedaj se pa že skoraj spodobno pelje. Komaj čakam, da porihtam felge in grem na optiko pošteno nastavit.
No ko se je pa zadeva ogrela sem pa v izpuh vtaknil wide band lambdo, da malo pogledm, kaj se dogaja z izgorevanjem glede na to, da nimam pravega računalnika še vedno. Rezultati so sledeči.
Z računalnikom Dedre 2.0 Turbo 165KM sem dobil boljše rezultate kot z računalnikom Delte 2.0 turbo KAT 180KM.
Štand gas AFR 12-13
Vožnja z konstantnimi obrati AFR 15-16
Počasno pospeševanje AFR 15-16
Pospeševanje z boostom AFR 13-14
Moram še malo predebatirat te številke ampak mislim, da so OK.
Če pa še kdo po tastarem sistemu deluje: