Težave s klimatsko napravo AR147

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
TheRealDeal
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Zagorje ob Savi

VanPerr napisal/-a:Čeprow ne bi rad ravno papirčkov zatikal vmes. 8)
Bistvo preživetja je improvizacija - Bear Grylls :D

Važno da me ne za*ebava več, odkar je "papirček" not.
croco
Alfa Member
Alfa Member

Mojim težavam s klimo kar ni konca. Cca 1 mesec nazaj sem zamenjal počeno alu cev od klime in jo napolnil. Pri polnjenju mi je majstr rekel, da malo pušča pri ventilčkih in naj to zrihtam za naslednjo sezono, da za letos nebi smelo bit problema.

Ves čas sem slišal nek čuden zvok, ko je bila klima prižgana, kot da nekaj pušča iz zračnikov. Na začetku se je zvok pojavljal samo občasno in niti nisem imel za mar, zadnje dni je pa konstantno slišat kot da nekaj pušča. Zvok se vedno pojavlja zgolj ko je klima prižgana. Včeraj sem pa tudi ugotovil, da klima dejansko ne hladi nič več.

Ve kdo kaj je narobe? Je možno da so ventilčki spuščali bolj kot je majstr predvideval? Od kje ta 'puščajoči' zvok?

Prilagam video z zvokom. Se sliši sicer bolj slabo ampak na slušalke in pri večji glasnosti je kar očitno. Youtube mi je porezal ven zvok puščanja zato prilagam link:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/122 ... .54.12.mp4
Uporabniški avatar
TheRealDeal
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Zagorje ob Savi

croco napisal/-a:Mojim težavam s klimo kar ni konca. Cca 1 mesec nazaj sem zamenjal počeno alu cev od klime in jo napolnil. Pri polnjenju mi je majstr rekel, da malo pušča pri ventilčkih in naj to zrihtam za naslednjo sezono, da za letos nebi smelo bit problema.

Ves čas sem slišal nek čuden zvok, ko je bila klima prižgana, kot da nekaj pušča iz zračnikov. Na začetku se je zvok pojavljal samo občasno in niti nisem imel za mar, zadnje dni je pa konstantno slišat kot da nekaj pušča. Zvok se vedno pojavlja zgolj ko je klima prižgana. Včeraj sem pa tudi ugotovil, da klima dejansko ne hladi nič več.

Ve kdo kaj je narobe? Je možno da so ventilčki spuščali bolj kot je majstr predvideval? Od kje ta 'puščajoči' zvok?

Prilagam video z zvokom. Se sliši sicer bolj slabo ampak na slušalke in pri večji glasnosti je kar očitno. Youtube mi je porezal ven zvok puščanja zato prilagam link:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/122 ... .54.12.mp4
Danes se je tudi meni točno to naredilo (in še vedno dela). Sliši se nek piskajoč zvok iz armaturke, kot, da bi nekaj nekje spuščalo. Do "colnge" bomo švical kot kaže :S :)
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

ce je bolj prazna se tako slisi, verjetno pa nekje pusca-barvo notr pa presvetit, da se tocno vidi
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
croco
Alfa Member
Alfa Member

Cca 1 tedn nazaj, ko sem jo filal mi je pol klima majtr razložil da "pučajoč" zvok dela ko je klima skoraj prazna.

V prejšnje sem polnil pri avtostopu na kupon, kjer je pisalo, da naj bi dali tudi barvilo, ki ga seveda ni bilo zato sem moral tokrat najprej nafilat z barvilom.
croco
Alfa Member
Alfa Member

Danes sem imel drugo kontrolo klime in so ugotovili da pušča na 3 koncih :roll: :roll: :roll:

Potrebni menjave naj bi bili: šušilni filter, presostat in alu cev ki to povezuje, vse v sprednjem desnem koncu.

Rekli so mi da rezervni deli + delo + polnjenje me pride 300€. Nekaj sem gledal za te dele ampak nisem dobil nič pametnega. Je imel že kdo podobne težave in ve kje bi se dobili tej deli ceneje?

Popravljam to klimo že v 25eto :evil:
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Alu cev bi ti mogli bit sposobni naredit povsod, kjer delajo kakšne hidravlične cevi.
Odgovori
  • Informacija