Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Urbi
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Škofja Loka

Vantage napisal/-a:Živjo!
Zanimam se za nakup svoje prve alfe. Imel bi 159SW, diesel 150KM...
Pozna kdo to: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6736311&show=1
Tale lastnica (z kosmatimi nogami), tole 159-ko prodaja že 2 leti (vsaj), nekaj časa se je prodajala kot prvič registrirana (1-2008) v Slovenijii, pa je tisto izginilo... Začela se je prodajati za 11˙990 EUR...

lp Urban
Vantage
Alfa Junior
Alfa Junior

Super, hvala za hiter odgovor :)
Uporabniški avatar
bananaman
Alfa Member
Alfa Member

Turbolenza napisal/-a:
alfasan napisal/-a:avto je lep k svina.
Ampak eni ste res naivni.
5 let star pa samo 58000 km.
tale avto je kupil en loverman oz. babojebač in je toliko kilometrov naredil v pol leta.
tako lepo ohranjen po sliki sodeč, se tudi v državi od koder izvira proda brez problema za tak denar, sploh pa v Italiji, kjer je huda recesija v denarnicah in ne kupujejo več samo novih avtomobilov.
glede na motor in če je babe preganjal smo na avtoceste ima avto brez problema 300.000 km.
moje mnenje.
ko sem pred leti, ko je bila popularna še opel vectra in bmw 530d (letnik tam nekje 98-00) videl avto, ki je bil uvožen 3 leta star s skoraj 500.000 km, torej je bil vsak dan po 4-5 ur na avtocesti. in z obrnjenim števcom na 100.000 km mi je bilo vse jasno.
ker tak avto se je s 100.000 km prodal že v Nemčiji direktno fizični osebi.
prav tako vem za eno octavio, ki je bila pa pri nas kupljena in prevozila 500.000 km v 5 letih in se prodala za med z 100.000 km. ampak je pa res, da so bili zamenjani vsi obrabljeni deli, ki bi dali slutiti o realnosti kilometrov.
In veste kaj mi je rekel lastnik. ja če ne bi obrnil števca ga pa prodati ne bi mogel. itak pa slovenci so naivni in jim lahko prodaš vsako pizdarijo in si zatiskajo oči pred resnico.

in a veste kaj pomeni servisna knjigica za moje pojme.
kompleten izpisek vseh servisnih stroitev z računi in podpisi serviserja, ki jih dobim na prošnjo oz. zahtevo kadar koli in to direktno od serviserja in ne prodajalca , ki knjigico kupi a 1,99 eur.

Torej to je moje mnenje.
Nisem sel se niti gledat. Zato pa sprasujem tu na forumu. Neki najbrz res ne stima, ker nito carfax ne da nic od sebe. Imam vin stevilko doticnega avta.

Če imaš VIN enostavno pokličeš uradnega serviserja.....vsaj prve dve leti je bil na uradnem servisu, pa lahko sklepaš, kako je s kilometri.
Če je že leto po nakupu imel 40 000, potem nekaj najbrž ni v redu.
Po preverjanju VIN, če ni nič sumljivega, potem obvezno skleni še enoletno garancijo GSV, pa takoj na servis, nato pa uveljavljat skrite napake .
S tem prodajalcem sem drugače sam imel pozitivne izkušnje....(če je kakšno vprašanje glede tega pa lahko na ZS)

LP
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Avto ima 58.000km ;) (Črna 159 Ti)
Lahko ga pelješ na tester ali pa prosiš koga in ti ga prikopi na ECUScan pa se bo videlo kakšen podatek je v motorju. Pridejo tudi avti z nizko kilometrino iz It. brezskrbi.
Sicer pa se pogleda podatke iz lizinga, odjavljeno prometno... pa imaš dovolj materijala za prevert.

:wink:
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V
Kraj: Ljubljana

Alfo boš težko preveril v SLO (razen če je slovenska). Alfa ima tako bedno bazo podatkov, da če tudi je bila servisirana na uradnem ti v SLO tega ne morejo potrditi. Zgodovino dobiš samo na uradnem servisu v državi, kjer je bila :| .
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Zelo ste naivni če mislite da ima 5 let star dizel 60.000 prevoženih.

Večina alf pri realnih 150.000km zgleda praktično novih od znotraj. Razen če je bil prejšnji lastnik totalen kreten. Zunanjost pri AC vožnji pa tudi ne trpi.

Tak avto ima komot tudi 200.000k... :)
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Tribes lahko pokličeš pa ti bodo pustil prevert.

Sicer pa z avtom večinoma pride kar nekaj papirjev kar ti jih veliko prodajalcev prikrije... dostikrat so opisani tudi posegi na avtomobilu pri določeni kilometrini. Tudi iz prometne se da v Italiji dobiti precej podatkov o lastništvu itd... Servisirani pa so ponavadi v lastni mreži Lizing hiše tako da glede tega je sladljivost slabša.

Sem tudi sam mislil, da avta z nizko kilometrino iz It. ne moreš dobit pa sem se motil.. Vem pa zato ker se odlični avti pripravljajo tudi za v tujino ker se tukaj dobri cenijo slabše. Če pa rabiš kakšen podroben info pa imaš cifro :D

Pač veliko je vrtenja absolutno pa ni tako pri vseh prodajalcih in pri vseh avtih z sumljivo nizko kilometrino ;)
Fleks4
Alfist
Alfist

Jaz sem za svojo zvedel...tudi garancijska popravila :) Da se dobiti,tako avte z visoko kilometrino,kot tudi z nizko...isto kot avti kupljeni v SLO...Napačno je mišljeneje,da če je pa avto uvožen,da ima potem pa veliko kilometrov...res da večina jih ima,se pa najdejo tudi taki,ki jih nimajo...Take so moje izkušnje z uvoženimi avtomobili...Vem za par primerov avtomobilov nemških znamk,z vso preverljivo zgodovino,starih od 4-5 let z kilometri med 50k in 60kkm...
NejcKo
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo 156 2.4 jtd 20v
Kraj: Depala vas

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6965669&show=1

Kdo pozna? Kolega se zanima, km sumljivi :)
the_one
Alfa Member
Alfa Member

aaverwnbe napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6965669&show=1

Kdo pozna? Kolega se zanima, km sumljivi :)
Ma pusti to... 10% da je solidna, 90% da je totalen crap ;)
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

zici se ne ujemajo z tapetami.
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak

Tudi prodajalec je zelo znan (Avto Cesar). Veliko ''dobrega'' ima pisanega na svoje ime... :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

WiTBoY napisal/-a:zici se ne ujemajo z tapetami.
Zakaj ne?
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak

Overs[t]eer napisal/-a:
WiTBoY napisal/-a:zici se ne ujemajo z tapetami.
Zakaj ne?
Kaj ne opaziš oblazinjena na tapetah in sedežih? Alfa ''kakor je meni znano'', ni dala na trg vozila z svetlim usnjem in nato na vrata popolnoma drugo barvo (če sploh je pri tem primeru usnje notri ali navadno blago). Ponavadi je komplet enaka barvna kombinacija. Tukaj se pa vidi da so jo mojstri nametali pa našminkali, da bo super ugodno in super vozilo :lol: .
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Mozirje

Nekdo je verjetno dal usnje naknadno notri ja. Prodam jaz Stilota kolegu :D
Zaklenjeno
  • Informacija