ARfan napisal/-a:
po pravici povedano se pelje kot gajba proti 147, če ima le ta podvozje brez luftov.
Grande pa je že druga zgodba.
Je pa že tu primerjava mimo, ker sta avtomobila različnih razredov...
No ja, tok hudo spet ni no. Je pa res, da ni tistega občutka direktnega podvozja. Je pa (serijsko) dost udoben in za punco (za katero kupuje avto) bo verjetno kar uredu in predvsem racionalen nakup. Vsi vemo, da dobro 147 je dans prekleto težko dobit, sej ne da je s katerikolim drugim avtom kej dost drugače, ampak pri 147 je toliko več stvari, ki lahko škripnejo kot pri (npr.) Puntotu, da racionalno gledano potem ni računice. Da ne govorim o ceni rezervnih delov.
Če hočeš pa mal bolj "sportski" pa butneš gewinde gor in maš gokard

No sej mogoče sem zdej mal pristranski, ker si trenutno lastim Puntota.
Ko sem se sam odločal sem ravno tako gledal za 147 in puntke, ampak sem zaradi treh let (toliko časa sem imel 147) izkušenj vedel, da bom za popolnoma izpravno alfo odštel več kot za enakega puntota, kateri je v štartu skor jurja dražji (okej... tudi novejši). "Srce se mi je paralo", ampak prevladal je element racionalnosti in tako je k bajti prišel fiat
Je res, da je not 147 neprimerno lepša in tudi pelje se v štartu neprimerno bolje od Puntka. Ampak to je pa nekako to. Vse ostalo pa...
Na koncu je še vedno vse na uporabnikovih potrebah... kaj so prioritete? dolgoročno racionalnejši nakup ali "nakup s srcem", ki bo nudil malo več užitka, bo pa tudi nekaj več stal (dolgoročno gledano).

Je pa res, kot je bilo omenjeno, da je praktično nemogoče in zelo nehvaležno primerjat, ker sta avtomobila iz povsem drugih razredov.
ps. ne me narobe razumet... Ko bom izven študentskih let (kar bo kar kmalu

) in bodo finance omogočale, bo ziher prišla nova, ampak res nova alfica