Ventilacija na 166 2.4 jtd....

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

rbnet
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Domžale

No po dolgem času zopet neka težava...Ventilator za zračenje mi NE dela.Nekaj dni nazaj je delal drugič spet ne, sem gledal varovalke ,pa je videt OK.Kje ima varovalko za ventilator zraka v kabino in rele?????ker na ICS mi vse lepo prikaže sam pihat noče.Dons pa je čisto mrtvo. Čez čas pa napiše Air Condition Fault Visit workshop. Zadevo bi rat probal odpravit sam predno grem va servis.

Hvala za odgovore!
Lp.Robert
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Velika možnost je, da je motorček crknil (zaribal ali pa crknila regulacija na njem).

Kje so varovalke pa ne vem iz glave, bi moral doma pogledat.
Je pa precej velika možnost, da je ena izmed tistih, ki so nad filtrom za kabino.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
rbnet
Alfa Member
Alfa Member

Ja saj sem dons tole malo razdru pa zamenjal rele na vrhu pa kabel malce zrukal pa je čudežno oživela. Kot kaže je bil zgol slab kontakt.Upam ,da res =D> Zaenkrat dela!
Lp.Robert
Raa
Alfa Member
Alfa Member

Tale "slab" kontakt sem jaz vlekel pol leta, vsakic mi je serviser neki zrukal pri konektorju, je pa rekel da se plastika tam zacela topit, kar nakazuje da z motorcokm neki ni blo ok, ker potegne prevec toka. Nazadnje mi je eno jutro zacvilil in konec. ne bom vam omenjal kok je zoprno ce ti crkne poleti, sam se da kompenzirat z odprtimi okni, ampak pozimi je pa cisto druga zgodba, zamrznjena in zamegljena steka, v notranjsot piha ko se vozis sele nad 70-80km/h, zmrzujes... Sem vedno izbiral poti preko obvoznice (ljubljana). Pa ce si sam v avtu se nekako gre, ko sta dva, se vse takoj zacne rosit.
Ok da skrajsam zadevo, ce/ko bos nabavljal nov motorcek (ni tako majhen, tko da je kar motor, ki ima centrirano pahljaco al karkoli ze tisto je), ne nabavljaj na AR servisu, ker kosta 320eur, ne nabavljal rabljene, ker se ti lahko ze drugi dan zgodi enako. Jaz sem kupil pri eni firmi v Mb, proizvajalec je se vedno Magnetti Marelli, samo da nima AR oznake oziroma Ricambi bla bla bla, in sem placal 208eur. Delo oziroma menjava je pa druga stvar. Na pooblascenem je normirano delo za cel dan, pri meni sta se dva (na crno, drugace tud sraufata samo alfe) jebala 4-5 ur. Pri tem moras spustit plin iz klime, ker se vse zivo razkoplje odspredi. Žep pripravi za ene slabih 300eur, kar je se vedno ceneje kot pa samo za motor dat 320eur.
Za tolazbo, od kolega brat je imel Volvo V50, pravtako crknil motorcek, Vse popravil na pooblascenem, placal 800eur!!! Naj se kdo rece da je 166 kljub svoji velikosti drag avto :). Tud ce bi vse placal na pooblascenem, bi prisel bolj poceni skozi kot pa voznik Volva. Nocem niti vedet koliko kosta menjava na vecjih modelih, 70, 90...
Upam, da sem ti v pomoc.
Ventilator ti bo delal se nekaj casa, vendar ni receno da ti ze jutri spet crkne.

Lp
Raa
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

No še moj problem:

Ventilator dela izmenično oz. če imam naštimano na max pihanje se prižiga in ugaša kakor mu paše. Če zmanjšam hitrost včasih še nekaj časa dela potem pa se ustavi in se na noben način ne zažene nazaj razen če avto ugasnem in prižgem.

Se pa meša prav tako ICS-ju oz. hočem povečat/pomanjšat pihanje in sploh ne spreminja. Kot bi zmrznil, potem se naekrat odmrzne, še vedno pa ni rečeno da bo ventilaro takrat deloval kot je treba.

Ima kdo kakšno idejo/rešitev oz. se mu je dogajalo isto na 166? Mal neprijetno se je vozit pozimi s temi bug-i

#-o
rbnet
Alfa Member
Alfa Member

No jaz sem rešil zadevo! Prvo sem mislil ,da je bil kriv ventilator....pa je bil vredu Tisti stopleni kontakt pri varovalki mi je dal mislit ,sem zamenjal pa je zadeva delala! No sedaj ne dolgo nazaj pa mi je zopet nagajal ventilator! ICS je še kako povezan z ventilacijo in je kar delal po svoje! napako sem odkril povem naključno! Kriv je bil rele za ventilator, zgoraj tisti rdeči ki jih je mislim da 6 kom. Prvi z desne če jih gledaš izmpret avta je za štarter, drugi pa za ventilator. Sem jih zamenjal potem je pa ventilator delal ,pa mi štarter ni obrnil in tako sem našel napako ,kupil nov rele in sedaj ve OK!! Upam. Preveri rele
Lp.Robert
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

No danes je ventilacija po mesecu čudnega delovanja dokončno izpustila dušo.
Začelo se je kaditi iz zračnikov. Avto sem kar se da hitro ugasnil. Ventilator se ne zažene več.

Zanima me ali je v vodu zračenja še kaj povezanega z ventilacijo (ježek npr.?) ali je možen samo ventilator? Če je to se bom med vikendom spravil k stvari in zamenjal.
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

No danes je bil zamenjan ventilator, ki se je ''skuril''

Cena novega OEM magneti marelli 150€. Za info- preden se kupuje rabljeno.
Zadnjič spremenil bvogri, dne Pe Jan 20, 2012 1:26 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Kje si ga dobu za tak denar?
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Bom raje napisal na privat, ker nevem če je možna ta cena za vsakega glede na to da imam nekaj ''vez''.

Če bo še kdo kupoval p.m.

:wink:
Uporabniški avatar
ticyficy
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159, 155

Kje pa se nahaj ta ventilator? Pri meni je tudi spustil dušo...
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Pod brisalci...

za demontažo pa boš najverjetneje moral spustit klimo, odstranit plastiko nad brisalci, mehanizem brisalcev, odmaknit požarno steno in se malce poigrat z ohišjem ventilatorja da ga boš spravu ven :wink:
Uporabniški avatar
ticyficy
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159, 155

bvogri napisal/-a:Pod brisalci...

za demontažo pa boš najverjetneje moral spustit klimo, odstranit plastiko nad brisalci, mehanizem brisalcev, odmaknit požarno steno in se malce poigrat z ohišjem ventilatorja da ga boš spravu ven :wink:
Hvala za odgovor...
Vidim, da bo kr neki dela, tk da bo treba kak dan dopusta vzet. :)
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Mehanizem za brisalce ni potrbno ven jemat. Samo pri grelcu za kabino (pečko). Klima pa gre pa-pa. Brez razdiranja ne gre. Ostalo pa kot je že zapisano.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
Filko
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Koper

meni je tudi nehal delat ventilator. sem probal priklopit drugega pa tudi ni delalo. sem menjal modul od klime in tudi nic.. na ICSju se pa premika hitrost ventilacije.. zanimivo pa je da preden je popolnoma crknu, je 1x delal in 1x ne.. kje za vraga ima varovalke oz. rele od ventilacije pri FL, ker pod brisalci jih ni videt
Odgovori
  • Informacija