Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Mah odvisno kako zahteven si... Sodelavec je kupil Lybro za 1500 in blindiral EGR pa se že 1 leto vozi brez stroškov... V osnovi soliden avto, malo sreče pa je.

Pri TSjih pa je bila pred mesecem neverjetna izbira. 3x 1.8 T.S. Ena je imela reanlih 56.000 (1500€), druga 93.000 (1400€) in tretja za okoli 1800€ tudi tam nekje. Prvi dve sem videl in sta potrebovali zamenjavo hladilnika zaradi starosti. Prvi so bremze švoh prijemale, druga bi potrebovala še menjavo svečk. Če bi zbil ceno za ene 200e npr. se lahko za dobrega tisočaka in pol b.p. voziš z praktično nerabljenim avtom.
sasoz
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa 156SW 1.9 16v
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

No zdej ti kolometri so tud mal sumljivi se mi zdi, pa tud ce avto stoji leta naredijo svoje. kaj pa puntoti majo isto ts motorje, 1.2, 1.4 so to isti motorji? No 147ka vem da mn k 1.6 nima sam če je je princip isti...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

TS motorje ima Alfa - gre pa za motorje z dvema svečkama na valj namesto ene.
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Peugeot 308 SW GT / 2.0 BlueHDi / 180 KM / EAT 6

sasoz napisal/-a:No zdej ti kolometri so tud mal sumljivi se mi zdi, pa tud ce avto stoji leta naredijo svoje. kaj pa puntoti majo isto ts motorje, 1.2, 1.4 so to isti motorji? No 147ka vem da mn k 1.6 nima sam če je je princip isti...
Če hočeš čimcenejše vzdrževanje je punto zmaga. Če že kaj crkne, so deli med najcenejšimi (če ne kar najcenejši) za avto tega letnika. Sam sem iz 147 (1.6 /105konjev), katero sem imel tri leta in bi jo imel še danes, če mi ne bi en naredil totalke, prešaltal na Puntota 1.2 16v (80konjev) 2005 ( http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=31247 ) . Registracija/zavarovanje poceni, vzdrževanje poceni, pije tam okol 6l (sam sem zadnjih 300km sicer na 5,1 :mrgreen: ). Sicer se ne pelje lih tko kot alfa (čeprav sem dal puntota v podn in je zdej pravi gokard), ampak če rabiš poceni avto za vozit bo to super izbira. Samo pravega je treba najdt. Aja... gre pa nekje enako kot 105 konjska 147. Je Punto skoraj 300 kil lažji in se te kile kar poznajo. Pa še ni kroničnih problemov s podvozjem. 8)
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

JC29 napisal/-a:
sasoz napisal/-a:No zdej ti kolometri so tud mal sumljivi se mi zdi, pa tud ce avto stoji leta naredijo svoje. kaj pa puntoti majo isto ts motorje, 1.2, 1.4 so to isti motorji? No 147ka vem da mn k 1.6 nima sam če je je princip isti...
Če hočeš čimcenejše vzdrževanje je punto zmaga. Če že kaj crkne, so deli med najcenejšimi (če ne kar najcenejši) za avto tega letnika. Sam sem iz 147 (1.6 /105konjev), katero sem imel tri leta in bi jo imel še danes, če mi ne bi en naredil totalke, prešaltal na Puntota 1.2 16v (80konjev) 2005 ( http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=31247 ) . Registracija/zavarovanje poceni, vzdrževanje poceni, pije tam okol 6l (sam sem zadnjih 300km sicer na 5,1 :mrgreen: ). Sicer se ne pelje lih tko kot alfa (čeprav sem dal puntota v podn in je zdej pravi gokard), ampak če rabiš poceni avto za vozit bo to super izbira. Samo pravega je treba najdt. Aja... gre pa nekje enako kot 105 konjska 147. Je Punto skoraj 300 kil lažji in se te kile kar poznajo. Pa še ni kroničnih problemov s podvozjem. 8)
po pravici povedano se pelje kot gajba proti 147, če ima le ta podvozje brez luftov.
Grande pa je že druga zgodba.

Je pa že tu primerjava mimo, ker sta avtomobila različnih razredov...
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

No ja, tudi Grande (po mojem mnenju) ni neki. Prej sem imel 147 (2007 - brez lufta, komplet menjano sprednje podvozje) pa je Grande obupen za vozit (mamin, s katerim se zdele šlepam, ko sem brez avta)

Zdele se mi kr ornk kovca po 147ki
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak

ARfan napisal/-a: po pravici povedano se pelje kot gajba proti 147, če ima le ta podvozje brez luftov.
Grande pa je že druga zgodba.

Je pa že tu primerjava mimo, ker sta avtomobila različnih razredov...
No ja, tok hudo spet ni no. Je pa res, da ni tistega občutka direktnega podvozja. Je pa (serijsko) dost udoben in za punco (za katero kupuje avto) bo verjetno kar uredu in predvsem racionalen nakup. Vsi vemo, da dobro 147 je dans prekleto težko dobit, sej ne da je s katerikolim drugim avtom kej dost drugače, ampak pri 147 je toliko več stvari, ki lahko škripnejo kot pri (npr.) Puntotu, da racionalno gledano potem ni računice. Da ne govorim o ceni rezervnih delov.

Če hočeš pa mal bolj "sportski" pa butneš gewinde gor in maš gokard :) No sej mogoče sem zdej mal pristranski, ker si trenutno lastim Puntota.

Ko sem se sam odločal sem ravno tako gledal za 147 in puntke, ampak sem zaradi treh let (toliko časa sem imel 147) izkušenj vedel, da bom za popolnoma izpravno alfo odštel več kot za enakega puntota, kateri je v štartu skor jurja dražji (okej... tudi novejši). "Srce se mi je paralo", ampak prevladal je element racionalnosti in tako je k bajti prišel fiat :)

Je res, da je not 147 neprimerno lepša in tudi pelje se v štartu neprimerno bolje od Puntka. Ampak to je pa nekako to. Vse ostalo pa...

Na koncu je še vedno vse na uporabnikovih potrebah... kaj so prioritete? dolgoročno racionalnejši nakup ali "nakup s srcem", ki bo nudil malo več užitka, bo pa tudi nekaj več stal (dolgoročno gledano).

:) Je pa res, kot je bilo omenjeno, da je praktično nemogoče in zelo nehvaležno primerjat, ker sta avtomobila iz povsem drugih razredov.

ps. ne me narobe razumet... Ko bom izven študentskih let (kar bo kar kmalu :mrgreen: ) in bodo finance omogočale, bo ziher prišla nova, ampak res nova alfica :)
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Veron a ti še nisi kupil 147ke
pa ti še bolj kompliciraš kot jaz.

a ti jaz pomaga meno najti.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Veron napisal/-a:No ja, tudi Grande (po mojem mnenju) ni neki. Prej sem imel 147 (2007 - brez lufta, komplet menjano sprednje podvozje) pa je Grande obupen za vozit (mamin, s katerim se zdele šlepam, ko sem brez avta)

Se podpišem pod tole. Tako Punto, kot Grande Punto se ne peljeta četrt tako dobro, kot 147. Sta brez vsakršne povratne informacije, povsem neodzivna in sterilna avtomobila napram 147.

Lp
sasoz
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa 156SW 1.9 16v
Kontakt:

Fantje hvala za pomoč, bo treba pol kr kakega dobrga puntota najt :) Glede na to da se ej zdej vozila z polotom letnik 98, mislim da bo punto zanjo mercedz :D Za užitke ma pa mojo alfo, ampak itak je ponavad v prvem mal hujšem ovinku, počaass :)
alyo94
Alfa Member
Alfa Member

a kdo ve za kakšno dobro alfo 147 jtd?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7375661&show=1
al pa kakšno drugo
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Foggy napisal/-a:Tele 156 so stare že praktično 15 let in kaj dosti več niti niso vredne...dobiti dober in vzdrževan 15 let star avto je pa itak misija nemogoče, še večino 5 let starih na trgu je podrtij....
Tut misija nemogoče se včasih uresniči z veliko sreče :D
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak

Killergame17 napisal/-a:
Foggy napisal/-a:Tele 156 so stare že praktično 15 let in kaj dosti več niti niso vredne...dobiti dober in vzdrževan 15 let star avto je pa itak misija nemogoče, še večino 5 let starih na trgu je podrtij....
Če si zadel terno potem super :) ampak... se mi zdi da je še malo prezgodaj o tem govort :P
dancekbanancek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Killergame17 napisal/-a:
Z obema se strinjam.

Je pa res, da je že marsikatera 159ka zelo zjahana, neverjetno je, kako nekateri (ne)skrbijo za avtomobile. Dokler gre, pač gre...
Uporabniški avatar
Spyke
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Loka pri Mengšu

Veron napisal/-a:No ja, tudi Grande (po mojem mnenju) ni neki. Prej sem imel 147 (2007 - brez lufta, komplet menjano sprednje podvozje) pa je Grande obupen za vozit (mamin, s katerim se zdele šlepam, ko sem brez avta)

No pa da še jst kšno dopišem, doma imam grande punto sicer sport in moram rečt da se čist lepo voz tko da u kakši superduper znanstevih fantastikah med GP pa 147 lih nebi, sm jo imel tud doma na dvorišču tko da...
Zaklenjeno
  • Informacija