Podvozje: Škripanje/ Pokanje/ Drgnjenje... - AR 147/ 156/ GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
moreno147
Alfa Junior
Alfa Junior

Platišča sem dobil na vozilu Da. Nameravam jih obdrzati do prvega snega ali do 15.11. razen ce mi jih uspe prodati. Potem pa 16" in Basta. Glede na to koliko in kje se vozim se mi zdi da bo zdrzalo do takrat. Vsaj upam da Bo.

Mošnjiček žal ne dovoljuje da bi nabavil 4x platišča + 4x pnevmatike brez da bi se znebil teh Vozovskih koles.

Roke torej na Pooblascencu?
Kaj pa ostale dele podvozja? So aftermarket proizvodi pravtako OK? Oziroma ponaredki? Oziroma karkoli kar ni originale? :-D
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

moreno147 napisal/-a:Platišča sem dobil na vozilu Da. Nameravam jih obdrzati do prvega snega ali do 15.11. razen ce mi jih uspe prodati. Potem pa 16" in Basta. Glede na to koliko in kje se vozim se mi zdi da bo zdrzalo do takrat. Vsaj upam da Bo.

Mošnjiček žal ne dovoljuje da bi nabavil 4x platišča + 4x pnevmatike brez da bi se znebil teh Vozovskih koles.

Kaj pa ostale dele podvozja? So aftermarket proizvodi pravtako OK? Oziroma ponaredki? Oziroma karkoli kar ni originale? :-D

vse original kar se tiče podvozja. verjemi, sem imel ponaredke tudi spodnjo roko, zadaj nihajno roko, zgornjo roko... se ne splača. meni ni zdržalo niti eno leto, pa tudi kilometrov nisem prevozil veliko.
samo original daj gor in bo mir.
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor

moreno147 napisal/-a:Platišča sem dobil na vozilu Da. Nameravam jih obdrzati do prvega snega ali do 15.11. razen ce mi jih uspe prodati. Potem pa 16" in Basta. Glede na to koliko in kje se vozim se mi zdi da bo zdrzalo do takrat. Vsaj upam da Bo.

A si se danes zjutraj vozil po mariboru? Ker sem srečal podobno tvoji, ampak ker sem jo zadni hip videl nisem ziher. No ta je škripala konkretno. Če si bil ti daj to čim prej zrihtat ker od zunaj se zlo grdo sliši.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Men sedaj ko je full vroče škriplje leva zgornja roka. Pa je original, niti eno leto stara... Škriplje pa full, da preglasi radio na eni normalni jakosti poslušanja muske
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

mihecmiha napisal/-a:Men sedaj ko je full vroče škriplje leva zgornja roka. Pa je original, niti eno leto stara... Škriplje pa full, da preglasi radio na eni normalni jakosti poslušanja muske
nesi nazaj pa uveljavi garancijo.
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
Uporabniški avatar
moreno147
Alfa Junior
Alfa Junior

A si se danes zjutraj vozil po mariboru? Ker sem srečal podobno tvoji, ampak ker sem jo zadni hip videl nisem ziher. No ta je škripala konkretno. Če si bil ti daj to čim prej zrihtat ker od zunaj se zlo grdo sliši.
Ne Ne. Daleč od Maribora. Sem jo v Sredo popeljal na daljšo turo do Zadra in lahko rečem, da se tokrat škripanje ni pojavilo niti 1×. Ker pa vem, da imate mnogo več izkušenj kot Jaz sem za ta "trip" kupil 4 kovinska platišča z 15" gumami, za vsak slučaj :D (40€)

Izgleda pregrdo sicer, ampak "ziher je ziher" :D

Sedaj pa prodati 18" in kupiti 16".

Alfico pa peljati na konkreten pregled podvozja, da se izve kaj in kako.

Veliko sprašujem po forumu za vse napake, ker imam 3mesečno garancijo (doplačilo €) pri prodajalcu in želim tem več stvari odpraviti preden to poteče. Zaenkrat obe polosovini (čeprav je bila samo 1 fuč) in 2 ležaja. Ampak na zadnjem servisu mi je bilo rečeno da z podvozjem ni nič narobe. Je pa res da mehanik ni bil expert za Italijane :)

P.S.: Zgolj informativno sprašujem. Mislite da je mogoča pri Alfi 147 predelava podvozja na način da ne bi vse tako hitro odpovedalo?
Ne samo drugačen material ampak da bi nekdo dejansko spremenil postavitev/konstrukcijo najbolj krhkih podvoznih delov. To bi pa bila zlata Jama :D
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist
Kraj: Mozirje

Ena za mojstre :lol:
Bil pri par mehanikih, noben mi ni našel kja mi ropota na podvozju. Šel na preventivnega tehničnega da mal raztegne vse skupaj, me pohvalu kako nimam nikjer luftov :roll:

Uglavnem pri vožnji mi ropota spredaj. Sliši se kot da je na desni strani, samo vprašanje kako se prenašajo zvoki. Če zadanem pravilno oblikovano luknjo da se nekaj prestavi, potem naslednjih par lukenj ne ropota nil, dokler spet ne najde prave :mrgreen:

Zvok je opazen tudi če se naprimer peljem 50 in na hitro vjugam levo in desno da premetava cel avto. Ideje? :|
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

Vpetje amortizerja na vrhu?
PAJCI1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Slovenska Bistrica

Stabilizator!
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist
Kraj: Mozirje

slayer napisal/-a:Vpetje amortizerja na vrhu?
Misliš šalčko z ležajem al kaj drugega?
PAJCI1 napisal/-a:Stabilizator!
Gumice stabilizatorja sem zamenjal, pravtako sta novi palčki stabilizatorja.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

reševanje luftov prek foruma ponavad ne pomaga...

čene pa mehanika menjat...
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT 1.9jtd16v
Kraj: Zasavje

Zdravo škripa mi nekaj na desni strani zamenjal že vse možno
( denar ni bil vržen stran ker je bilo menjano to kar bilo potrebno menjati :)

V glavnem menjano je:

Stabilizator štangice
Gumice stabilizatorja- powerflex
Zgornje komplet roke - Prekom
Komplet puše na spodnjih rokah- Strongflex rumene

Škripa mi spredaj na desni strani in to zelo škripa, škripanje sepojavi po luknjah , zelo moteće je tudi če sem na mestu in obračam volan.

Sumim na powerflex gumice na stabilizatorju ali pa nekaj pri amortizerju , kajti druga je vse novo , čeprav gumice so stare šele nekje 3 mesece ampak lahko da ni več masti da bi mazalo, jutri razdrem še to ker drugače nevem ka bom naredil ker me vsi gledajo ko se vozim js pa sam radio na glas pa glavo dol :? :?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Jap, powerflex gumice na stabilizatorju znajo škripat ko svina. Vzami en sprej v roko pa mal pošpricaj, če je to to bo nehalo v roku enega dneva.
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT 1.9jtd16v
Kraj: Zasavje

Bom probu dans bom na sihtu vzel ketn sprej za na dirke k ga z vodo nespraus nikakor stran pa da vidmo
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

NejcZ napisal/-a:
slayer napisal/-a:Vpetje amortizerja na vrhu?
Misliš šalčko z ležajem al kaj drugega?
Da. Če si vse ostalo menjal, ostane samo še to?
Odgovori
  • Informacija