Ker je sedaj zimski čas, ko se po cestah valjajo vozniki v pričakovanju ledu in ostalih neprijetnosti in seveda posledično vozijo s hitrostjo rekreativnega kolesarja. Je to tudi obdobje, ko se na cestah res zadržuje vlaga, katera ima zanimivo lastnost, da se odlepi od tal, ko pripelje vozilo mimo. Če ta dva podatka združimo, pridemo do moje težave. Usrano vetrobransko steklo. Za razliko, od voznikov s klobukom, kateri imajo vedno proste ceste pred seboj (za njimi je slika malo drugačna), se pred menoj redno valjajo vozniki s klobuki, mamice z otroškimi sedeži, ......... skratka previdni vozniki (hja, prepogosto delujejo, kot pešci na cesti, no mogoče za kakšno drugo temo).
Posledica...... nonstop usran avto spredaj.
Jasno pa pri špagetarki nekaj ne deluje pri brizganju tekočine na steklo, ki me varuje pred nesnago s ceste.
Kljub temu, da sem se sedaj res naveličal šarjenja po avtu (čeprav moji znanci menijo, da sem odvisen od tega - druge logičen razlage ni, da prodajam dobre avte (v glavnem) in kupujem "projekte"), sem zopet poprijel za orodje. Najprej sem si vzel par minut časa in očistil LMM. Potem pa k reševanju neprijetnosti, ki mi onemogoča, da bi videl skozi varovalo pred nesnago. Pogledam k odprtini za dolivanje, ugotovim, da ni neke težave (oooo kako sem se zmotil). Trije vijaki, tri cevi in mora "pisker" ven. Ker je avto neka hudo opremljena varianta (aja, nima ABS-a, klime, .... in kakšne omembe vredne opreme ima pa pranje luči) sta na "piskru" dva motorčka. Enaga odklopim za šalo, pri drugem pa se zadeva zatakne. Cev ima objemko, pa ne kakšne razstavljive, prešano/stisnjeno. OK, gremo na drugo stran,.... mnja odbijač, enk kup plastik, ..... ne tega tudi ne grem podirat. Bom potegnil dol motorček/črpalko,...... ne ne bo šlo, ker je cev takoj za priklopom pod neko nujno pločevino. OK, nekako je bilo tole potrebno sestaviti, saj ni zraslo na drevesu!!!!
Si rečem, tole pa mora iti dol in ne gor. Avto se dvigne, demontira kolotečno,.... no sedaj pa mora iti dol. Japajade!!!! Vse skupaj se z zadnjim delom "piskra" nasloni na "federban". Meni zmeče vse varovalke ven, se grem hladit, aja gret noter. Ko sem preklel vse kar se je dalo (na tem mestu bi se zahvalil vsem uvoženim, za uporabne kletvice, ker bi si s krščen matiček in podobnimi bolj malo pomagal). Potem sem se pa odločil, da če ne gre lepo, bo pa šlo zgrda. Uporabim malček težje orodje, navrem eno točko za fiksiranje in jo le spravim v tako pozicijo, da se "piskr" da demontirat, da ni potrebno odstranjevat "federbana".
Ko je bilo vse skupaj demontirano, sem ugotovil, da je "piskr" OK. Potem sem se spomnil, da rade spustijo črpalke na osi. Saj bi preizkusil katera, pa sem spomnil nega strica, ki je slišal na priimek "Murphy" in tudi ob podatk, da je ena črpalka še vedno na avtu, priklučena na hudo prekratki cevi, obdano z vsem mogočem, pričvrščeno bolj, kot ne za zmeraj pustil vse v p.... m.... in dal samo še vse skupaj.
Torej, en kup ......... ma brezveze. Gre kdo z menoj in likvidiramo ene par inženirjev, ki so bili zadoženi za projektiranje avta?
naravna pozicija špagetarke

piskr, še neočiščen

Pa da ne bo samo neuspehov, zadnji desni zvočnik in malo popuščal, pa sem ga uspešno rešil (nekaj časa bo).