AVTOCESTA

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Nič novega potem, ne vem kaj se sekirate zaradi tega. Pri teh letih sigurno ne...
Slika
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

Ti si res prespal varno vožnjo po AC :lol:

1. Predvidevaj da če je le možnost te bodo norci želeli preskočiti
2. Vzratna ogledala so za iskanje stvari na zadnjem sedežu
3. Prehitevalni pas je pas po katerem je potrebno peljati, če imaš 500m pred seboj vozilo, ki vozi 2,8km/h počasneje od tebe (če nisi siguren v razdaljo in hitrost vozi po prehitevalnem pasu, dokler ne narediš za seboj vsaj 2km kolone)
4. Pri vožnji upoštevaj prve tri točke, če želiš preživeti, ter predvidevaj da voziš po dvosmerni cesti.

skratka sem tudi sam že skoraj praskal ograjo ker se je kamionist odločil prileteti na prehitevalni pas s svojih 90km/h tik preden sem želel leteti mimo njega s svojimi 130-140km/h in podobne stvari doživljaš vsakič...tisto leto ko je bila vinjeta le 55€ je pa bila zadeva še hujša. Po prehitevalnem pasu si se peljal po 40km hkrati hitrost je pa noro skakala vse od 60km/h pa do 170km/h, prometa je bilo enostavno preveč, premaknil se nisi pa dobesedno nikamor.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pzitivno je, da so recimo prodajalke in kelnarji pa tudi vsi ostali ki si jim stranka, pred recesijo pametni za popizdit, zdaj lepo prijazni.

Po drugi strani sem pa zdaj že dvakrat videl kako starši živčno nadirajo otroke na cesti, se derejo kot jesharji. Tega prej ni bilo, vsaj ne sredi ulice.

Živčni časi, ja 8-[
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

wolfyy napisal/-a:Ti si res prespal varno vožnjo po AC :lol:

3. Prehitevalni pas je pas po katerem je potrebno peljati, če imaš 500m pred seboj vozilo, ki vozi 2,8km/h počasneje od tebe (če nisi siguren v razdaljo in hitrost vozi po prehitevalnem pasu, dokler ne narediš za seboj vsaj 2km kolone)
Večina takih bulji v armaturo in gleda ali mu pije 7,075 ali 7,076 #-o

Pozitivna recesija je, da so recimo prodajalke in kelnarji pa tudi vsi ostali ki si jim stranka, pred recesijo pametni za popizdit, zdaj lepo prijazni.
Po drugi strani sem pa zdaj že dvakrat videl kako starši živčno nadirajo otroke na cesti, se derejo kot jesharji. Tega prej ni bilo, vsaj ne sredi ulice.
Živčni časi, ja 8-[
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Brera 2008 2.4 154kw
Kraj: Sežana

Tukaj okrog fernetičev in po primorski so taki dogodki stalnica.
Italijani ne poznajo smernikov in niti luči, ne vedo kaj je kak pas in avti jim ne grejo čez 100 po AC in čez 60 drugje tudi po mestu...
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: 50.000km od Ribata

Zanimivo je da doma vozijo čisto vredu.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

po letošnji poletni sezoni za najslabše voznike lahko ponovno označim slovake, čehe, madžare, kolikor sem imel priliko opazovati njihove vragolije po Ac proti Dalmaciji.
to gre vse po desni mimo in v tunelih za njih ne veljajo omejitve in opozorila za varnostne razdalje.
je pa zanimivo, da ko se potem razpičijo, se ravno omenjeni nabašejo med sabo
Slika
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator

krucymucy napisal/-a:Zanimivo je da doma vozijo čisto vredu.
dobi mi v italiji omejitev nad 70 :lol:

ravnina da ji ne vidiš konca, cesta široka za 3 naše avtoceste in oni ti vpičijo tablo 50 #-o

prej je bilo na hitri cesti do palmanove na dvopasovnici konstantnih 80km/h omejitev, se ne čudim zakaj po naših ovinkih niso sposobni peljat hitreje.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

wolfyy napisal/-a:
krucymucy napisal/-a:Zanimivo je da doma vozijo čisto vredu.
dobi mi v italiji omejitev nad 70 :lol:

ravnina da ji ne vidiš konca, cesta široka za 3 naše avtoceste in oni ti vpičijo tablo 50 #-o

prej je bilo na hitri cesti do palmanove na dvopasovnici konstantnih 80km/h omejitev, se ne čudim zakaj po naših ovinkih niso sposobni peljat hitreje.
Pred leti sem se vozil po AC mimo Genove, po tistih hribih je bila komaj kakšna omejitev 100 (nižje ne) in če se je nisi držal, je bilo kar adrenalinsko. Sem bil res presenečen da so omejitve z razlogom, ampak mogoče je zdaj drugače.
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

genova....nič ni drugače, če se voziš po omejitvah ali malo čez, je hitro adrenalinsko :mrgreen:

do lanske sezone z Alfo je še šlo, letos pa sem vozil isto z S maxom.......ni bil več le adrenalin.......... :evil:

tuneli brez razsvetlave ali z zlabo, brez odsatvnega pasu....omejitev....je ni :mrgreen: (no 130 za AC je)
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator

Sej naprej vem da imajo 130 na AC, sam do palmanove je bila vedno mučna vožnja :)

ko se voziš tu okol gorizie, udine..to je pa kriza :lol:
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Problem so pač vinjete. Včasih so se ti nesposobneži pojali po regionalkah ker so bili preškrti, da bi plačali avtocesto, sedaj ko je le ta za tiste, ki so se jo prej dnevno izogibali praktično zastonj pa se ti padalci po isti logiki z enakim "znanjem" in z izkušnjami, ki bazirajo na obračanju traktorja z nakladalko na sosedovi njivi ogrožajo vse, ki ta čuda moderne tehnike dejansko znajo uporabljati.

Na avtocesti pač vidiš kako dejansko slabi vozniki strašijo po naši državici, večina ne ve kaj je smernik, ZVCP je po njihovo verjetno prevod YMCA. Pomanjkanje dimenzij organa(jajc ali jajčnikov) pa je treba kompenzirati z igranjem boga ali policaja včasih pa z nevrotično in napadalno vožnjo(razen če je ravno na sporedu popoldanski dremež pred zelenim semaforjem ali lepotičenje v za to prikladnem ogledalu). Kulturo v prometu ali dejansko znanje je v tej podalpski državici iskati zaman. Kdor se v mojem pisanju najde naj raje ne odgovarja, ker nimam živcev za take nesposobneže.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Nesposobnost voznikov v naši državi je nalepše vidno v krožnem prometu, brez smernikov, smerniki v napačno smer, stalni smernik, vožnja po napačnem pasu, vožnja v napačno smer, odvzem prednosti, ustavljanje v krožnem itd.

Je pa tudi res, da je večina krožnih pri nas skropucalo in služi bolj sajenju rož in fontanam kot pa pravilnemu razvrščanju prometa.
JanosP
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje
Kontakt:

Mhm, fenomenalno je ko nekdo, ki gre proti tretjem izhodu prižiga smernike v krožnem v smeri vožnje - najprej pri uvozu desnega (odlična priložnost za kreš pri prvem izvozu), nato pa levega do konca.
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Uff, sem prebral prve dve strani in ste vsi neki hitri dirkaci..

No, sicr k sm meu 166tko, sem bil vedno tam okoli 120-130 z tempomatom, odkar imam 508 imam tempomat na 110-120, z povprecno porabo 4..
Odgovori
  • Informacija