Alfa Romeo 147 (Ch4ng3)

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Kako pa sploh zamenjaš servo olje? Kje je kakšna luknja za izpust?
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Snameš cev povratnega voda in brez zagona motorja še malo obrneš volan, da "iztisneš" plje iz sistema.

V rezervoarček naliješ novo olje in s5 malo obračaš volan brez zagona motorja, da ga malo steče v sistem. Doliješ manjko.

Zaženeš motor, da črpalka požene olje. Na začetku ob zagonu zna biti črpalka malo glasna, dokler ne potegne olja. Po parih sekundah ugasneš motor. S5 doliješ, zaženeš motor, malo obrneš volan in to je to.

Še malo pogledaš v rezervoar in doliješ, če kaj manjka.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Ali pa izprazneš rezervarček, odklipiš oba rora.
Sesalnega napelješ v kantico z novim oljem, povratek pa v prazno kantico. Snamš jermen, natakneš en kratek jermen na servo črpalko in to zavrtiš z bormašino
Nekdo v avtu pa obrača volan od ene skrajne lege do druge (zelo pomaga, če je prednji del avta malce dvignjen).
Sestaviš nazaj in doliješ kar še manjka.
Zalaufaš motor, spet volan naviješ v obe legi, ugasneš motor in doliješ kar še manjka.

Vsaj jaz tako delam, ker letev, črpalka, rori s hladilnikom držijo kar precej olja in tako gre vse ven.
Če se ti da pa lahko še poplakneš rezervarček, ker se na dnu nabere nekaj usedlin (jaz sem oba z bencinom).

PS
Sem si pa priredil dve jermenici za pogon z bormašino - eno jermenico za klinaste jermene in eno za mikro, kar tako delo naredi zelo enostavno.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

El Barto kdaj se lahko oglasim pri tebi da zamenjava olje :mrgreen:
Uporabniški avatar
Ch4ng3
Alfa Member
Alfa Member

V sosednji temi o @Unek-ovi 145-ki sem prišel na idejo o lip-u ... Malo pobrskal po tujih forumih, našel nekaj fotk in ugotovil, da se da namontirati lip Leona Cupre.

Počitnice so, časa dovolj, pa sem ga naročil in šel montirat :roll:
Naj bi bilo čisto preprosto ... Ker pa nisem ravno mehanik sem se precej zafrkaval. Ampak je bilo zabavno. Poskušal sem narediti tako, da ga čim lažje odstranim, če mi ne bi bilo všeč ali pa v primeru da ga zlomim (ker je za naše ceste avto noro nizek). Želel sem ga namestiti na že čim več obstoječih vijakov (ti, s katerimi je odbijač pritrjen na zaščitno ploščo), ampak čisto brez novih lukenj v odbijaču ni šlo :|

Mislim, da mi je dobro izpadlo :)

Na tej sliki samo izgleda, kot da podaljšek stoji ven.
Slika

Slika

Slika
The best of all things is to learn. Money can be lost or stolen, health or strength may fail, but what you have committed to your mind is yours forever.
Uporabniški avatar
HyperJack
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147
Kraj: Tam kjer so medvedi
Kontakt:

Ch4ng3 napisal/-a:V sosednji temi o @Unek-ovi 145-ki sem prišel na idejo o lip-u ... Malo pobrskal po tujih forumih, našel nekaj fotk in ugotovil, da se da namontirati lip Leona Cupre.
Jap, prva liga je tole! Še ceno napiši prosim, pa kje si naročil, da vem, kje bom najhitreje dobil...no matr sem zahteven, pa še številko kosa dopiši...

Hvala
Manj komentarjev kot dobiš pod svoj avto, lepši je.... saj ni stvari ki bi ti jo lahko skritizirali..word!
Uporabniški avatar
Ch4ng3
Alfa Member
Alfa Member

HyperJack napisal/-a:Jap, prva liga je tole! Še ceno napiši prosim, pa kje si naročil, da vem, kje bom najhitreje dobil...no matr sem zahteven, pa še številko kosa dopiši...

Hvala
Seat avtohiša, če je pa ni v bližini pa tudi VW. Cena na Seatu 25€, na VW-ju 30€. Kataloška št.: 1ML 805 903

Ne gre pa v nulo gor, malo upogneš, kak del plastike odrežeš pa je.

Btw. A ti si potem naročil GTA spojler? :)
The best of all things is to learn. Money can be lost or stolen, health or strength may fail, but what you have committed to your mind is yours forever.
Uporabniški avatar
HyperJack
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Ch4ng3 napisal/-a:
HyperJack napisal/-a:Jap, prva liga je tole! Še ceno napiši prosim, pa kje si naročil, da vem, kje bom najhitreje dobil...no matr sem zahteven, pa še številko kosa dopiši...

Hvala
Seat avtohiša, če je pa ni v bližini pa tudi VW. Cena na Seatu 25€, na VW-ju 30€. Kataloška št.: 1ML 805 903

Ne gre pa v nulo gor, malo upogneš, kak del plastike odrežeš pa je.

Btw. A ti si potem naročil GTA spojler? :)
še 1x hvala, sem mislil, da je dražje, me je cena prepričala, da se splača montirat.

Za spoiler ni bilo junaka, ki bi ga naročil z mano, če bi ga vzel sam, bi moral dat za poštnino, vendar tako zelo močno si ga pa nisem želel :D...vse ob svojem času :P
Manj komentarjev kot dobiš pod svoj avto, lepši je.... saj ni stvari ki bi ti jo lahko skritizirali..word!
Uporabniški avatar
Ch4ng3
Alfa Member
Alfa Member

HyperJack napisal/-a: še 1x hvala, sem mislil, da je dražje, me je cena prepričala, da se splača montirat.

Za spoiler ni bilo junaka, ki bi ga naročil z mano, če bi ga vzel sam, bi moral dat za poštnino, vendar tako zelo močno si ga pa nisem želel :D...vse ob svojem času :P
Ni kaj. Enako sem razmišljal jaz.

Se ti javim, ko se dokončno odločim, da bi ga imel (če še ga seveda ne boš imel). Zaenkrat pa moram Alfico dati na servis in registracijo plačati, tako da še mal varčujem :D
Uporabniški avatar
HyperJack
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Ch4ng3 napisal/-a:
HyperJack napisal/-a: še 1x hvala, sem mislil, da je dražje, me je cena prepričala, da se splača montirat.

Ni kaj. Enako sem razmišljal jaz.

Se ti javim, ko se dokončno odločim, da bi ga imel (če še ga seveda ne boš imel). Zaenkrat pa moram Alfico dati na servis in registracijo plačati, tako da še mal varčujem :D
Ohh brez skrbi, do jeseni dokler ne konzerviram motorja, prav gotovo ne, gre ves dnar v užiwancijo na dveh kolesih...tko da bova za tist spoiler v kontaktu...
Uporabniški avatar
Ch4ng3
Alfa Member
Alfa Member

HyperJack napisal/-a: Ohh brez skrbi, do jeseni dokler ne konzerviram motorja, prav gotovo ne, gre ves dnar v užiwancijo na dveh kolesih...tko da bova za tist spoiler v kontaktu...
Oh, to je tisto ta pravo. Potem pa le uživaj na dveh kolesih.
Velja. Lepo bodi.
Uporabniški avatar
xfxpwnz
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Izola

kje si za spoiler gledau? na ebayu ga dobis zelo poceni, samo mores najt nekje bol cheap postnino. Drugace ta lip je zakon!
Uporabniški avatar
Ch4ng3
Alfa Member
Alfa Member

xfxpwnz napisal/-a:kje si za spoiler gledau? na ebayu ga dobis zelo poceni, samo mores najt nekje bol cheap postnino. Drugace ta lip je zakon!
HyperJack je mislil preko neke slo firme naročiti, preko katere pa točno ne vem ... Koliko si našel najceneje na ebay-u? :)
Hvala :)
Uporabniški avatar
alesdrolec
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kamnik

popolnost je v detajlih! super izpade
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To bos kmalu ostal brez. Sem ga prvi teden ko sem nabavil avto odlomil :)

LP
Odgovori
  • Informacija