Sklopka + Dvomasni vztrajnik - 2.4 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja, lahko ti ga vrže ven iz ohišja menjalnika. Čeprav men ni poskakoval ampak tresel in ropotal :

http://www.youtube.com/watch?v=SdtROj4W ... =youtu.be0 evrov

Menjal sem ga pa po letu in pol. Prišlo me je pa 460 evrov... K da serjem denar, pa še garancije niso upošteval na triglavu.
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Kje se da najceneje dobiti sklopko za 156 jtd. na herkulesu je 199 :)
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Nisem imel zjebanega vztrajnika ampak levo polosovino. Zanimivo, da mi je manšeta počila očitno tik po servisu in menjavi desne manšete. #-o
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Eno zanimivo stvar sem morda pogruntal..
Sem tudi jaz že nekaj časa imel nekakšno tresenje ob speljevanju, ki je sicer bilo dosti boljše po menjavi nosilcev motorja, ampak je bilo še vedno prisotno. Sva pa nekaj dni nazaj s Tribesom merila pritisk turbine in ugotovila, da precej skače in da tudi ne dosega pričakovanih vrednosti. Tako da sem se danes malo spravil našpricat mehanizem za krmiljenje na turbini med izvajanjem testa v FES. Rezultat je zaenkrat občutno izboljšanje tega tresenja.
Sem hkrati sicer malo očistil še okoli lopute za zrak, ampak to pa ne vem če bi lahko kaj vplivalo.
Drugi teden gre še na bolj natančno čiščenje in menjavo cevk pa poročam še potem.
Uporabniški avatar
bibi156
Alfist
Alfist
Vozilo: 156 1.6 TS
GTV 2.0 V6
147 1.9, 8v
159 1.9 jtdm
Kraj: Ljubljana

Je to najcenejša varianta sklopke in vztrajnika za 147 jtd 116 hp?
http://www.olef.si/luk.htm#alfa
olef 186(sklopka) pa 384 eur(vztrajnik) ?
ArtisticStudio
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Laško
Kontakt:

Za sklopko je odlična cena.Sam jaz sem jo 1mesec nazaj dobil za 180eur(komplet set) :)
Za vstrajnik pa nisem prepričan.
bibi156 napisal/-a:Je to najcenejša varianta sklopke in vztrajnika za 147 jtd 116 hp?
http://www.olef.si/luk.htm#alfa
olef 186(sklopka) pa 384 eur(vztrajnik) ?
Uporabniški avatar
bani
Alfa Member
Alfa Member

zanima me sam kolk denarja ste dali za vstrajnik za alfo 156 2,4 mjet 129kw in kje ste ga kupli
hvala marko
bostjannn
Alfa Junior
Alfa Junior

Zanima me kaj je narobe. Imam 1.9 jtdm 110kw. V ponedeljek med vožnjo enostavno kar naenkrat nisem mogel vec prestavljati, tako sem se v 3 pripeljal do prvega parkinga, avto ugasnil. ponovno vzgal zopet isto, ne gre v nobeno prestavo. Ko je pa avto ugasjen lahko prestavljaš. Tako sem potem pri ugasnjenem avtu dal v prvo, probal avto vzgat, vendar je pa potem problem ker avto kr "vleče" kjub temu da je sklopka stisjena do konca. avto ne trese nič. Avto smo z vleko odpeljali do mehanika, sedaj bomo pa videli. Na prvi hiter pregled bi naj bila sklopka. Je to to ? hvala za odgovor.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Pomojem bolj kak potisni cilinder... očitno je da ne moreš "deaktivirat" sklopke... oziroma pritiskaš v prazno. Ker je hidravlična sklopka bi bila logična diagnoza da je fuč eden od cilindrov.
Razen če imaš tako srečo da ti je totalno razpadla košara.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pomoje je tudi kakšen cilinder. Če bi razpadla košara bi bili prisotni kakšni zvoki...
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

mihecmiha napisal/-a:Pomoje je tudi kakšen cilinder. Če bi razpadla košara bi bili prisotni kakšni zvoki...
Ni nujno, jaz sem imel primer, ko mi je pri Lancii odpadla podloška uporabljena za balansiranje lamele in se zagozdila med lamelo in košaro.
Slišalo se ni nič bolj le sklopka se ni več odklopila. Menjava kompleta sklopke je reč rešila.

Glede na opisano težavo bo verjetno res kaj s sklopko.
Emperor of The Dark Realm
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pri 180.000 km sklopka podrsava pri močnem pospeševanju. zdrsne za sekundo pri cca 1800-2200 obrati. (v3-6 prestavi)
pri vsakodnevni uporabi avta brez naglega pospševanja se to ne zgodi.
itak avto večinoma vozim med 1200-1800 obrati.
nič pa ne trese, kar pomeni da je vztrajnik verjetno ok.
eno praktično vprašanje imam.
Sklopko vem da moram zamenjat, toda ali zamenjam tudi vztrajnik ali ne, čeprav je mogoče še dober mi lahko crkne čez 3 mesece in potem jovo na novo podiranje.
ima kdao na hitro kataloško številko v glavi za komplet sklopko (Valeo ali sachs) in vztrajnik za alfo 156 2.4 2004 mjtd 129 kw in kje najcenej kupit
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sklopka je od LUK, Valeo,SACHS je ne dela, vsaj ko sem jo jaz menjal je še ni. Vztrajnik je mislim da od Valeo, je pa najcenejši na Original servisu. Nov je okoli 800 evrov, obnovljen okoli 350 evrov. Če vzameš vse na original servisu ti naj dajo 20 procentni popust... Mislim da boš tako najceneje čez prišel. Menjat je pa najboljš vse, sklopko, potisni ležaj in vztrajnik.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

hvala
kakšna ideja o ojačani sklopki in ali sploh obstaja.
drgač pa bom n aavto triglav poslal povpraševanje in vprašal tudi za popust.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

bostjannn napisal/-a:Zanima me kaj je narobe. Imam 1.9 jtdm 110kw. V ponedeljek med vožnjo enostavno kar naenkrat nisem mogel vec prestavljati, tako sem se v 3 pripeljal do prvega parkinga, avto ugasnil. ponovno vzgal zopet isto, ne gre v nobeno prestavo. Ko je pa avto ugasjen lahko prestavljaš. Tako sem potem pri ugasnjenem avtu dal v prvo, probal avto vzgat, vendar je pa potem problem ker avto kr "vleče" kjub temu da je sklopka stisjena do konca. avto ne trese nič. Avto smo z vleko odpeljali do mehanika, sedaj bomo pa videli. Na prvi hiter pregled bi naj bila sklopka. Je to to ? hvala za odgovor.
isti problem pri enakem motorju je bil tudi da je potisni ležal razpadu (zlomila se je vilica na ležaju...)
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Odgovori
  • Informacija