Moderator: Tehnika moderatorji

Kar se porabe tiče vedno imajo alfe veliko porabo, če bi jo vozili tako kot vozijo ople in ostale avtomobile bi alfa imela še najmanjšo porabo izgleda da ne vejo da ima 3 načine vožnje obstaja tudi normal ne sam dynamic(za začetek).alfafil napisal/-a:Seveda so avtomagazinovci spet iz alfe (oziroma italijana) izvlekli maksimum,kar se porabe tiče.Skoraj 9 lirtov,bravo,že moji 170KM so izmerili 9,6,kar meni,na celoten tank,še ni uspelo (saj nisem na pisti).Je pa res,da je teh 105KM naretih samo zaradi bolj ugodne cene avta,drugače je čisto mimo,še deklarirana poraba je višja kot pri 170MA motorju.Res so čudni ti italijani,ta 1,4 motor od 70-170KM,v različnih inačicah,pije praktično enako,tako da prideš do zaključka,da je najmočnejši,tudi najbolj ekonomičen.
Pri porabi bodo zmerom velika odstopanja med uporabniki. Vse je odvisno od režima in načina vožnje. Tisti ki živimo v večjih mestih in nimamo odprtih regionalnih voženj bomo imeli zagotovo dosti večjo porabo, kot nekdo iz podeželja, ki se vozi po regionalni cesti 90 km/h.alfafil napisal/-a:Seveda so avtomagazinovci spet iz alfe (oziroma italijana) izvlekli maksimum,kar se porabe tiče.Skoraj 9 lirtov,bravo,že moji 170KM so izmerili 9,6,kar meni,na celoten tank,še ni uspelo (saj nisem na pisti).Je pa res,da je teh 105KM naretih samo zaradi bolj ugodne cene avta,drugače je čisto mimo,še deklarirana poraba je višja kot pri 170MA motorju.Res so čudni ti italijani,ta 1,4 motor od 70-170KM,v različnih inačicah,pije praktično enako,tako da prideš do zaključka,da je najmočnejši,tudi najbolj ekonomičen.

ker seveda samo alfo pritiskajo, druge avte pa vozijo pri 70 na avtocesti al kaj? Pač približno vse avte testirajo v praksi, pa jebiga litr gor al dol, sej tud pogoji na cest niso skoz enaki...alfafil napisal/-a:Seveda so avtomagazinovci spet iz alfe (oziroma italijana) izvlekli maksimum,kar se porabe tiče.Skoraj 9 lirtov,bravo,že moji 170KM so izmerili 9,6,kar meni,na celoten tank,še ni uspelo (saj nisem na pisti).Je pa res,da je teh 105KM naretih samo zaradi bolj ugodne cene avta,drugače je čisto mimo,še deklarirana poraba je višja kot pri 170MA motorju.Res so čudni ti italijani,ta 1,4 motor od 70-170KM,v različnih inačicah,pije praktično enako,tako da prideš do zaključka,da je najmočnejši,tudi najbolj ekonomičen.

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti