Giulietta: komentarji in splošna debata

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
pirlo
Alfist
Alfist

Evo točen podatek za obrate na 130 :)

Slika
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

=D> =D> :ylsuper: :ylsuper:
bo vsaj en čeden avto v filmu =D>
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Ne razumem pointa da dajo razbit avto z ušraufano kljuko na poster. Že tko je dost zajebancije okol avto vlek :D
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Pa še ta platišča... :doubt:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
threat
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Prekmurje

Evo! Svojo 156-ko zamenjal za Giulieto 1.4MA z sport paketom.

Prvi vtis? Ceste se drži noro dobro ;), Gre bolje od pričakovanj, Povprečna poraba 7,5 litrov.

Nad osnovnim ozvočenjem sem zelo razočaram, kvaliteta zvoka je kar nekaj :( (vem da obstaja BOSE ampak vseeno...).

Glava prestavne ročice se mi zdi ogromna :P.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-bose je bose,ampak osnovno ozvočenje je čisto na nivoju ostalih znamk
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844

Slika
Slika
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Seveda so avtomagazinovci spet iz alfe (oziroma italijana) izvlekli maksimum,kar se porabe tiče.Skoraj 9 lirtov,bravo,že moji 170KM so izmerili 9,6,kar meni,na celoten tank,še ni uspelo (saj nisem na pisti).Je pa res,da je teh 105KM naretih samo zaradi bolj ugodne cene avta,drugače je čisto mimo,še deklarirana poraba je višja kot pri 170MA motorju.Res so čudni ti italijani,ta 1,4 motor od 70-170KM,v različnih inačicah,pije praktično enako,tako da prideš do zaključka,da je najmočnejši,tudi najbolj ekonomičen #-o .
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

alfafil napisal/-a:Seveda so avtomagazinovci spet iz alfe (oziroma italijana) izvlekli maksimum,kar se porabe tiče.Skoraj 9 lirtov,bravo,že moji 170KM so izmerili 9,6,kar meni,na celoten tank,še ni uspelo (saj nisem na pisti).Je pa res,da je teh 105KM naretih samo zaradi bolj ugodne cene avta,drugače je čisto mimo,še deklarirana poraba je višja kot pri 170MA motorju.Res so čudni ti italijani,ta 1,4 motor od 70-170KM,v različnih inačicah,pije praktično enako,tako da prideš do zaključka,da je najmočnejši,tudi najbolj ekonomičen #-o .
Kar se porabe tiče vedno imajo alfe veliko porabo, če bi jo vozili tako kot vozijo ople in ostale avtomobile bi alfa imela še najmanjšo porabo izgleda da ne vejo da ima 3 načine vožnje obstaja tudi normal ne sam dynamic(za začetek).

Sem glih gledal za alfine boxer motorje 1.7 8v v nekaterih režimih vožnje pije manj od 1.3 8v če ne pa pije skoraj isto, tako pravi papir kaj je v resnici res nevem ampak dvomim da je drugače.
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfafil napisal/-a:Seveda so avtomagazinovci spet iz alfe (oziroma italijana) izvlekli maksimum,kar se porabe tiče.Skoraj 9 lirtov,bravo,že moji 170KM so izmerili 9,6,kar meni,na celoten tank,še ni uspelo (saj nisem na pisti).Je pa res,da je teh 105KM naretih samo zaradi bolj ugodne cene avta,drugače je čisto mimo,še deklarirana poraba je višja kot pri 170MA motorju.Res so čudni ti italijani,ta 1,4 motor od 70-170KM,v različnih inačicah,pije praktično enako,tako da prideš do zaključka,da je najmočnejši,tudi najbolj ekonomičen #-o .
Pri porabi bodo zmerom velika odstopanja med uporabniki. Vse je odvisno od režima in načina vožnje. Tisti ki živimo v večjih mestih in nimamo odprtih regionalnih voženj bomo imeli zagotovo dosti večjo porabo, kot nekdo iz podeželja, ki se vozi po regionalni cesti 90 km/h.

Sam imam pri Bravotu 1.4 t-jet (150KM) povprečno porabo 9l/100km, vožnja je večinoma mestna in AC s hitrostjo okoli 140-150 km/h, klima vedno na AUTO. Pri takšni vožnji je poraba manj kot 8,5l/100km misija nemogoče. Če bi se vozil izključno po regionalkah z 90km/h, bi imel porabo okoli 5,5l/100km, preverjeno.

Pri Giulietti 1.750tbi (235KM) z relativno podobnim režimom vožnje, kot je opisan zgoraj, znaša povprečna poraba v prevoženih 27k km ca. 9,5l/100km.

Pri 105KM Giulietti je problem v moči, šibak motor in relativno velik avto skoraj vedno pomenita malce večjo porabo kot nek srednje rangiran motor.

Poraba pri testnih avtomobilih je za moje pojme še najbolj realen pokazatelj dinamičnega voznika v urbanem okolju, veliko bolj, kot pa suhoparni podatki avtomobilskega proizvajalca.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

ker seveda samo alfo pritiskajo, druge avte pa vozijo pri 70 na avtocesti al kaj? Pač približno vse avte testirajo v praksi, pa jebiga litr gor al dol, sej tud pogoji na cest niso skoz enaki...
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Sej večina jih ima danes že standardni testni krog ki ga prepeljejo z vsakim avtom. Tisto je recimo lepa primerjava med avtomobili...
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Se strinjam s večino,ampak res je večinoma pri italijanskih avtih odstopanje od tov.podatkov,precejšnje.Zdaj,ali italijani na veliko lažejo (še kar verjetno),ali pa...,kaj vem.Fiat celo velja kot znamka s najnižjimi ispusti,v praksi pa bereš, kako je,recimo,konkurnca porabila poldrugi liter manj kot julka 105KM.Mali twinair tudi kritizirajo.
Testni krog imajo vedno enak pri SIOLu,tam so tudi povprečja občutno nižja kot pri Avtomagazinu,ki so svetovni prvaki #-o
pirlo
Alfist
Alfist

Ne vem kak je z bencinarji ampak na 1.6 dizlu so realni podatki. Res je da za tako porabo moraš penzionersko vozit pa imet tudi srečo da imaš prazno cesto ... ampak se da.
Odgovori
  • Informacija